Continuitate la Olimpic Zărnești. Mihai Stere a semnat prelungirea contractului: ”Vrem mai mult. Încercăm să mai băgăm o fisă”

Adi MARICA 15 Jul. 2024, 13:44 Liga 3
Continuitate la Olimpic Zărnești. Mihai Stere a semnat prelungirea contractului: ”Vrem mai mult. Încercăm să mai băgăm o fisă”

Olimpic Zărnești va continua și în sezonul viitor cu Mihai Stere (48 de ani) la conducerea tehnică.

Stere este cel mai longeviv antrenor din fotbalul brașovean la nivelul Ligii 3, acesta preluând echipa la începutul lui 2020, pe când activa în Liga 4.

Mihai Stere continuă la Olimpic Zărnești: ”Vrem mai mult”

Mihai Stere a reușit o promovare istorică în Liga 3 cu Olimpic Zărnești, în 2022, iar sezonul recent încheiat, 2023-2024, echipa a ajuns în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

”Vom continua cu Mihai Stere și în sezonul viitor la Ligii a 3-a. Obiectivul va fi accedererea în play-off”, este anunțul președintelui echipei, Bogdan Chirițescu.

În ediția 2024-2025, care va debuta în ultima zi a lunii august, Mihai Stere vrea cel puțin să repete cu trupa din Zărnești performanța din sezonul recent încheiat. ”Sunt convins că în sezonul viitor nu vom fi subestimați. Încercă să păstrăm nucleul de jucători din sezonul trecut și încercăm să mai băgăm o fisă. Încercăm să ajungem din nou în play-off și chiar aș spune că vrem mai mult decât seznul trecut”, a spus Stere.

A plecat Gavrilă, a venit Alupoaie

În această vară, Olimpioc Zărnești a pierdut unul din jucătorii de bază. Este vorba de mijlocașul Andrei Gavrilă (25 de ani), care a ajuns la CSU Alba Iulia, tot în Liga 3.

”Noi am dorit să continuăm și în acest sezon cu Gavrilă, dar el este jucătorul lui Aerostar Bacău”, a spus Bogdan Chirițescu.

Oficialii clubului din Zărnești s-au mișcat rapid și l-au adus la echipă pe Diego Alupoaie (25 de ani), fost la Olimpic Cetate Râșnov. Acesta a început fotbalul la juniorii de la FC Brașov, după care la seniori a jucat la FC Brașov, AFC Hărman, Corona Brașov și Olimpic Cetate Râșnov.

Alupoaie a evoluat deja pentru Olimpic Zărnești, în amicalul disputat de echipă contra FC Voluntari.

Startul pregătirilor are loc după ce echipa a jucat deja primele amicale

Mihai Stere va conduce priomul antrenament al verii la Olimpic Zărnești miercuri seară, 17 iulie.

În acestă vară, trupa brașoveană a jucat mai multe amicale tari cu echipe din prima, Dinamo (scor 0-8), și a doua ligă, FC Voluntari (scor 0-4) și Metaloglobus București (scor 0-3). ”Am preferat să jucăm amicale cu adversari puternici. Din astfel de meciuri avem doar de învățat”, și-a motivat, Stere, decizia de a-și chema jucătorii din vacanță pentru aceste amicale.

Mihai Stere activează la Olimpic Zărnești din 2020

După o carieră ca fotbalist la Farul, FC Brașov, Concordia Chiajna, FCM Târgu Mureș și Corona Brașov, Mihai Stere s-a apucat de antrenorat în vara anului 2015, atunci când a fost ”secundul” lui Cosmin Bodea și apoi al lui Adrian Szabo la FC Brașov.

La începutul lui 2016, Stere a fost principal la FC Brașov, în Liga 2, pentru doar patru etape. A revenit ca ”principal” la Precizia Săcele, echipă cu care a câștigat faza județeană a Cupei României, în 2018.

Mihai Stere este antrenorul echipei Olimpic Zărnești de la începutul lui 2020. În vara lui 2022, clubul a promovat în Liga 3, iar în primul sezon de Liga 3 echipa s-a savat de la retrogradare după un play-out plin de suspans. În sezonul 2023-2024 al Ligii a 3-a, Olimpic Zărnești a fost revelația Seriei a 5-a. A mers, în premieră, în play-off de pe poziția a doua, iar în semifinala barajului pentru Liga 2 a cedat în dublă manșă contra SCM Râmnicu Vâlcea (0-1 la Zărnești și 0-6 la Râmnicu Vâlcea).

Adi MARICA 15 Jul. 2024, 13:44 Liga 3
Pe aceeași temă