Foresta Suceava și Dorin Goian, la două meciuri de promovarea în Liga 2! Victoria cu CSM Râmnicu Sărat i-a dus în finala barajului: ”Sunt stors, m-am gândit la multe lucruri”

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2023, 17:36 Liga 3
Foresta Suceava și Dorin Goian, la două meciuri de promovarea în Liga 2! Victoria cu CSM Râmnicu Sărat i-a dus în finala barajului: ”Sunt stors, m-am gândit la multe lucruri”

Foresta Suceava se numără printre cele 10 echipe care vor juca finala barajului de promovare din Liga 3 în Liga 2. Formația lui Dorin Goian a trecut de CSM Râmnicu Sărat în semifinale, cu 3-1 la general.

Sucevenii au făcut remiză în tur, în deplasare, scor 1-1, dar în retur, pe teren propriu, sâmbătă, s-au impus cu 2-0.

Foresta Suceava, victorie în returul cu CSM Râmnicu Sărat și merge în finala pentru promovare!

Foresta Suceava a avut de tras pentru succes, pentru că la pauză scorul a fost egal, 0-0, chiar dacă a beneficiat și de un penalty, în minutul 35. A ratat Izuogu Samson, trimițând peste poartă. La 10 minute de la reluare a venit primul gol, prin Marian Ilie, iar două minute mai târziu, minutul 57, s-a marcat și al doilea gol.

Scorul final și asigurarea calificării în finala barajului de promovare au fost bifate în urma reușitei lui Vlad Codău. La final, la interviuri, Dorin Goian, antrenorul echipei câștigătoare, s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor, de succes, dar a recunoscut că a fost o presiune importantă pe el și pe vestiar.

  • Foresta Suceava: Niga (cpt.) – Grosu, Cană, Cimbru, Ș. Nițu, Samson, M. Ilie, Căinari, M. Filip, Chika, Rob. Martin
    Rezerve: Cuciureanu – Botezatu, Mihalciuc, Netbai, Nechita, Codău, D. Muntean, Hagiu, Al. Ionescu

Dorin Goian, după Foresta Suceava – CSM Râmnicu Sărat: ”Cu siguranță cu trecerea timpului ei aveau să pice”

Fostul fundaș al echipei naționale a încercat să le dea încredere fotbaliștilor că pot trece de CSM Râmnicu Sărat, în special la pauză, după ce Izuogu Samson a ratat ținta de la punctul cu var.

Goian le-a mulțumit și fanilor, pentru aportul din tribune.

A fost tensiune, dar am încercat să iau din presiunea jucătorilor. Orice am spune, suntem o echipă tânără în mare parte. Mulți dintre noi suntem tineri, nu am jucat foarte multe meciuri cu miză. Îi simt pe băieți încordați și încerc să iau presiunea.

Încerc să fac jucătorii să înțeleagă că e doar un joc de fotbal, iar în cel mai rău caz pierzi meciul. Sunt bucuros pentru victorie, chiar dacă nu arăt. Sunt stors, m-am gândit la multe lucruri, sunt obosit. Însă, sunt fericit că vom juca finala, am fost echipa mai bună decât Râmnicu Sărat.

În tur poate trebuia să jucăm cu mai mult curaj, dar avem adversari, nu jucăm singuri. Am felicitat băieții la pauză, le-am zis că trebuie să continuăm să jucăm cum am făcut-o, chiar dacă am ratat penalty. Cu siguranță cu trecerea timpului aveau și ei să pice, știam că au probleme după minutul 70, nu mai au intensitate.

Ne bucurăm că jucăm finala, suntem echipa din serie care a jucat cele mai multe meciuri, dacă ne gândim și la Cupa României. (…) A fost o atmosferă frumoasă pe stadion, sperăm să fie lumea mai aproape de echipă și de acum înainte. Cu siguranță jucătorii se bucură, sunt conștienți că suporterii înseamnă mult.

Vorbeam cu jucătorii în vestiar, în perioada play-off-ului, că lumea va fi în număr mai mare la stadion, dar eu mă bucur că azi am avut susținere și că atmosfera a fost frumoasă. Sunt bucuros că oamenii au plecat acasă fericiți”, a spus Dorin Goian.

Dorin Goian apreciază ca fiind echilibrată finala dintre Foresta Suceava și CSM Ceahlăul

Foresta Suceava va disputa finala barajului pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 contra CSM Ceahlăul, echipă pe care a avut-o adversară și în sezonul regular și în play-off, ambele făcând parte din Seria 1.

Trupa din Piatra Neamț a fost lăudată de Dorin Goian, mai ales că jocul arată bine după ce pe banca tehnică a venit experimentatul Cristian Pustai. Goian e convins că dubla finală va fi una de foc.

Urmează din nou Ceahlăul, o echipă cu calitate, cu jucători de valoare, care au evoluat la nivel superior. O echipă pe val după ce a venit domnul Pustai, joacă bine, stă bine, dar e clar că la jocurile acelea trebuie să avem prestații bune, dacă nu perfecte. Vom pregăti meciurile cum trebuie mai bine.

Avem ceva probleme de lot, accidentări și suspendări, dar vom alinia cel mai bun 11, vom încerca să fim cât mai eficienți. Eu sunt antrenorul care îmbrățișează ideea de eficiență, iar în aceste două jocuri sper să fim cât mai eficienți. Vom face tot ce putem în aceste două jocuri”, a mai spus Dorin Goian.

Foresta Suceava, printre echipele care vor lupta pentru promovarea în Liga 2

Dacă Foresta Suceava a trecut de CSM Râmnicu Sărat pentru a merge în finala barajului de promovare, CSM Ceahlăul a învins Metalul Buzău la limită, 3-2 la general (1-1 în tur, acasă, 2-1 în retur, în deplasare).

Tabloul complet al finalelor care vor desemna cele cinci echipe promovate în Liga 2:

  • Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamţ
  • SC Popeşti Leordeni – CS Tunari
  • Viitorul Dăeşti – CSM Alexandria
  • CSM Deva – CSM Reșița
  • Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara

Foto: Foresta Suceava
Video: Sport Suceava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-19-echipe-retrogradate-din-liga-3-ultimele-cinci-au-fost-decise-in-ultima-runda-din-play-out-satelitul-cluburilor-fcsb-cfr-cluj-si-fk-miercurea-ciuc-au-picat-in-liga-4-dacia-19272980

https://liga2.prosport.ro/liga-3/una-manita-sub-funicular-csm-resita-a-spulberat-o-pe-acso-filiasi-calin-cheregi-avem-si-contestatari-inseamna-ca-avem-valoare-19272971

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-a-avut-probleme-la-returul-barajului-cu-soimii-lipova-dar-merge-in-finala-cu-csm-resita-stefan-nanu-nu-ma-asteptam-sa-suferim-atat-de-mult-adrian-abrudean-ramane-cu-regr-19272952

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dezamagire-mare-pentru-acso-filiasi-dupa-eliminarea-din-lupta-pentru-liga-2-victor-naicu-dupa-esecul-drastic-cu-resita-n-am-reusit-sa-realizam-ca-mingea-nu-se-poate-cara-19272923

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-din-play-out-11-meciuri-au-loc-astazi-echipele-aflate-in-lupta-pentru-evitarea-ultimelor-cinci-pozitii-retrogradabile-19272716

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 May. 2023, 17:36 Liga 3
Pe aceeași temă