Industria Galda, aproape de abandon după șapte ani în Liga 3. Echipa din Alba are șanse minime să mai primească finanțare

Marius ANGHEL 08 Jan. 2021, 10:20 Liga 3
Industria Galda, aproape de abandon după șapte ani în Liga 3. Echipa din Alba are șanse minime să mai primească finanțare

Industria Galda ar putea fi prima echipă din actualul sezon de Liga 3 care să abandoneze competiția. Formația din județul Alba, ultima clasată în Seria a 9-a, riscă să nu mai primească finanțare de la autoritățile locale, ceea ce i-ar face aproape imposibilă existența.

Ziarul Unirea scrie că aleșii locali din Galda de Jos nu intenționează să mai susțină echipa de fotbal în 2021, informațiile fiind, deocamdată, neoficiale.

Nu mai avem multe noutăți, trebuie să așteptăm până în 15-18 ianuarie, să aflăm poziția oficială a aleșilor locali, a comentat președintele Marcel Giorgiu, care, în cazul unui deznodământ nefericit, le va da drumul jucătorilor să plece la alte echipe.

Industria Galda activează în campionatul Ligii 3 din vara anului 2014, când a promovat în urma unui baraj câștigat dramatic cu ACS Ghiroda, în urma loviturilor de departajare.

Discuții cu CSU Alba Iulia pentru asociere

Industria Galda ar mai avea totuși o variantă prin care ar putea continua în partea a doua a sezonului. Sunt negocieri cu CS Universitatea Alba Iulia, club din Liga 4 Alba interesat de un loc în Liga 3.

Potrivit Ziarul Unirea, discuțiile dintre cele două echipe au demarat la mijlocul lunii noiembrie 2020, însă stagnează de ceva vreme, problemele iscându-se mai ales din cauza faptului că Industria e amenințată cu retrogradarea, având în vedere că după 10 etape din acest sezon ocupă ultimul loc, cu doar patru puncte acumulate în zece etape, iar din retur mai sunt de disputat opt runde.

Situația de la formația din Galda de Jos e ingrată încă de la finalul anului trecut. La mijlocul lunii decembrie, aleșii locali au aprobat, în cele din urmă, suma de 150.000 de lei, pentru acoperirea restanțelor din toamnă, două salarii și alte cheltuieli, tocmai pentru a se încheia normal anul 2020.

Foto: Lucian Danciu

Marius ANGHEL 08 Jan. 2021, 10:20 Liga 3
Pe aceeași temă