Industria Galda și-a numit un nou antrenor, după ce o păcăleală de 1 aprilie a finanțatorului a dus la supărarea și demisia ”principalului”. Fratele lui Bogdan Andone preia echipa din Alba deja retrogradată din Liga 3

Dan HENEGAR 07 Apr. 2021, 13:52 Liga 3
Industria Galda și-a numit un nou antrenor, după ce o păcăleală de 1 aprilie a finanțatorului a dus la supărarea și demisia ”principalului”. Fratele lui Bogdan Andone preia echipa din Alba deja retrogradată din Liga 3

Industria Galda, ultima clasată în Seria a 9-a a Ligii 3, și-a numit un nou antrenor, nevoită să facă acest lucru după ce o farsă a conducerii făcută de 1 aprilie a dus la despărțirea de tehnicianul numit înainte de reluarea campionatului, în 2021.

Radu Andone (foto principal), fratele mult mai cunoscutului Bogdan Andone, actualul antrenor al prim-divizionarei FC Voluntari, a preluat echipa din Galda de Jos mutată în acest an la Galtiu, alt sat din județul Alba. Acesta îi ia locul lui Ștefan Fogorosi, demis în glumă de 1 aprilie, de ”Ziua păcălelilor”, decizie negustată de antrenor, care s-a supărat și a plecat de la echipă.

Radu Andone revine ca antrenor la Industria Galda

Aiudeanul Radu Andone (41 de ani) este noul antrenor principal al echipei Industriei Galda, informează Ziarul Unirea. Acesta va debuta sâmbătă pe banca tehnică a ultimei clasate din Seria a 9-a a Ligii 3, acasă, cu Sănătatea Cluj.

Radu Andone este fratele mai mic al lui Bogdan Andone (46 de ani), antrenorul echipei FC Voluntari.

”Mi-a fost efectiv dor de fotbal, am avut prea multă pauză. Am încredere că putem face treabă, sunt patru jocuri în care ne dorim să reușim cât mai mult. Important este ce se va întâmpla de la vară, cum va continua proiectul, în ce formă, Liga a 3-a sau Liga a 4-a. Nu este o misiune sinucigașă, întrucât vom folosi aceste jocuri pentru a ne bucura de fotbal și să încercăm o verificare a potențialului”, a spus, pentru Ziarul Unirea, Radu Andone, ce a mai colaborat, din lotul de jucători, cu Cătălin Suciu, Valentin Drăgan sau Coltor.

Acesta a mai antrenat la nivelul Ligii 3, la Europa Alba Iulia, în 2012, Industria Galda, în 2014, și Unirea Alba Iulia, în 2016. A mai activat în Liga a 4-a Alba în ultimii ani, la CS Zlatna sau Olimpia Aiud, iar ca jucător a fost legitimat la Viitorul Vama Seacă, alături de fratele său, Bogdan.

Cu Europa, din postura de antrenor-jucător, a câștigat Supercupa AJF Alba, 5-1 cu Arena Alba Iulia (antrenată de Ovidiu Barna, unde mai activa și Ciprian Brânză), însă în Liga a 3-a a fost înlocuit după 3 etape (un egal și două eșecuri) de Dan Mănăilă. Tot cu o nou-promovată, Industria Galda de Jos, doi ani mai târziu, a mai avut un mandat de 7 jocuri (o victorie, trei remize și trei înfrângeri), răstimp în care a repurtat primul succes pe a treia scenă: 3-0 în deplasare… cu Sănătatea Cluj (tocmai adversarul de sâmbătă), locul său fiind luat ulterior, pe banca tehnică de Paul Ciucă, devenit cel mai longeviv antrenor din Alba (până în iarna trecută la cârma Galdei). În 2016, a stat un tur de campionat la Unirea Alba Iulia ”alb-negrii” obținând locul ”la cerere”, locul 12 la mijlocul stagiunii, cu 12 puncte (trei victorii, trei remize și 7 insuccese), câștigând jocurile de la Becicherecu Mic (3-0), Sebiș (1-0) și la Zlatna, cu UTA II (1-0).

Adrian Hulea, după numirea lui Andone: ”Și băieții din lot au fost foarte fericiți la aflarea veștii”

Mutarea s-a produs în urma evenimentelor de săptămâna trecută, când Ștefan Fogoroși s-a supărat pentru o glumă făcută de 1 aprilie de președintele clubului, considerată deplasată de antrenor, și s-a despărțit de gruparea din Galtiu, interimatul pe banca tehnică fiind asigurat la meciul cu CSO Cugir de către Dan Comșa. Acea partidă a fost pierdută cu 2-0, sâmbătă, în etapa a 14-a a Ligii 3.

”Radu Andone este, începând de marți, antrenorul echipei noastre, după decizia de a încheia colaborarea cu Ștefan Fogoroși. De altfel, Radu Andone a fost singurul cu care am vorbit și pe care l-am dorit în postura de antrenor principal. Și băieții din lot au fost foarte fericiți la aflarea veștii și au fost extrem de motivați la antrenamente. Personal, îi doresc succes în noua colaborare!”, a comentat, pentru Ziarul Unirea, Adrian Hulea, președintele Industriei.

Radu Andone a semnat cu Industria Galda un contract valabil pentru o lună, până la încheirea actualei stagiuni (mai sunt patru meciuri), cu opțiunea prelungirii.

Ștefan Fogoroși, demis în glumă de conducere, însă supărat pe păcăleală și demisionar

Săptămâna trecută, Industria Galda s-a despărțit de antrenorul Ștefan Fogoroși, după o glumă a finanțatorului Ovidiu Hulea, tatăl președintelui Adrian Hulea și, totodată, vicepreședintele AJF Alba. De 1 aprilie, ”Ziua păcălelilor”, Hulea senior a apelat la un ziarist local pentru a publica un articol despre demiterea lui Fogoroși, cu o declarație a sa.

”De 1 aprilie…S-a rupt lanțu’ de iubire la galdeano-sântimbreni! “Fanu’ Barosanu’” demis după doar trei etape!
Cei care se ocupă acum de destinele divizionarei terțe, trecută în acest mini-retur de la Galda de Jos la Sântimbru, au decis să renunțe la serviciile antrenorului principal Fane Fogoroși după doar trei jocuri disputat…Oarcecum surprinzător…Dar președintele Ovidiu Hulea a venit cu o explicație…Pe cât de simplă… «Eu personal vreau să îi mulțumesc antrenorului Ștefan Fogoroși pentru faptul că a acceptat această provocare. Am știut din capu’ locului că șansele noastre de a evita retrogradare sunt aproape de zero, dar după trei jocuri în care nu am strâns niciun punct, cred că este mai bine pentru toată lumea să ne strângem mâna și fiecare să meargă pe drumul său. De echipă ne vom ocupa eu, fiul meu Adi, Adi Herepean de la Micești și Ghiță Mărginean de la Cergău. Să vedem ce va ieși…» a punctat Ovidiu Hulea”, a fost ”articolul” postat de Alba Sport.

Ștefan Fogoroși (foto) nu a gustat deloc gluma finanțatorului, s-a supărat și nu s-a mai prezentat la echipă, lăsând-o cu o zi înainte de meciul cu Cugir fără antrenor.

Cu el antrenor, Industria Galda înregistrase trei înfrângeri în 2021: 0-3 cu Unirea Dej, 1-3 la Sticla Arieșul Turda și 0-1 cu CS Hunedoara. În runda a 14-a, echipa a pierdut cu 2-0 la CSO Cugir.

Industria Galda este ca și retrogradată în Liga 4

Industria Galda este ca și retrogradată în Liga 4 cu patru etape rămase înainte de finalul sezonului regular. În 14 runde a obținut doar patru puncte, fiind la 12 puncte în spatele locurilor 8, respectiv 7, Sănătatea Cluj și CS Hunedoara.

În etapa a 15-a, Industria Galda joacă pe teren propriu, în data de 10 aprilie, de la ora 17:00, cu Sănătatea Cluj.

Cu opt înfrângeri succesive, singurul succes stagional, în 28 octombrie 2020, la Jucu, 4-3 cu… Sănătatea Cluj, Industria este antepenultima în ierahia generală a celor 100 de formații de pe a treia scenă. Doar două formații, CS Balotești (Seria a 4-a) și Fortuna Becicherecu Mic (Seria a 8-a), cu un singur punct acumulat, sunt mai slabe decât Industria Galda, depășiți și de celelalte șapte ”lanterne roșii”: CSM Pașcani (Seria 1), Sportul Chișcani (Seria a 2-a), CSM Oltenița (Seria a 3-a), Academica Clinceni 2 (Seria a 6-a), Luceafărul Oradea (Seria a 10-a) – cu 5 puncte, Minerul Costești (Seria a 7-a) – 6 puncte și Kids Tâmpa Brașov (Seria a 5-a) – 9 puncte!!!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-excelenta-pentru-cluburi-testele-rapide-covid-19-vor-putea-fi-folosite-in-competitiile-interne-mts-facem-activitatea-sportiva-mai-accesibila-inclusiv-pentru-amatori-si-usuram-presi-19177971

https://liga2.prosport.ro/liga-3/bogdan-bucurica-record-cu-care-intra-in-istoria-clubului-unirea-alba-iulia-a-marcat-pentru-echipa-din-cetate-in-primele-trei-ligi-ale-romaniei-19177931

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corona-brasov-s-a-impus-la-scor-in-meciul-restant-cu-sepsi-osk-2-marian-cristescu-a-ratat-un-penalty-iar-portarul-daniel-mutu-a-ajuns-la-spital-19178077

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-14-15-meciuri-au-loc-astazi-cu-trei-lideri-intrati-la-joc-corona-filiasi-si-unirea-dej-in-acest-weekend-putem-cunoaste-prima-campioana-a-sezonului-19177149

Dan HENEGAR 07 Apr. 2021, 13:52 Liga 3
Pe aceeași temă