Tratament dur primit de antrenorul Oţelului, pozitiv la COVID-19: a fost demis

Marian CĂPĂȚÎNĂ 27 Aug. 2020, 19:44 Liga 3
Tratament dur primit de antrenorul Oţelului, pozitiv la COVID-19: a fost demis

SC Oţelul Galaţi îşi schimbă antrenorul înaintea startului noului sezon de Liga 3, în care se ţinteşte promovarea în eşalonul secund. La o zi după eşecul din meciul amical pierdut pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, scor 1-3, clubul gălăţean a anunţat că renunţă la serviciile antrenorului principal Alexandru Ciobanu.

”Clubul nostru și Alexandru Ciobanu, antrenorul principal al SC Oțelul Galați, au convenit, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale. Pe această cale, clubul nostru îi mulțumește pentru întreaga activitate în staff-ul tehnic al echipei și îi urează mult succes în carieră”, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul clubului.

Alexandru Ciobanu, infectat cu noul coronavirus. SC Oțelul n-a spus nimic. ”Preţul plătit, unul prea mare”

Sursele Liga2.ro susţin că în realitate este vorba de demiterea antrenorului, căruia i s-a transmis telefonic aceasta decizie joi dimineaţă. Alexandru Ciobanu nu s-a aflat pe banca Oţelului la meciul amical cu Dacia Unirea Brăila şi nu a fost prezent fizic nici la antrenamentele din ultimele două săptămâni, pe care le-a coordonat de la distanţă, online.

Această absenţă se explică prin faptul că tehnicianul gălăţean este infectat cu SARS-CoV-2 şi este izolat la domiciliu de două săptămâni, aspect care nu a fost făcut public de SC Oţelul.

”Preţul plătit pentru infectarea mea cu COVID a fost, din păcate, unul prea mare. În toată această perioadă de două săptămâni în care am fost carantinat, fiind pozitiv COVID, am stat departe fizic de jucătorii mei, dar prezent zilnic online, însă se pare că nu a fost suficient! Deși am trecut printr-o perioadă îngrozitoare din punct de vedere psihic, am făcut tot ce am putut să fiu alături de echipa al cărei antrenor eram și așteptam cu entuziasm să revin alături de jucători după tot chinul meu”, a reacţionat Alexandru Ciobanu.

Surse apropiate antrenorului susţin că cei din conducerea clubului mai luaseră decizia renunţării la el în această vară, la începutul perioadei de pregătire, fiind anunţat apoi după câteva ore că rămâne totuşi antrenor principal. În acel moment, cei din conducerea clubului se aflau în discuţii avansate pentru a-I înlocui cu fostul mijlocaş Alexandru Bourceanu.

Alexandru Ciobanu, ”principal” din preparator fizic. În momentele de criză ale clubului a antrenat fără să fie plătit

Alexandru Ciobanu venise în stafful tehnic al SC Oţelul în vara anului 2017 ca preparator fizic, iar din toamna acelui an i s-a încredinţat postul de antrenor principal, pe care l-a ocupat până la finalul sezonului. Ediţia 2018-2019 a Ligii 3 a început-o din nou ca preparator fizic, iar la jumătatea stagiunii a plecat în Oman, ca antrenor principal la formaţia Al Orouba. A revenit în vara anului trecut, fiind antrenor principal în ultimul sezon.

În trecut apropiat a rămas alături de echipa gălăţeană chiar şi în condiţiile în care restanţele salariale ajunseseră la şase luni. De altfel, în ianuarie 2019, când a plecat în Oman, a renunţat la toţi banii pe care îi avea de primit de la SC Oţelul.

Iulian Apostol, managerul executiv al Oțelului, a vorbit la Lider Sportiv de la Lider FM despre antrenorul formației gălățene, Alexandru Ciobanu. Conducătorul clubului roș-alb-albastru a scos în evidență un episod din iarna trecută când tehnicianul gălățean a lăsat banii pe care îi avea de primit clubului.

”Ce putem spune de Alexandru Ciobanu, care este neplătit de cinci luni de zile! Să nu uităm că el este antrenorul care, în momentul în care a plecat de la Oțelul, în iarna trecută (n.r. – ianuarie 2019), a lăsat banii clubului. A zis: «Uitați, eu semnez pentru bani și îi las vouă la club, să-i dați la alții». Este un om de mare caracter, un antrenor foarte bun, căruia îi place ceea ce face. Este antrenorul care vine la stadion la ora 9 și pleacă la ora 19.00. Este preocupat, lucrează și a lucrat în condiții grele”, declara în noiembrie 2019 managerul executiv Iulian Apostol.

Cristian Munteanu, managerul general al SC Oţelul, a spus că înlocuitorul lui Ciobanu pe postul de antrenor principal va fi desemnat în următoarele două-trei zile.

Pentru sezonul următor, cei de la SC Oţelul au avut o puternică campanie de fortificare a lotului, cu opt achiziţii: Cristian Sârghi şi Ionuţ Neagu – campioni cu Oţelul în 2011, Dan Popescu – cu trei sezoane jucate în prima ligă la Oţelul, Bogdan Gavrilă – şi el cu meciuri în prima ligă jucate pentru Oţelul, Eugean Bujoreanu, Alin Nica, Răzvan Adăscăliţei şi Ştefan Ghinea.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-sirghi-si-a-gasit-repede-echipa-dupa-plecarea-de-la-petrolul-fundasul-a-semnat-cu-sc-otelul-19145137

https://liga2.prosport.ro/special/interviu-exploziv-marius-stan-atac-devastator-la-adresa-celor-care-au-dus-otelul-galati-in-faliment-ii-blestem-si-acolo-unde-sunt-unii-in-mormant-sa-moara-ca-niste-ticalosi-c-19134221

Marian CĂPĂȚÎNĂ 27 Aug. 2020, 19:44 Liga 3
Pe aceeași temă