Nicolo Napoli a dezvăluit motivul rupturii de Adrian Mititelu și ”FC U” Craiova: ”Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. Nu mai vreau să știu nimic de acest om cât voi mai trăi” | EXCLUSIV

Alin GRIGORE, Andrei TRIFAN 29 Oct. 2020, 14:05 Liga 2
Nicolo Napoli a dezvăluit motivul rupturii de Adrian Mititelu și ”FC U” Craiova: ”Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. Nu mai vreau să știu nimic de acest om cât voi mai trăi” | EXCLUSIV

Nicolo Napoli, fostul antrenor al echipei U Craiova 1948 SA, a surprins pe toată lumea când și-a dat demisia după victoria cu 5-0 în fața Rapidului. Italianul a vorbit cu ProSportși l-a atacat pe patronul clubului care își dispută meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, Adrian Mititelu.

„Am văzut interviul de azi. Eu eram depășit? Sau metodele mele învechite? Am rămas șocat. L-am blocat pe Adrian Mititelu peste tot, pe telefon, pe WhatsApp, pe Facebook. Nu mai vreau să știu nimic de acest om cât voi mai trăi.

Să le luăm pe rând. Pentru mine vorbesc rezultatele. Am făcut mereu rezultate bune la Craiova. M-a dat o dată afară când eram în Europa. Acum, aveam cinci victorii, eram pe primul loc… Dar nu am mai rezistat! M-am dus peste el în birou și i-am zis că plec după meciul de Cupă și după cel cu Rapid, ca să aibă timp să caute alt antrenor.

De ce eram supărat? Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. La noi, era o problemă cu preparatorul fizic. Aveam 11 jucători cu rupturi musculare sau probleme musculare. Am jucat 20 de ani fotbal la un nivel bun și mă pricep măcar puțin la acest aspect. Erau prea puternice antrenamentele pe partea fizică. I-am zis asta despre Dan Vasilică și el mi-a zis că e omul lui de încredere. A spus să stau liniștit și să îmi văd de treabă. Dar eu nu pot antrena pe ideile altora”, a declarat Nicolo Napoli pentru ProSport.

Am decis să demisionez. Probabil că preparatorul fizic îi dădea informațiile din vestiar. A zis că nu e nebun să pună antrenor un preparator fizic, dar văd că acum așa a făcut. Nu mă mai interesează. Să nu uite, însă, că lotul de jucători a fost făcut și datorită mie. Am un prieten impresar și Mititelu a apelat la mine să îi aduc jucători. Asta când încă era Trică la echipă. Acesta e adevărul și fanii trebuie să îl știe”

Nicolo Napoli, fost antrenor ”FC U” Craiova

Nicolo Napoli, pentru a șasea oară antrenor al echipei patronate de Adrian Mititelu

ItalianulNicolo Napoli (58 de ani) revenea ca antrenor în România la 25 august 2020, și tot la echipa patronată de Adrian Mititelu! De la ”FC U” era îndepărtat după ce ratase promovarea în Liga 2, la capătul primului sezon petrecut în Liga 3, ediția 2018 – 2019. Acum era pentru a șasea oară la formația lui Mititelu, după mandatele din 2004, 2007-2009, 2011, 2013-2014 și 2017. Napoli a plecat de la Craiova la 12 august 2020, după ce a înregistrat șase victorii și două egaluri pe banca nou-promovatei în Liga 2, ducând echipa pe prima poziție și în turul 4 al Cupei României.

Napoli a mai pregătit în România echipe precum FC Brașov, Astra, CS Turnu Severin și Poli Iași. În Italia a antrenat la Moncalieri, FC Vado și Orbassano.

Adrian Mititelu: ”Îi respect pe Napoli și Trică, dar am avut de ales între Dan Vasilică și ei”

După ce Nicolo Napoli s-a despărțit din nou de ”FC U” Craiova, Adrian Mititelu l-a pus antrenor interimar chiar pe preparatorul fizic Dan Vasilică, cel contestat atât de Eugen Trică, dar și de italian, după cum singur a afirmat.

Cu Vasilică antrenor interimar, Craiova a bătut cu 4-0 în turul 4 al Cupei României pe ACSO Filiași, iar în etapa a 9-a a Ligii 2 a învins Petrolul pe ”Ilie Oană” cu 1-0.

”Vă dau cărțile pe față. Napoli și Trică au plecat din cauza acestui băiat, Dan Vasilică, care este un superprofesionist și își face foarte bine treaba, dar niciunul nu l-a suportat. Îi respect pe Napoli și Trică, dar am avut de ales între Dan Vasilică și ei, și l-am ales pe primul”, a declarat Adrian Mititelu la  GSP LIVE.

”Decizia era luată înainte de meciul cu Rapid, l-am rugat să rămână până atunci (n.r. – se referă la italianul Napoli). Cu toate nemulțumirile mele, îl duceam și pe el în spate și promovam și cu el. Sau cel puțin așa credeam. Însă m-a condiționat indirect să nu mai fie Vasilică, care pentru mine, este cel mai important om din lot. În primul rând ca preparator fizic. Am văzut ce poate. 

Are și carnet de antrenor, este un tip foarte, foarte bine pregătit. Vasilică pare un nume mai drăgălaș, mai neaoș, dar vă spun că va ajunge în top. Eu nu mă înșel, e bun rău de tot. E școlarizat ca antrenor A, dar până acum a fost doar preparator fizic. Eu unul ca el nu am mai văzut. E gen Neubert, în același stil. Chiar vorbește la superlativ de Neubert. E foarte bun, nu fac afirmații gratuite”, a mai declarat Adrian Mititelu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-spatele-plecarilor-lui-trica-si-napoli-e-acelasi-motiv-adrian-mititelu-dau-cartile-pe-fata-niciunul-nu-l-a-suportat-napoli-m-a-conditionat-indirect-19154715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-decizie-socanta-la-fc-u-craiova-adrian-mititelu-l-a-demis-pe-nicolo-napoli-dupa-victoria-cu-5-0-cu-rapid-19152201

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-fc-u-craiova-saluta-indepartarea-lui-nicolo-napoli-pe-care-il-numesc-marioneta-si-au-un-mesaj-catre-adrian-mititelu-si-altul-catre-jucatori-19152254

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-in-negocieri-avansate-cu-un-antrenor-strain-e-o-persoana-foarte-serioasa-a-mai-pregatit-in-romania-dan-vasilica-ramane-pana-in-iarna-19154640

Alin GRIGORE, Andrei TRIFAN 29 Oct. 2020, 14:05 Liga 2
Pe aceeași temă