Ionuţ Stancu îi ia locul lui Adrian Iencsi pe banca echipei a doua a clubului U Craiova

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 08 Jul. 2020, 15:10 Liga 3
Ionuţ Stancu îi ia locul lui Adrian Iencsi pe banca echipei a doua a clubului U Craiova

Universitatea Craiova din Liga 1 a desemnat un nou antrenor pentru a se ocupa de echipa a doua a clubului, prezentă în Liga 3, după ce fostul tehnician, Adrian Iencsi, şi-a terminat contractul la 30 iunie şi nu şi-a mai prelungit înţelegerea. Noul antrenor cu atribuţii de principal al satelitului echipei din Bănie este Ionuţ Stancu, acesta îndeplinind în sezonul trecut rolul de ”secund” al lui Adi Iencsi.

Ionuţ Stancu e posesor al licenței A și a antrenat până acum tot în cadrul clubului din Bănie

Posesor al licenţei A UEFA, Ionuţ Stancu (37 de ani) a mai antrenat şi echipa de juniori under 19 a clubului din Craiova, cu care a participat în Liga Elitelor. Deşi nu a fost numit oficial, Ionuţ Stancu se va ocupa de pregătirea echipei şi aproape sigur va fi pe bancă şi la startul sezonului, atunci când va avea loc acesta.

Ionuţ Stancu a evoluat pe finalul carierei de jucător la actuala echipă, el făcând parte din lotul care a început „proiectul CS Universitatea Craiova”, în 2013. A jucat atunci numai în nouă partide, marcând un gol. S-a despărţit de club după ce pe postul său au fost aduşi Velcovici şi Vătăjelu, iar ultima formaţie la care a evoluat în carieră a fost FC Caransebeş, în Liga a 2-a, în sezonul 2014-2015.

Ionuţ Stancu este un produs al Şcolii de Fotbal Gică Popescu. El a debutat în Liga 1 la Universitatea Craiova şi apoi a mai jucat la Rocar, Rapid, Poli Iaşi, Pandurii, ALRO Slatina, CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea. În 2006, fostul fundaş stânga a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea preşedintelui României de atunci, Traian Băsescu, deoarece a făcut parte din lotul Rapidului care a ajuns în sferturile Cupei UEFA 2005-2006. A jucat 71 de meciuri şi a marcat un gol pentru Rapid.

Echipa a doua a Universităţii Craiova se afla pe locul 5 în Seria 3 a Ligii 3 în momentul „îngheţării” sezonului, după prima etapă din retur, cu 27 de puncte, la 10 puncte de primele clasate, Progresul Spartac şi CSM Slatina.

Obiectivul „satelitului” este promovarea de jucători către prima echipă, însă în ultimul sezon s-a intenţionat, cel puţin în prima parte, atacarea promovării în Liga 2.

Autor: Cosmin STAICU Publicat: 08 Jul. 2020, 15:10 Liga 3
Pe aceeași temă