ACSO Filiași trimite presiunea în tabăra Reșiței înaintea debutului în barajul pentru Liga 2. Victor Naicu lucrează la metalul adversarilor: ”Au buget mai mare, lot mai valoros, dar noi am învins echipe mai mari”. Reacția omologului Călin Cheregi

Andrei PASCU 22 May. 2023, 16:57 Liga 3
ACSO Filiași trimite presiunea în tabăra Reșiței înaintea debutului în barajul pentru Liga 2. Victor Naicu lucrează la metalul adversarilor: ”Au buget mai mare, lot mai valoros, dar noi am învins echipe mai mari”. Reacția omologului Călin Cheregi

ACSO Filiași (locul 2 în Seria 7 a Ligii 3) este pe ultima sută de metri înaintea primei partide din barajul pentru promovarea în Liga 2, semifinala urmând a fi disputată în compania liderului Seriei 8, CSM Reșița. Primul duel va avea loc la Filiași, iar formația gazdă va începe cu șansa a doua pe hârtie.

ACSO Filiași întâlnește CSM Reșița în barajul pentru promovarea în Liga 2

ACSO Filiași nu și-a propus un obiectiv clar în acest sezon, cum ar fi promovarea în Liga 2, dorind să facă meciuri tot mai bune de la etapă la etapă, lucru care s-a și întâmplat și a reușit să termine pe loc de baraj în Seria a 7-a, la trei puncte de liderul CSM Deva.

În ultima rundă din play-off-ul Ligii 3, ACSO Filiaşi a trecut cu 2-1 de Viitorul Şimian, pe teren propriu, iar acum se pregătește pentru turul cu CSM Reșița. Antrenorul Victor Naicu are încredere că jucătorii săi pot face surpriza și pot trece de formația din Valea Domanului, chiar dacă a recunoscut că adversarii sunt favoriți.

Victor Naicu, încrezător că ACSO Filiași poate face surpriza în fața CSM Reșița

Naicu se bazează pe modul solid în care s-a format lotul său, chiar dacă formația din Reșița are în componență jucători cu meciuri în primele două ligi, detaliu recunoscut recent chiar de antrenorul Filiașului.

Putem să facem o retrospectivă acum, la finalul sezonului, și cred că a fost un an de excepție pentru noi. Ne-am ridicat la pretențiile care sunt la club, mă bucur pentru jucători, pentru ce au realizat în acest sezon. Am avut și stabilitate financiară, vreau să mulțumesc primăriei.

Împreună cu stafful, în același timp, am realizat asta, dar și datorită jucătorilor. Consider că împreună am reușit prestațiile bune. Nu avem presiune, mergem la baraj cu încredere, pentru că la noi, de-a lungul sezonului, a fost neconfigurat obiectivul. A trebuit să jucăm din ce în ce mai bine, iar acum, că am ajuns aici, cu siguranță vom încerca să mergem mai departe.

(N.r. – Despre CSM Reșița) Întâlnim o echipă puternică, o echipă cu fotbaliști experimentați, cu meciuri la Liga 1 și Liga 2. Am văzut meciurile Reșiței, dar nu le-am arătat jucătorilor. Este clar că plecăm cu șansa a doua, ei au un buget mult mai mare decât noi, cu jucători care au evoluat la eșaloanele superioare, lot mai valoros, dar Filiași a reușit să bată și echipe mai mari.

E o dublă, dorim să păstrăm șanse reale de a merge în turul următor, dar și în deplasare. Am încredere în băieți, presiunea e pe Reșița, pentru că a spus de la început că vrea promovarea. Luptăm, sperăm să și reușim!”, a spus antrenorul clubului din Filiași.

CSM Reșița, favorită cu ACSO Filiași pe hârtie

CSM Reșița a terminat tot cu o victorie partida ultimă din play-off-ul Ligii 3, 2-0 cu Ghiroda şi Giarmata Vii, pe teren advers. E și în acest sezon una din marile favorite ale Ligii 3 la promovarea în Liga 2, dar are ca exemplu negativ ceea ce a pățit sezonul trecut, când a cedat la penalty-uri, surprinzător, finala barajului cu CSC Dumbrăvița.

Antrenorul Călin Cheregi a rulat mai mulți jucători după ce echipa sa a reușit matematic să își asigure prezența în baraj. Acest lucru s-a întâmplat și în duelul cu Ghiroda şi Giarmata Vii.

Am avut un partener de întrecere foarte bun, foarte bine pregătit, iar pe această cale, vreau să-l felicit pe Sorin Bălu, antrenorul echipei din Ghiroda, şi pe jucătorii adverşi care, o spun încă o dată, ori de câte ori am avut meci cu ei, au fost jocuri frumoase, disputate. Este o echipă care produce fotbal.

Referitor la ceea ce s-a întâmplat în acest meci, mă bucură foarte mult faptul că am reuşit să câştigăm, pentru că aveam nevoie de această victorie, chiar dacă am împărţit lotul în două, lucru care cred că s-a observat. Mă bucură foarte mult evoluţia jucătorilor, jocul ne dă încredere pentru meciul de baraj de miercuri.

Ce m-a interesat în primul rând a fost să scoatem puncte de aici, să avem o evoluţie bună, lucru care s-a şi întâmplat. Pe această cale vreau să felicit jucătorii încă o dată pentru maniera în care s-au dedicat la acest joc”, a spus antrenorul Călin Cheregi, conform Caraș Online.

Meciurile tur ale semifinalelor barajului pentru promovarea în Liga 2 se vor disputa la 24 mai, iar retururile la 27 mai. Cele 10 meciuri ale semifinalelor, conform tragerii la sorți care a avut loc luni:

  • B1: CSM Râmnicu Sărat (Locul 2, Seria 2) – Foresta Suceava (Locul 1, Seria 1)
  • B2: Ceahlăul Piatra Neamț (L2S1) – Metalul Buzău (L1S2)
  • B3: SC Popeşti Leordeni (L2S4) – CS Afumați (L1S3)
  • B4: Farul Constanța 2 (L2S3) – CS Tunari (L1S4)
  • B5: Viitorul Dăeşti (L2S6) – CS Blejoi (L1S5)
  • B6: CSO Plopeni (L2S5) – CSM Alexandria (L1S6)
  • B7: Șoimii Lipova (L2S8) – CSM Deva (L1S7)
  • B8: ACSO Filiași (L2S7) – CSM Reșița (L1S8)
  • B9: Gloria Bistrița Năsăud (L2S10) – Corvinul Hunedoara (L1S9)
  • B10: Unirea Ungheni (L2S9) – FC Bihor Oradea (L1S10)

Foto: ACSO Filiași și CSM Reșița
Video: ACSO Filiași

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 22 May. 2023, 16:57 Liga 3
Pe aceeași temă