Oprescu are încă un „secund” în staff. Ce spune Ionuț Ivan despre competiția Ligii 3 și lupta la promovare

Marius ANGHEL 17 Jul. 2015, 19:05 Liga 3

Autorul golului care a dus la prima promovare în Liga a II-a a unei echipe slătinene, după 1989, Mircea Voicu, va face parte din stafful tehnic al divizionarei C, FC Olt.

Mircea Voicu va ocupa postul de antrenor secund, alături de antrenorii-jucători Bobi Verdeș și Nuno Claro. „Pe lângă Bobi Verdeș și Nuno Claro, aș vrea să-l cooptez în stat și pe Mircea Voicu. Sper ca, în zilele următoare, acest lucru să se și materializeze. La această oră sunt ceva probleme legate de situația lui, din punct de vedere al regulamentului. Se discută. Am discutat cu Mircea de foarte mult timp și am ținut legătura cu el”, a declarat Dan Oprescu, antrenorul celor de la FC Olt.

În 2010, cu Mircea Voicu în teren și Dan Oprescu pe banca tehnică, se reușea prima promovarea a unei echipe oltene în eșalonul secund, după 1989. Mai mult, Voicu era și autorul golului victoriei.

Mircea Voicu a avut o prodigioasă carieră ca jucător: Universitatea Craiova (1999-2001), CSM Râmnicu Vâlcea (2003), Jiul Petroșani (2004), Pandurii Târgu-Jiu (2004-2007), Gaz Metan Mediaș (2007-2009), CS Alro Slatina (2009-2012).

Ionuț Ivan: „Va fi o competiție dificilă cu echipele din Argeș, Teleorman și Ilfov”

Altfel, președintele FC Olt spune că, cel mai probabil, echipa din Slatina va juca în competiția Ligii a III-a alături de formații din Argeș, Teleorman și Ilfov-București.

Ionuț Ivan opinează că va fi o serie „strânsă”, având în vedere forța competitoarelor din serie, atât din punct de vedere al organizării fotbalistice și al jucătorilor din lot, cât și din cel al finanțării. „Având în vedere poziționarea noastră, vom face parte din aceeași serie cu echipele din zonele Argeș, Teleorman și Ilfov. Sunt echipe puternice, am văzut că și la CSM Pitești se implică autoritățile locale, oferind un buget de 15 miliarde pentru acest sezon, cu posibilitatea de suplimentare. Știm că echipele din zona Ilfov-București au bugete foarte mari, pentru că acolo partea industrială este foarte dezvoltată. Și echipele din Teleorman sunt bine organizate, după cum am putut vedea în barajul de promovare susținut de cei de la AS Milcov”, a spus Ivan.

Oficialul oltenilor a mai arătat că sunt diferențe între fotbalul din liga secundă și cel din al treilea eșalon. Ivan spune că în Liga a III-a este un fotbal bazat mai mult pe forță decât pe tehnică, iar strategia FC Olt vizează aducerea de jucători cu experiență.

„Cu siguranță va fi o competiție dificilă, mai ales având în vedere că la Liga a III-a se practică un fotbal mai puțin tehnic. De aceea vrem să ne formăm lotul pe jucători experimentați, proveniți de la Liga a II-a și chiar de la Liga I. Căutăm să închegăm o echipă foarte bună pentru că nu dorim să avem emoții cu promovarea”, a mai spus Ivan.

Președintele clubului FC Olt a vorbit și despre modul în care va fi finanțată echipa din Slatina, în Liga a III-a. „Finanțarea echipei este privată, clubul este privat. Suntem un grup de tineri care nu vrem să lăsăm fotbalul slătinean să moară. Cu siguranță, vom și reuși”, a mai declarat Ionuț Ivan.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 17 Jul. 2015, 19:05 Liga 3
Pe aceeași temă