Marius Savu trece de sub comanda lui Adrian Mihalcea sub cea a lui Dorinel Munteanu. SC Oțelul a perfectat al patrulea transfer, dar s-a despărțit și de doi jucători

Adi MARICA 07 Jan. 2022, 09:58 Liga 3
Marius Savu trece de sub comanda lui Adrian Mihalcea sub cea a lui Dorinel Munteanu. SC Oțelul a perfectat al patrulea transfer, dar s-a despărțit și de doi jucători

Brașovul fotbalistic continuă să piardă tineri jucători de mare perspectivă. Ultimul exemplu este Marius Savu (18 ani), fostul mijlocaș al celor de la SR Brașov.

Savu a făcut pasul în vara trecută la Liga 2, fiind legitimat de Unirea Slobozia. Adrian Mihalcea l-a utilizat în 14 meciuri din cele 16, bifând 383 de minute în tricoul ialomițenilor. La finalul anului 2021, Savu și-a încheiat conturile cu Unirea.

Marius Savu a ajuns la SC Oțelul

După ce și-a reziliat contractul cu echipa din Liga 2, Savu a intrat rapid în vizorul celor de la SC Oțelul Galați, liderul Seriei a 2-a a Ligii 3. Dorit de Dorinel Munteanu, Savu a acceptat oferta, iar oficialii echipei de la malul Dunării au ajuns la un acord cu cei de la Colțea Brașov pentru un împrumut al fotbalistului până la finalul acestui sezon.

La SC Oțelul, Marius Savu va fi coleg cu un alt brașovean, portarul Cosmin Dur-Bozoancă, și el fiind una dintre achizițiile făcute de gălățeni în această iarnă.

SC Oțelul este singura echipă din Seria 2 a Ligii 3 care are asigurat locul în play-off-ul de promovare. În cele 15 etape scurse până acum din cel de-al treilea eșalon, gruparea din Galați a adunat 37 de puncte, din 12 victorii, o remiză și două eșecuri. Se află la două puncte peste locul secund, CSM Focșani, și are șapte puncte avans peste formația care închide podiumul, Metalul Buzău.

Savu e internațional U19

Savu este un fotbalist crescut de Colțea Brașov și a mai jucat până acum la SR Brașov (L3) și Unirea Slobozia (L2).

”Savu e un copil talentat care a acumulat multe lucruri bune în ultima perioadă. Din punct de vedere sportiv, cu multă ambiție și combativitate, el s-a adaptat cerințelor fotbalului profesionist. Sunt convins că experiența de la Unirea Slobozia îl va ajuta foarte mult la Oțelul, echipă care își propune promovarea în Liga a 2-a”, a spus Liviu Nicolae, antrenorul coordonator al celor de la Colțea.

Anul trecut, mijlocașul brașovean a fost selecționat la lotul U19 al României.

SC Oțelul s-a despărțit de Cojocaru și Dobre

Altfel, SC Oțelul are programată reunirea luni, 10 ianuarie, la stadionul Oțelul, iar din lotul lui Dorinel Munteanu nu mai fac parte Maxim Cojocaru (fundaș central, 22 ani) și Fernando Dobre (mijlocaș central, 20 ani), cu care clubul a ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă.

Pe lângă Cosmin Dur-Bozoancă (23 de ani) și Marius Savu, cu gălățenii au mai semnat în această iarnă Alberto Țica (19 ani), împrumutat de la Universitatea Cluj, și Mihai Adăscăliței (27 de ani), luat de la CS Tunari.

Adi MARICA 07 Jan. 2022, 09:58 Liga 3
Pe aceeași temă