Liniște, vorbește golgheterul campionatului! „Nu mi-am propus să dau un număr de goluri. Importante sunt punctele.” Cum vede lupta pentru promovare

Marius ANGHEL 09 Sep. 2019, 17:41 Campionat
Liniște, vorbește golgheterul campionatului!**

Metaloglobus s-a ținut tare în meciul cu a doua clasată CS Mioveni (scor 2-2), reușind să revină de două ori în joc după ce a fost condusă și să obțină o remiză care îi asigură a patra partidă consecutivă cu rezultat pozitiv.

Ascensiunea echipei bucureștene i se datorează într-o bună măsură și căpitanului ei, mijlocașul Odiviu Herea. În ciuda vârstei destul de înaintate, 34 de ani, fostul rapidist traversează o perioadă foarte bună, iar în ultimele patru meciuri a înscrie de fiecare dată. Cu CS Mioveni și-a stricat însă seria de „duble” consecutive. Marcase de câte două ori în întâlnirile cu Ripensia (3-0), Sportul Snagov (3-0) și „U” Cluj (2-0), însă pe stadionul Orășenesc a înscris doar o dată. A făcut-o însă decisiv, din penalty, când a egalat și a stabilit scorul final.

Remiza obținută pe terenul Mioveniului a mulțumit Metaloglobus. „Suntem mulțumiți cu acest punct, normal, am și fost conduși de două ori, am revenit. Am întâlnit o echipă foarte bună. Știam că ne așteaptă un meci foarte greu. Este un punct câștigat în deplasare de noi și ne bucurăm că reușim acest lucru. Veneam după trei victorii importante pentru noi, pentru că în primele două etape nu am reușit să luăm niciun punct. Acest lucru ne-a dat moral și cred că s-a văzut și în meciul cu Mioveni, pentru că, după părerea mea, am practicat un fotbal bun, și, am spus și mai devreme, este un punct câștigat în deplasare. Contează foarte mult”, a spus Ovidiu Herea, care în cariera sa a mai jucat pentru FC Național, Rapid, FC Sion (Elveția), Xanthi (Grecia), Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna, Viitorul și CS Balotești.

Cu golul marcat la Mioveni, Ovidiu Herea a ajuns la opt reușite în acest sezon, din care s-au scurs cinci etape, detașându-se de Valentin Alexandru (Dunărea Călărași), care are cinci goluri, sau Ciprian Rus (UTA) și Valentin Balint (CS Mioveni), ambii cu câte patru goluri înscrise. Herea spune că nu și-a propus un anumit număr de goluri pe care să le dea în acest sezon, ci mai important e ca echipa să câștige. „La începutul campionatului nu mi-am propus să dau un număr de goluri. Mi-am propus ca echipa mea să joace cât mai bine, eu să îmi ajut cât mai mult echipa și, la sfârșit, când ieșim de pe teren, important este să luăm puncte, nu cine dă golul. Că am dat eu, mă bucur foarte mult, dar, importante sunt punctele, nu golurile mele”, a spus mijlocașul, la microfonul DigiSport, la finalul meciului de la Mioveni.

În privința luptei pentru promovare, Ovidiu Herea crede că aceasta va fi la fel de strânsă și în acest sezon. „Din punctul meu de vedere, cred că este un campionat foarte echilibrat. Sunt foarte multe echipe bune, echipe cu jucători care au evoluat în Liga 1 și cred că o să fie o luptă echilibrată anul acesta”, a mai declarat Ovidiu Herea.

Metaloglobus are 10 puncte acumulate după șase etape și se află pe locul 6, în fruntea grupului de cinci echipe cu același număr de puncte. Rapid, Petrolul, Viitorul Pandurii și Concordia Chiajna au golaveraj inferior bucureștenilor, iar ploieștenii au și un meci în minus.

Miercuri, de la ora 16:30, echipa lui Marius Măldărășanu joacă în deplasare la CS Tunari, formație de Liga 3, în Turul 4 al Cupei României. În campionat, următorul meci îl are sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Florin ALBOIU / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 09 Sep. 2019, 17:41 Campionat
Pe aceeași temă