Adrian Iencsi s-a despărțit de U Craiova 2: ”A fost o experiență fantastică, inedită, dar dificilă.” Fostul căpitan al Rapidului și-ar dori să antreneze la Liga 2 sau chiar Liga 1

02 Jun. 2020, 15:16 Liga 3
Adrian Iencsi s-a despărțit de U Craiova 2: ”A fost o experiență fantastică, inedită, dar dificilă.” Fostul căpitan al Rapidului și-ar dori să antreneze la Liga 2 sau chiar Liga 1

U Craiova 2 a avut rezultate remarcabile în acest sezon de Liga 3, cât s-a desfășurat el până la decizia FRF de a-l ”îngheța” din cauza pandemiei COVID-19, însă s-a despărțit de antrenorul care a condus-o în această perioadă. Adrian Iencsi (45 de ani) nu va mai continua pe banca tehnică a echipei secunde a clubului din Bănie condus de Mihai Rotaru.

Adrian Iencsi și-a încheiat contractul cu U Craiova: ”Am hotărât să o iau pe un alt drum”

Despărțirea dintre Adrian Iencsi și U Craiova s-a produs în urmă cu două zile, notează DigiSport, iar antrenor spune despre perioada petrecută la echipa secundă a oltenilor că a fost o adevărată provocare.

”Mi-a expirat contractul cu Universitatea Craiova și am hotărât să o iau pe un alt drum. A fost o experiență fantastică, inedită, dar dificilă. Pentru mine o consider benefică pentru viitorul carierei mele de antrenor, iar băieții cred că au învățat lucruri care-i vor ajuta tot timpul în viitor. Am avut parte de fotbaliști tineri, eligibili pentru Under 19, dar și de jucători cu experiență. Câțiva tineri cu un potențial imens au ajuns la prima echipă, cum este și Luis Nițu, și cred că sunt foarte mulți fotbaliști cu reale calități care vor fi oameni de bază în Liga 1”, a declarat Iencsi.

În urmă cu câteva zile, Iencsi nu știa dacă va mai continua sau nu în Bănie: ”Nu știu de ceea ce voi face, contractul meu cu Universitatea Craiova expiră la sfârșitul acestui luni și trebuie să iau o decizie, deocamdată nu am vorbit despre o prelungire, însă a fost această perioadă și înțeleg.”

Echipa a doua a U Craiova a fost unul dintre arbitri luptei pentru promovare în Seria a 3-a a Ligii 3, clasându-se pe podium la finalul turului, după cele două echipe care vor disputa barajul de Liga a 2-a, Progresul Spartac și CSM Slatina. Echipa din Bănie avea să termine sezonul pe locul 5, după ce a cedat în primul meci din 2020 (1-2 la CS Balotești), rămas și singurul jucat în retur, după care campionatul a fost suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei de COVID-19.

Adrian Iencsi: ”Îmi doresc să-mi continui munca sus, la primul eșalon sau chiar în eșalonul secund”

Fostul fundaș al echipelor Ceahlăul, Rapid, Spartak Moscova, Apollon Limassol, Concordia Chiajna sau ASA Târgu Mureș și-a început cariera se antrenor ca ”secund” al lui Ioan Andone la Apollon Limassol, iar apoi a condus din postura de ”principal” formațiile FC Voluntari, FC Hunedoara, Sporting Turnu Magurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, ”U” Cluj (unde doar în acte a fost principal, fiindcă în practică era secundul lui Bogdan Lobonț), Rapid U19 și U Craiova II, dar a fost și ”secund” al lui Devis Mangia la U Craiova.

După despărțirea de echipa din Liga 3, Iensi speră să treacă la un nivel superior, Liga 2 sau chiar Liga 1.

”Deja am o experiență la ligile inferioare și îmi doresc să-mi continui munca sus, la primul eșalon sau chiar în eșalonul secund, unde există un proiect bine pus la punct, cu o strategie coerentă.

Eu am fost foarte bine primit de olteni, m-am simțit ca acasă. Universitatea Craiova e un club cu condiții nemaipomenite, de la logistică și până la toate avantajele conferite de Centrul de Copii și Juniori, unul foarte performant.

Ineditul situației provinea din faptul că trebuia să mă adaptez la lotul pe care îl aveam, cu jucători tineri, dar și cu experiență, și îmi structuram antrenamentele astfel încât să existe coeziune și rezultate eficiente”, a mai spus fostul căpitan al Rapidului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-stie-de-unde-se-trag-problemele-rapidului-in-ultimii-doi-ani-nu-am-vazut-o-formula-care-sa-aiba-continuitate-cum-caracterizeaza-ultimele-schimbari-din-club-si-cine-e-19130732

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-iencsi-despre-duelul-la-promovare-din-seria-a-3-a-a-ligii-3-slatina-e-valoroasa-progresul-e-omogena-ambele-au-probleme-in-defensiva-fostul-capitan-al-rapidului-nu-stie-da-19133618

02 Jun. 2020, 15:16 Liga 3
Pe aceeași temă