Ionuț Radu, despre parcursul liderului din Seria 4: „Secretul nostru, caracterul și un antrenor sensibil la problemele jucătorilor”

Marius ANGHEL 02 Dec. 2014, 13:34 Liga 3
Ionuț Radu, despre parcursul liderului din Seria 4:**

A început fotbalul la 14 ani, ca fundaș stânga la Corvinul Hunedoara, dar apoi s-a reprofilat atacant. După un sezon în Liga a II-a cu echipa de „sub furnale”, Ionuț Radu a atras atenția formațiilor din Italia, având scurte aventuri la Potenza, Chievo Verona și Palermo. La Sebiș a venit în această vară de la Metalurgistul Cugir, devenind în scurt timp cel mai influent fotbalist al liderului seriei a IV-a al Ligii a 3-a, dar și al turului campionatului. Având 8 reușite, puternicul „vârf” împarte prima poziție în clasamentului golghterilor cu timișanul Steop, de la Mama Mia Becicherecul Mic, echipă situată pe locul 2.

– Ionuț, se poate spune că până acum faci cel mai bun sezon din cariera de fotbalist?
– A fost bine și stagiunea trecută la Cugir, aveam și acolo destule reușite, însă trebuie să recunosc că prezența cu Sebișul pe primul loc într-o serie extrem de puternică îmi dă o satisfacție în plus.

– Care e secretul tău și al echipei?
– În ceea ce mă privește sunt conștient că, parcă, îmi decid viitorul în fiecare meci, în fiecare minut. Vreau să fiu cel mai bun în ceea ce fac și de aceea dau totul pe teren. Ca și echipă, cred că e important că ne-am adunat mulți jucători cu caractere puternice, de profesioniști, care știu că au de îndeplinit un obiectiv și fac totul pentru asta. Apoi, am devenit într-un timp scurt foarte omogeni, ceea ce era greu de presupus că se va întâmpla în condițiile în care, în vară, am avut la dispoziție doar o lună de pregătire în această formulă.

– Cum îți explici faptul că cele 21 de goluri marcate de Sebiș în stagiunea de toamnă sunt împărțite de doar patru fotbaliști? Și tot patru e cifra golurilor încasate în 12 partide…
– Denotă o valoare individual bună a celor care au marcat, dar și un spirit de sacrificiu și altruism din partea celorlați. Chiar dacă doar eu, Bozian, Sulea și Lazea ne-am trecut numele pe lista marcatorilor, fără o echipă în spate nu reușeam nimic. Iar defensiva a jucat și ea un rol decisiv, nu e puțin lucru să iei un gol la trei meciuri.

– Se poate spune că ai o relație specială cu Bogdan Bozian, din moment ce ați colaborat la majoritatea golurilor sebișene?
– Mă înțeleg bine cu toți, întâmplarea a făcut ca Bozian să joace pe un post mai aproape de mine și am intrat mai des în combinații. Important este că am înțeles cu toții că pe lângă valoare individuală e nevoie și de spirit de echipă.

– Dar relația cu antrenorul Abrudean cum s-ar putea rezuma?
– Simplu, bazată pe multă încredere și respect reciproc. Lucrăm cu un antrenor tânăr, pasionat de ceea ce face, care a înțeles că e important să fie apropiat de jucătorii săi. E sensibil la problemele noastre, face tot ce îi stă în putință să le rezolve și cred că răspunsul ce-l dăm pe teren îl mulțumește și pe el.

– Ai marcat câteva goluri spectaculoase în tur, care e preferatul tău?
– Cred că sunt la egalitate cele marcate cu UTA și Becicherecul Mic. Ambele aveau să facă din Sebiș echipa neînvinsă de la finalul turului și lider la două puncte în fața Becicherecului. A mai fost și reușita cu Pandurii II, dacă stau să mă gândesc fiecare reușită a avut importanța sa.

– Cum crezi că se va duce lupta pentru promovare la primăvară?
– În primul rând, pentru Sebiș e important să se mai întărească cu câțiva fotbaliști care să aducă un plus, nu să ne facă să batem pasul pe loc sau să ne tragă în jos. Apoi, este clar că partidele de la Arad, cu UTA și de la Becicherecul Mic vor fi adevărate finale pentru noi. Ar mai fi și deplasarea de la Târgu Jiu, cu Pandurii II, acolo unde nu a câștigat nimeni.

– În final, spune-ne care sunt intențiile tale de viitor, se vehicula o despărțire de Sebiș chiar în această iarnă…
– Cred că vă referiți la întoarcerea mea la Hunedoara, însă au fost simple speculații. Cum aș putea să las echipa de pe locul 1 pentru cea de pe locurile 7-8 și asta chiar dacă vorbim despre formația din orașul natal. Deocamdată mă gândesc doar să pun umărul la promovarea Sebișului, iar la vară vom vedea ce oportunități se ivesc. Nu spun nici că voi rămâne, nici că voi pleca, totul depinde de oferte și de obiectivele echipelor ce m-ar dori. Eșalonul în care ar trebui să evoluez nu e nepărat un criteriu. Și în vară am avut oferte și de la Liga a II-a, dar am ales Sebișul fără să am niciun regret.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 02 Dec. 2014, 13:34 Liga 3
Pe aceeași temă