OFICIAL | Dorinel Munteanu, prezentat la SC Oțelul! Reacție emoționantă a antrenorului după semnarea contractului

Andrei PASCU 06 Jul. 2021, 18:03 Liga 3

Dorinel Munteanu a fost prezentat drept noul antrenor principal al SC Oțelul. Se afla în discuții cu clubul din Galați de mai mult timp, iar acum părțile au semnat contractul în cadrul unei conferințe de presă.

Dorinel Munteanu, prezentat oficial la SC Oțelul 

Conferința a avut loc marți, iar lângă Dorinel Munteanu au stat președintele SC Oțelul, Marian Brăilescu, și managerul general, Cristian Munteanu. Dorinel Munteanu a venit cu gânduri mari la SC Oțelul, așa cum a declarat anterior semnării actelor, și vrea să performeze.

În primă fază, el își propune să ducă echipa în Liga 2 la finalul sezonului următor de Liga 3. SC Oțelul i-a făcut o descriere amplă lui Dorinel Munteanu, precizând și performanțele realizate din postura de fotbalist.

SC Oțelul Galați anunță revenirea celui mai titrat antrenor din istoria clubului roș-alb-albastru, Dorinel Munteanu. Clubul nostru și antrenorul care a obținut titlul de Campion al României și Supercupa României cu Oțelul în 2011 au ajuns la o înțelegere contractuală ce se va întinde pe durata a trei sezoane competiționale.

Dorinel Munteanu s-a născut în comuna Grădinari din județul Caraș-Severin pe 25 iunie 1968. A început fotbalul la formația Metalul Bocșa, echipă de la care s-a și lansat în fotbalul mare la vârsta de 18 ani. A evoluat de-a lungul carierei la formații precum CSM Reșița, FC Olt Scornicești, FC Inter Sibiu, Dinamo București, Cercle Brugge, FC Köln, VfL Wolfsburg, Steaua București, CFR Cluj, FC Argeș, FC Vaslui și Universitatea Cluj. În naționala României a debutat pe 23 mai 1991 într-un meci amical cu Norvegia la Oslo. Pentru Dorinel Munteanu au mai urmat alte 133 de selecții, totalizând un număr record de meciuri în echipa națională: 134! Ultimul meci în tricoul naționalei l-a jucat pe 27 septembrie 2007 într-un meci amical cu Germania.

A debutat ca antrenor în 2005, la CFR Cluj, echipă la care în paralel și-a continuat și cariera fotbalistică. A pregătit apoi pe FC Argeș, FC Vaslui, Universitatea Cluj și Steaua, iar în 2009 a semnat cu Oțelul, unde a stat puțin peste trei sezoane, fiind cea mai lungă perioadă a sa ca antrenor la o echipă. În această perioadă, a reușit cele mai mari performanțe din istoria clubului: câștigarea campionatului și a Supercupei. De asemenea, a pregătit-o pe Oțelul și în toate cele șase partide din Liga Campionilor. După experiența de la Oțelul, Munteanu a mai pregătit echipe precum Dinamo, Mordovia Saransk, Kuban Krasnodar, FK Qabala, Astra Giurgiu, Concordia Chiajna și CSM Reșița.

Din vara acestui an, revine la Galați, în orașul care l-a adoptat și i-a oferit titlul de cetățean de onoare. Revine la Oțelul, clubul pe care l-a purtat spre cele mai înalte culmi împreună cu echipa din 2011, iar acum este pregătit să scrie noi pagini de istorie roș-alb-albastră”, a anunțat clubul din Galați pe site-ul oficial, ASC Oțelul.

Dorinel Munteanu: ”Pot să spun că am revenit acasă, pentru că Oțelul face parte din sufletul meu” 

Dorinel Munteanu a oferit primele declarații după semnarea contractului:

Am emoții, la primul meu mandat, în 2009, când am preluat Oțelul Galați, știți foarte bine că în doi ani de zile am reușit împreună cu jucătorii și cu conducerea să aducem cea mai importantă realizare, să devenim campioni, să participăm în cupele europene. Sincer, cu toții știți că iubesc Oțelul Galați. Pot să spun că am revenit acasă, pentru că Oțelul face parte din sufletul meu.

Sper să readucem clubul unde a fost. Mă bucur că Oțelul a revenit, prin suportul fanilor, pe care îi apreciez foarte mult și sper să îi mulțumim. Echipa să revină în elita fotbalului românesc. Nu va fi ușor, va fi foarte, foarte greu. Din moment ce mi-am pus semnătura pe acest contract, e clar că am o responsabilitate foarte mare, vreau să îndeplinesc obiectivul, de a reveni în Liga 1.

Acest an va fi unul foarte greu, în Liga 3, sezonul competițional e foarte lung. Sper să readucem dorința suporterilor de a veni la stadion, printr-un fotbal frumos al nostru”.

Dorinel Munteanu era liber de contract după despărțirea de CSM Reșița 

Ultima echipă pregătită de Dorinel Munteanu a fost CSM Reșița, pe care a condus-o numai șapte luni. El a fost pus în funcția de principal în noiembrie 2019, timp în care a înregistrat două victorii, două egaluri și trei înfrângeri. A plecat din Valea Domanului la finalul lunii mai 2020.

În C.V.-ul de antrenor al lui Dorinel Munteanu mai figurează echipele Concordia Chiajna, FC Zakho, Astra, FK Qabala, Kuban Krasnodar, Mordovia Saransk, Dinamo, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și FCSB. Cele mai bune performanțe le-a realizat cu Oțelul, alături de care a cucerit un titlu (2011) și o Supercupă a României (2012).

Foto și video: SC Oțelul Galați

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 06 Jul. 2021, 18:03 Liga 3
Pe aceeași temă