Liga 3, Seria 4: Play-out part-time. Vezi clasamentul sezonului regulat și programul fazei următoare

Mihai Andries 14 Apr. 2014, 19:13 Liga 3

UPDATE: Problema cu Jiul Rovinari a fost corectată și acum FRF a afișat clasamentul corect, cu gruparea gorjeană nesancționată. Ca atare, am adăugat și programul complet al play-out-ului

În ultimele sezoane ale Ligii a III-a am avut neplăcerea de a consemna o rată a retragerilor/excluderilor care s-a situat în jurul a 10% din totalul celor înscrise la startul competiției. Nici actuala ediție de campionat nu se lasă mai prejos, liderul fiind în acest moment seria a IV-a ajunsă la finalul sezonului regulat cu doar 10 echipe. În acest context, play-out-ul devine o glumă de prost gust, cu doar patru echipe participante, două din Caraș Severin: Muncitorul Reșița și AFCM Reșița și două din Gorj: Știința Turceni și Jiul Rovinari.

Jiul Rovinari, trimisă în play-out de foștii jucători

Cei din urmă țin capul de afiș cu sau fără voia lor, după ce au fost dați drept exemplu ca rău-platnici față de foștii jucători și s-au trezit cu o penalizare de 18 puncte, care i-a aruncat din play-off în play-out. În aceste condiții, deși pe teren au făcut 27 de puncte, elevii lui Cătălin Trofin au terminat sezonul în coada clasamentului, ratând lanterna roșie doar pentru că FC Avrig s-a retras din campionat. De remarcat că oficialii Direcției de Competiții au anunțat că penalizarea nu se va aplica și în clasamentul de play-off, aceasta fiind singura veste bună din ultima vreme pentru gruparea gorjeană

Hunedoara, aproape de un nou rateu

În ceea ce privește situația din zona superioară a clasamentului, se pare că FC Hunedoara va rata din nou întâlnirea cu Liga a II-a, după ce în sezonul precedent a capotat incredibil în fața celor de Olimpia Satu Mare. Anul acesta, visele de mărire ale hunedorenilor au fost curmate de FC Caransebeș, echipă care s-a despărțit înainte de finalul pauzei de iarnă de principalul Alin Artimon. La opt puncte distanță de gugulani, elevii lui Romulus Gabor au nevoie de un miracol pentru a mai spera la promovarea în eșalonul secund.

 

NOTĂ‚: deși am fost informați că penalizarea Jiului Rovinari nu se va aplica și în play-out, clasamentul de pe siteul FRF o include. Până la lămurirea acestei probleme, am optat să publicăm doar programul play-off-ului.

VEZI CLASAMENTUL FINAL AL SEZONULUI REGULAT ȘI CLASAMENTELE DE PLAY-OFF ȘI PLAY-OUT

VEZI PROGRAMUL PLAY-OFF-ULUI ȘI PLAY-OUT-ULUI SERIEI A IV-A

Articol și infografii de Mihai ANDRIEȘ
Foto: ZHD

Mihai Andries 14 Apr. 2014, 19:13 Liga 3
Pe aceeași temă