Mostiștea Ulmu și-a găsit stadion unde să joace în Liga 2 dacă va câștiga barajul de promovare nesperat cu Unirea Slobozia. Tîrșolea: ”Am avea parte de mulți suporteri care să ne susțină”

Marius ANGHEL 09 May. 2020, 18:40 Liga 3
Mostiștea Ulmu și-a găsit stadion unde să joace în Liga 2 dacă va câștiga barajul de promovare nesperat cu Unirea Slobozia. Tîrșolea: ”Am avea parte de mulți suporteri care să ne susțină”

Mostiștea Ulmu (Seria 2), CSM Slatina (Seria 3) și Minaur Baia Mare (Seria 5) primesc o mare șansă la promovarea în Liga 2 în această situație în care campionatul Ligii 3 a ajuns din cauza pandemiei de COVID-19. Cele trei cluburi clasate pe poziția a doua în seriile lor sunt marile beneficiare ale unicului proiect propus de Federația Română de Fotbal participantelor din Liga 3 pentru ”înghețarea” sezonului, dar, înainte, acesta trebuie aprobat în Comitetul Executiv.

Răzvan Burleanu a anunțat stoparea definitivă a sezonului și faptul că nimeni nu retrogradează din Liga 3, așa cum și-au dorit majoritatea cluburilor, însă, în privința promovării a luat o decizie care nu încântă toate formațiile implicate în lupta pentru accederea în Liga 2.

  • Criteriul pentru stabilirea unei echipe care să promoveze din fiecare serie a Ligii 3 este următorul: ”Din Liga 3 în Liga 2 vor promova 5 echipe, astfel: echipele de pe locul 1 din fiecare serie sau, dacă diferența dintre locul 1 și locul 2 din fiecare serie în parte este egală sau mai mică de 3 puncte, învingătoarea dintre primele două clasate dintr-un baraj disputat în două manșe”.

Astfel, Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) îndeplinesc criteriul de promovare directă, deoarece au șapte, respectiv 13 puncte avans față de a doua clasată din seria din care fac parte, Foresta Suceava, respectiv Șoimii Lipova. Însă, în celelalte trei serii se va organiza baraj: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria 2), Progresul Spartac – CSM Slatina (Seria 3) și Fotbal Comuna Recea – Minaur Baia Mare (Seria 5).

În cazul echipelor Unirea Slobozia și Mostiștea Ulmu, diferența dintre ele este de trei puncte, adică trupa călărășeană a prins ”la mustață” barajul și va lupta în cele două meciuri cu promovarea pe masă.

Vasile Tîrșolea: ”Vrem să jucăm la Călărași meciurile din Liga 2”

Clubul finanțat de Vasile Tîrșolea este la un pas să scrie istorie în fotbalul călărășean. După ce în vara trecută reușea să obțină promovarea în Liga 3, acum are șanse mari să promoveze în Liga 2 dacă câștigă barajul cu Unirea Slobozia.

În cazul unei promovări, echipa din Ulmu ar avea nevoie, cel puțin un an, de un teren omologat unde să-și dispute meciurile de pe teren propriu. Stadionul ”Ion Comșa” din Călărași îi este cel mai aproape, soluția cea mai plauzibilă unde poate evolua în Liga 2, ba chiar unde să dispute meciul de pe teren propriu cu Slobozia.

”Suntem în discuții cu oficialii echipei Dunărea pentru a găsi un acord. Noi vrem să jucăm la Călărași meciurile din Liga 2. Vă dați seama că este un câștig enorm, atât pentru noi cât și pentru Dunărea, pentru acest județ. Am avea parte de mulți suporteri care să ne susțină. Ulmu este o echipă care reprezintă județul Călărași! Eu sunt mândru de ceea ce am realizat până acum și vreau să împart această bucurie cu toți oamenii care ne sprijină”, afirmă Vasile Tîrșolea.

Din județul Călărași, în Liga 3 participă trei echipe, Înainte Modelu, Agricola Borcea și Mostiștea Ulmu. Pozițiile ocupate de acestea în Seria a 2-a după 16 etape sunt 9, 5, respectiv 2. Diferența dintre echipele din Modelu și Borcea și Ulmu este că cea de pe malul Mostiștei are un finanțator privat și nu beneficiază de vreun ajutor din partea instituțiilor publice, cum ar fi primărie sau consiliu de județ.

Mostiștea Ulmu a urcat pe locul 2 după singurul meci jucat în 2020, victoria obținută chiar la Afumați, echipa pe care a devansat-o

Mostiștea Ulmu se poate declara norocoasă nu doar datorită faptului că va merge la barajul pentru promovare la propunerea FRF, ci și pentru că a trecut pe locul 2, care îi permite acum să joace pentru accederea în Liga 2, după ce a câștigat singurul meci disputat în 2020, chiar înainte ca sezonul să fie suspendat din cauza pandemiei de COVID-19. În jocul din etapa a 16-a, prima a returului, echipa călărășeană a jucat la Afumați și a învins cu 2-1, depășind-o pe aceasta cu un singur punct și urcând pe locul 2. În tur, la Ulmu, trupa ilfoveană câștigase cu 1-0.


CS Afumați și Mostiștea Ulmu și-au împărțit victoriile în acest sezon de Liga 3 cât a apucat să se desfășoare. Afumați a câștigat cu 1-0 la Ulmu, iar Mostiștea s-a impus cu 2-1 pe terenul ilfovenilor. Acest meci retur a avut loc chiar în singura etapă desfășurată în acest an, după aceea sezonul fiind suspendat din cauza noului coronavirus. Cu victoria de la Afumați, Mostiștea a trecut în clasament cu un punct peste trupa lui Vasile Neagu, fapt care ar putea-o duce la barajul pentru promovare cu Unirea Slobozia.

În meciul din acest tur dintre Mostiștea Ulmu și Unirea Slobozia, desfășurat la Slobozia, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 0-0.

Fiindcă e la patru puncte de liderul Unirea Slobozia, CS Afumați va rata barajul pentru promovare. Echipa ilfoveană era considerată principala favorită la accederea în Liga 2 în acest sezon.

Foto: Cătălin NIȚU / Ediție

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-razvan-burleanu-a-prezentat-planul-de-incheiere-a-sezonului-in-liga-3-si-cum-va-arata-noua-editie-aerostar-sobozia-si-fc-u-craiova-sunt-direct-promovare-celelalte-doua-19131832

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-afumati-rateaza-la-mustata-barajul-de-promovare-daca-planul-de-inghetare-a-sezonului-de-liga-3-va-fi-pus-in-practica-este-unul-discriminatoriu-frf-sa-19131867

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-spinu-reprezentant-al-cluburilor-din-liga-3-in-cex-dupa-propunerea-frf-de-inghetarea-a-sezonului-si-stabilirea-promovarii-prin-baraj-a-fost-primita-cu-bratele-desc-19131914

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-tunari-in-stare-critica-din-punct-de-vedere-financiar-vicepresedintele-marian-oprea-e-foarte-bine-pentru-noi-ca-se-suspenda-definitiv-campionatul-echipa-din-liga-3-nu-a-primit-19132040

https://liga2.prosport.ro/liga-3/reactie-vehementa-a-fotbalistului-razvan-avram-la-adresa-frf-domnul-presedinte-burleanu-sa-tina-cont-de-recomandarile-uefa-si-sa-ducem-la-bun-sfarsit-competitia-pe-teren-echipa-mij-19132002

https://liga2.prosport.ro/liga-3/costin-lazar-nu-se-retrage-nici-la-38-de-ani-fostul-rapidist-e-acum-antrenor-jucator-la-un-club-cu-pretentii-la-promovare-in-liga-2-m-a-ajutat-si-fizicul-18960501

Marius ANGHEL 09 May. 2020, 18:40 Liga 3
Pe aceeași temă