Ciprian Rus, lângă „fotbalistul cu două perechi de plămâni” în clasamentul marcatorilor utiști: „Sper să marcăm cât mai multe goluri, pentru că de asta are nevoie echipa”

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 14:04 Campionat

Ciprian Rus (28 de ani) a fost omul meciului dintre UTA și Csikszereda, desfășurat sâmbătă și încheiat cu deja obișnuitul scor de 3-0 în favoarea arădenilor. Căpitanul „roș-albilor” a înscris în minutele 54 și 87, alegând colțuri diferite, mai întâi din devierea lui Miculescu, iar apoi din așezarea lui Buhăcianu.

„Ne continuăm parcursul foarte bun și ne bucurăm că avem un stadion din ce în ce mai plin. Înseamnă că oamenii au prins încredere și sunt lângă noi. Csikszereda e o echipă foarte bună,  surprinzător de bună. Chiar dacă nu știam jucătorii lor, > și-a făcut bine treaba, ne-a dat destule informații despre ei. A fost antrenor acolo, nucleul a rămas același, am știut de la bun început ce avem de făcut. Cunoșteam plusurile și minusurile lor, așadar ne-am achitat de toate sarcinile”, a spus fotbalistul arădean care în sezonul trecut a marcat de 17 ori pentru UTA, în 36 de meciuri.

Dacă anul trecut a fost singura „gură de tun” a echipei, acum Rus îl are lângă el pe golgheterul sezonului trecut. „Vali Buhăcianu are un suflu extraordinar, când crezi că nu mai poate, continuă ca și în primul minut. Este un fotbalist extraordinar, cu două perechi de plămâni, s-a văzut și azi la acele mingi lungi, din care a scos maximum. Sper să marcăm amândoi cât mai multe goluri, pentru că de asta are nevoie echipa. Eu joc vârf doi în acest sistem, mă simt bine acolo, nu am nicio problemă”, a mai spus utistul după victoria cu formația din Miercurea Ciuc.

După trei runde, Rus și Buhăcianu au câte tot atâtea goluri înscrise. „Nu contează cine va câștiga titlul de golgheter, poate fi și un alt coleg, nu neapărat unul dintre mine și Vali, important este să câștige echipa și să rămânem acolo sus până la final. Se pot întâmpla multe de-a lungul unui sezon, eu chiar am deja două galbene, sper, totuși, să nu fie cazul să fiu suspendat prea repede. Am jucat și zece etape cu trei galbene fără să fiu suspendat. Dar, și dacă aș fi, avem un lot bun din care s-ar găsi un înlocuitor”, a adăugat fotbalistul „Bătrânei Doamne”.

Pentru UTA urmează o deplasare pe terenul Ripensiei, cel mai probabil pe „Electrica”. „Personal, tot timpul m-am simțit bine la Timișoara, dar nu am jucat niciodată pe Electrica. Sper să ne facem jocul și acolo, să marcăm și să câștigăm”, a încheiat Ciprian Rus.

Cu dubla reușită în meciul cu Csikszereda, Ciprian Rus a ajuns la cota 3 în acest sezon și l-a egalat pe coechipierul Valentin Buhăcianu. Tot câte trei goluri au mai marcat în acest sezon și Andrei Blejdea (Campionii FC Argeș) și Ovidiu Herea (Metaloglobus), în timp ce Valentin Alexandru (SCM Gloria Buzău) este golgheter, cu patru goluri marcate în primele trei etape.

CITEȘTE și: Miculescu, la al treilea sezon în lotul primei echipe utiste la doar 18 ani: „Un grup mai unit decât precedentul, sper într-un nou 3-0 la Timișoara”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 19 Aug. 2019, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă