Mostiștea Ulmu are planuri mari! Președintele George Alexandru anunță obiectivul echipei: ”Vrem să mergem în Liga 2, vrem să scriem istorie. Provenim dintr-o comună mică, va fi greu, dar trebuie să facem eforturi”

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2020, 13:51 Liga 3
Mostiștea Ulmu are planuri mari! Președintele George Alexandru anunță obiectivul echipei: ”Vrem să mergem în Liga 2, vrem să scriem istorie. Provenim dintr-o comună mică, va fi greu, dar trebuie să facem eforturi”

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial luni, 12 mai, ce se întâmplă cu Liga 3 în acest sezon: s-a decis suspendarea definitivă a stagiunii, cu excepția seriilor unde primele două clasate sunt despărțite de trei sau mai puține puncte. Astfel, în anumite serii vor avea loc meciuri de baraj între locurile 1 și 2. Regula se aplică în cazul a trei din cinci, unde vor avea loc meciurile:

  • Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria 2)
  • Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3)
  • Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare (Seria 5)

Așadar, Mostiștea Ulmu este una din echipele care își vor mai face apariția pe teren pentru două meciuri și pare mulțumită de acest lucru. Într-o discuție cu Liga2.ro, președintele clubului călărășean, George Alexandru, a precizat că formația are astfel ocazia să își îndeplinească obiectivul trasat la începutul sezonului: promovarea în Liga 2.

George Alexandru: ”Decizia FRF este cea mai înțeleaptă” 

În perioada următoare, stafful tehnic va lua o decizie cu privire la reluarea antrenamentelor. După ce Federația Română de Fotbal va trimite datele la care vor avea loc meciurile de baraj, echipa va face programul în vederea pregătirii ”dublei” cu Unirea Slobozia.

”Decizia este cea mai înțeleaptă. E cea mai corectă, să se joace baraj între locul 1 și locul 2. Suntem la o distanță mică de puncte de Unirea Slobozia și așa este cel mai bine. O să avem un meci greu, nu o să fie deloc ușor, dar sper să îl câștigăm. Deocamdată nu am luat o hotărâre cu privire la reluarea  antrenamentelor, așteptăm să ne dea autoritățile mai multe informații. Să fie ceva exact. Să vedem cum intrăm în cantonament, să se stabilească exact când se joacă turul și returul. Atunci vom lua o decizie.

Avem pretenții să mergem în Liga 2, sperăm să ne ajute Dumnezeu și să promovăm. Ne mândrim cu faptul că suntem și un club privat, nu primim finanțare de la autoritățile locale. Nu am primit nici măcar un leu. Bine, nici nu a fost cazul până acum, ne-am descurcat. Dacă promovăm în Liga 2 vom avea un buget mai mare. Va fi greu, dar trebuie să facem eforturi”, a declarat George Alexandru pentru Liga2.ro.

George Alexandru: ”Vrem să scriem istorie, chiar dacă suntem o echipă dintr-o comună mică” 

Dacă va bifa promovarea, echipa trebuie să se reorganizeze, a punctat oficialul. Nivelul Ligii 2 este mult mai ridicat și este nevoie de un buget mai consistent.

În cazul în care va trece de Unirea Slobozia, George Alexandru precizează că obiectivul pentru sezonul următor va fi menținerea în eșalonul secund, dar, chiar și așa, e nevoie de mai multe investiții: ”Trebuie practic să ne reorganizăm de la zero, iar. Menținerea cred că ar fi obiectivul în anul următor, dacă mergem în Liga 2. Dacă la începutul acestui sezon am zis că vreau promovare, acum zic menținere dacă mergem acolo. Dacă nu vom promova, pentru că există și acest risc, nu se întâmplă nimic. Vom ataca promovarea și la anul. Nu se pune problema să dispărem, vrem să scriem istorie, chiar dacă suntem o echipă dintr-o comună mică, Ulmu”.

Mostiștea Ulmu ar putea juca în Liga 2 la Călărași

Până să vină verdictul oficial de la FRF, cu privire la traiectoria sezonului 2019-2020 din Liga 3, Mostiștea Ulmu începuse deja să caute variante cu privire la stadionul pe care va juca, dacă urcă în Liga 2. Astfel, după cum a precizat Vasile Tîrșolea, finanțatorul echipei, sunt șanse mari ca meciurile să se dispute pe arena Dunării Călărași.

”Suntem în discuții cu oficialii echipei Dunărea pentru a găsi un acord. Noi vrem să jucăm la Călărași meciurile din Liga 2. Vă dați seama că este un câștig enorm, atât pentru noi cât și pentru Dunărea, pentru acest județ. Am avea parte de mulți suporteri care să ne susțină. Ulmu este o echipă care reprezintă județul Călărași! Eu sunt mândru de ceea ce am realizat până acum și vreau să împart această bucurie cu toți oamenii care ne sprijină”, a declarat Vasile Tîrșolea.

Mostiștea Ulmu și-a câștigat dreptul de a juca la barajul pentru Liga 2, în primul și singurul meci din 2020. A câștigat cu 2-1 partida din deplasare cu CS Afumați și a trecut peste aceasta cu un singur punct. Diferența din clasament dintre Mostiștea și Unirea Slobozia e de trei puncte, limita pentru a prinde barajul.

Foto: Cătălin NIȚU / Ediție

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mostistea-ulmu-si-a-gasit-stadion-unde-sa-joace-in-liga-2-daca-va-castiga-barajul-de-promovare-nesperat-cu-unirea-slobozia-tirsolea-am-avea-parte-de-multi-suporteri-care-sa-ne-sustina-19132049

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2020, 13:51 Liga 3
Pe aceeași temă