După 13 luni de pauză, Dorinel Munteanu e pregătit de revenire. Antrenorul va negocia preluarea SC Oțelul: ”Voi merge la discuții”. Condițiile în care semnează

Andrei PASCU 14 Jun. 2021, 18:19 Liga 3
După 13 luni de pauză, Dorinel Munteanu e pregătit de revenire. Antrenorul va negocia preluarea SC Oțelul: ”Voi merge la discuții”. Condițiile în care semnează

Dorinel Munteanu (52 de ani) nu și-a mai găsit angajament după despărțirea de CSM Reșița, din urmă cu mai bine de un an. Fostul mijlocaș al echipei naționale a tot purtat negocieri cu anumite cluburi, dar nu s-a ajuns la un numitor comun. Acum, șansele să revină sunt mai mari, fiind în negocieri cu SC Oțelul.

Dorinel Munteanu va merge la Galați, să discute personal o posibilă colaborare. A fost căutat de mai mulți fani, care i-au spus că îl așteaptă, iar eventuala variantă a ajuns și în atenția conducerii de la SC Oțelul.

Dorinel Munteanu, pregătit să preia SC Oțelul: ”Voi merge în perioada următoare pentru a discuta” 

Antrenorul pune însă condiții și nu este pregătit să semneze contractul fără mai multe garanții. În primul rând, el își dorește ca anumite lucruri să fie cât se poate de clare, făcând trimitere la problemele financiare de la echipă, care au afectat serios traiectoria din sezonul trecut în Liga 3.

În plus, Dorinel Munteanu vrea să se formeze o strategie clară pentru promovarea în Liga 2, pentru că greșelile din campionatul trecut au făcut ca SC Oțelul să rateze acest obiectiv chiar în barajul decisiv, cu Dacia Unirea Brăila.

Ştiu că fanii Oţelului vor să revin antrenor la Galaţi. Voi merge în perioada următoare pentru a discuta. Sunt interesat de o revenire, dacă lucrurile vor fi aşezate pe făgaşul normal şi ne putem gândi clar la atacarea promovării în Liga 2”, a declarat Dorinel Munteanu, la Sport Total FM, despre o posibilă colaborare cu SC Oțelul.

Dorinel Munteanu, cele mai bune rezultate la Oțelul Galați 

Ultima echipă pregătită de Dorinel Munteanu a fost CSM Reșița, pe care a condus-o numai șapte luni. El a fost pus în funcția de principal în noiembrie 2019, timp în care a înregistrat două victorii, două egaluri și trei înfrângeri. A plecat din Valea Domanului la finalul lunii mai 2020.

În C.V.-ul de antrenor al lui Dorinel Munteanu mai figurează echipele Concordia Chiajna, FC Zakho, Astra, FK Qabala, Kuban Krasnodar, Mordovia Saransk, Dinamo, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și FCSB. Cele mai bune performanțe le-a realizat cu Oțelul, alături de care a cucerit un titlu (2011) și o Supercupă a României (2012).

Dorinel Munteanu are șansa să revină la Galați, la echipa care a fost înființată după dispariția formației cu care lua campionatul. Proiectul a pornit din ligile inferioare, iar Munteanu poate să preia echipa din Liga 3, pentru a o ajuta să urce în Liga 2.

SC Oțelul caută președinte 

SC Oțelul mai are de reglat și alte probleme, cu privire la numirea noului președinte, noului vicepreședinte și noului secretar. Perioada înscrierilor la alegeri a început.

După ratarea promovării în Liga 3, au plecat mai mulți oameni din club, printre care președintele Romeo Moisescu și managerul executiv Iulian Apostul. Aceștia au fost urmați și de antrenorul Petre Grigoraș. Așa s-a ajuns ca SC Oțelul să caute un nou ”principal”.

Foto: George Filip / Mediafax Foto

Andrei PASCU 14 Jun. 2021, 18:19 Liga 3
Pe aceeași temă