Dorinel Munteanu nu-și face alte probleme înainte de SC Oțelul – FK Miercurea Ciuc: ”Nu-mi e teamă de incidente, dar am o reținere.” Analiza partidei care deschide etapa a 18-a din Liga 2

Răzvan STÎNGĂ 02 Mar. 2023, 08:44 Liga 2
Dorinel Munteanu nu-și face alte probleme înainte de SC Oțelul - FK Miercurea Ciuc: ”Nu-mi e teamă de incidente, dar am o reținere.” Analiza partidei care deschide etapa a 18-a din Liga 2

SC Oțelul își poate asigura prezența în play-off-ul Ligii 2 dacă va învinge, în etapa a 18-a a sezonului regular, FK Miercurea Ciuc, vineri, de la ora ora 17:00, live-text pe Liga2.ro.

În cazul unui succes, formația din Galați se va pregăti apoi pentru abordarea celor 10 etape din grupa de promovare, la finalul cărora ar putea să urce în SuperLiga României.

Dorinel Munteanu nu se teme de incidente în SC Oțelul – FK Miercurea Ciuc

Dorinel Munteanu e conștient că meciul e unul extrem de important în raport cu planul și strategia din acest sezon, iar partea bună pentru SC Oțelul este că duelul va avea loc chiar la Galați, unde e posibil să se joace cu ”casa închisă”, mai ales că vorbim de primul duel oficial din acest an pe arena de 13.500 de locuri.

SC Oțelul a atenționat fanii să nu aibă reacții xenofobe la adresa adversarilor de vineri, dar Dorinel Munteanu a afirmat că nu se teme de astfel de lucruri, în ciuda celor întâmplate în prima divize, în confruntarea dintre Sepsi OSK și U Craiova 1948 SA.

Din contră, antrenorul e convins că spectatorii vor avea o importanță majoră în modul în care va evolua echipa, pozitiv.

Sigur, în tot acest campionat sau de când am preluat echipa, suporterii au fost al 12-lea jucător, ne-au susținut, ne-au încurajat. Băieții simt aportul lor și sper ca și în meciul de vineri să vină în număr mare la stadion, să ne încurajeze, să ne susțină, să creadă în șansa noastră, de a acumula punctele pentru play-off.

Teamă nu îmi e (n.r. – de incidente), dar am o reținere. Plec de la premisa că suporterii noștri au fost exemplari în tot acest timp, în toată țara, prin comportamentul lor. Nu numai galeria, toți suporterii sunt civilizați, încurajează echipa, nu avem de împărțit nimic cu adversarii, ci doar punctele, pe teren.

Asemenea lucruri, cum s-a întâmplat la meciul de SuperLigă, nu cred că se vor întâmpla la noi, nu am dat așa mare importanță acestor lucruri”, a afirmat Dorinel Munteanu.

Dorinel Munteanu, deloc surprins de rezultatele primei etape de Liga 2 din acest an

În prima etapă din acest an s-au complicat calculele în privința echipelor cu șanse la play-off, în cursă intrând, de exemplu, cu o încredere sporită, Dinamo, care înainte de startul rundei a 18-a e chiar pe locul 6.

De altfel, și adversara gălățenilor, FK Miercurea Ciuc, e cu gândul la o clasare între cele mai bune șase echipe.

Pentru mine, nu e o schimbare în privința luptei pentru play-off. Echipele Concordia, Dinamo, Miercurea Ciuc, Brașov speră, mai sunt meciuri de disputat. Se poate întâmpla orice în ultimele jocuri, dar noi vrem să acumulăm punctele necesare ca să intrăm în play-off, iar apoi ne gândim la următorul pas”, a comentat Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, ca și calificată în play-off

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 32 de puncte. Poli Iași e pe 2, cu 34 de puncte, iar pe primul loc e Steaua, tot cu 34 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 30 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de Gloria Buzău, e de cinci puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

FK Miercurea Ciuc, șanse la play-off-ul de Liga 2

Pe locul 8 se află FK Miercurea Ciuc după primul meci din Liga 2 din acest an, înaintea ultimelor runde din sezonul regular din 2023, având 26 de puncte. E la un punct de Dinamo, locul 6, și tot la un punct de Gloria Buzău, locul 7.

După întâlnirea cu Progresul Spartac, FK Miercurea Ciuc va mai întâlni în sezonul regular SC Oțelul (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă).

Foto și video: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-asteapta-banii-de-la-autoritatile-locale-19261726

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-doman-sigur-ca-echipa-csm-slatina-poate-arata-mai-bine-19261587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-se-teme-sa-nu-pateasca-precum-fc-u-craiova-19261571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-poli-iasi-primele-echipe-calificate-matematic-in-play-off-in-acest-sezon-de-liga-2-situatia-celorlalte-formatii-care-se-lupta-pentru-grupa-de-promovare-19261367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-remiza-cu-csm-slatina-in-etapa-a-17-a-de-liga-2-19261278

Răzvan STÎNGĂ 02 Mar. 2023, 08:44 Liga 2
Pe aceeași temă