Speranțe ca Industriei Galda să continue în Liga 3. O familie a sărit în ajutorul echipei abandonate de autoritățile locale. Planurile pentru formarea lotului, antrenorul care o va conduce și localitatea în care va juca

Dan HENEGAR 05 Feb. 2021, 08:56 Liga 3
Speranțe ca Industriei Galda să continue în Liga 3. O familie a sărit în ajutorul echipei abandonate de autoritățile locale. Planurile pentru formarea lotului, antrenorul care o va conduce și localitatea în care va juca

Industria Galda, echipa din județul Alba care anunțase că se va retrage în această perioadă din campionatul Ligii 3, ar putea, totuși, să abandoneze acest gând.

În ajutorul formației clasate pe ultimul loc în Seria a 9-a după 10 etape au sărit Ovidiu și Adrian Hulea. Aceștia, vicepreședinte al AJF Alba, respectiv oficial la Viitorul Sântimbru, echipă din Liga a 4-a Alba, încearcă pe ultima sută de metri să salveze de la dispariție formația din Galda de Jos, scrie Ziarul Unirea.

Industria Galda și-a reluat antrenamentele la Galtiu

Concret, joi seară, 4 februarie, la Galtiu, s-a desfășurat prima ședință de pregătire a anului pentru echipa Industria Galda, sub comanda lui Ștefan Fogoroși. La antrenament au fost prezenți o serie de jucători care vor face parte din noul lot, majoritatea proveniți de la Viitorul Sântimbru, dar se mai continuă căutările.

”Vreau să încerc să nu las Industria Galda să moară! În câteva cuvinte, acesta este scopul demersului nostru. Vrem să o ducem până la vară, chiar dacă se retrogradează”, a spus, citat de Ziarul Unirea, Ovidiu Hulea, fiul său, Adrian Hulea, urmând să fie președintele Industriei.

În ultimele zile s-au căutat soluții pentru demararea concretă a activității, respectiv pentru încropirea unui lot de jucători, cât de cât competitiv, ieri seară, la stadionul din Galtiu, fiind programată o întâlnire a celor implicați, jucători, antrenori, staff administrativ.

Ștefan Fogoroși va fi antrenor principal, echipa va juca la Galtiu

Antrenor principal la Industria Galda va fi experimentatul Ștefan Fogoroși (55 de ani), ultima dată la Spicul Daia Română, cel care a fost secund al Unirii Alba Iulia la primul an petrecut în elită, când ”alb-negrii” au terminat pe locul al 6-lea în Divizia A (2004).

De asemenea, vor mai fi angrenați în organizare Dan Comșa (director sportiv), Ovidiu Barna (antrenor secund și cu portarii) sau Ioan Pisoiu, iar jocurile interne din partea a doua a campionatului se vor disputa la Galtiu, unde a jucat și Unirea Alba Iulia în primăvara lui 2017.

Lotul prezent a fost alcătuit din Manciulea, Pascu, Iosa (n. 2002), Ov. Barna – D. Hulea, E. Hălălae, C. Oltean, R. Anghel, Bălșan (2002), B. Popa (2002), Necreală (2003), Cr. Ivașcu, R. Giorgiu (2004), Cuștiuliță (2002), G. Manciulea, Bălaș (Performanța Ighiu), Al. Stan, Borșai (2001), Oniche (Spicul Daia Română), Tripșa (Performanța Ighiu), Olălău, Plăcintă (2005), A. Crăciun (2001), Brînză, R. Morar, Oană.

Ar fi o mutare prin care fotbalul din Alba nu ar pierde o echipă, iar cele opt runde rămase în partea a doua a campionatului se vor desfășura normal, fără ca oponentul Galdei să stea și să câștige punctele la ”masa verde”.

Se dorește alcătuirea unei selecționate județene

Se lucrează sub presiunea timpului, întrucât luni, 8 februarie, se încheie perioada de transferuri, iar după respectiva dată mai pot fi achiziționați numai jucători liberi de contract sau care și-au depus deja memorii în acest sens.

Ținând cont și de faptul că reluarea fotbalului județean, la nivelul Ligii a 4-a, este în ceață în continuare, se dorește alcătuirea unei selecționate județene, scrie Ziarul Unirea, discutându-se inclusiv cu fotbaliști aflați sub contract la Performanța Ighiu sau Voința Stremț. În linii mari, se caută alcătuirea unui efectiv care cel târziu luni să aibă structurată pregătirea, primul joc oficial fiind în 13 martie cu Unirea Dej, liderul Seriei a 9-a.

Familia Hulea a găsit resurse să asigure cheltuielile de deplasare și organizare a meciurilor pe teren propriu, dar fotbaliștii vor avea parte de condiții ”speciale” din punct de vedere financiar, urmând să beneficieze doar de prime, fără a avea contracte.

Pe lista posibililor jucători sunt nume precum Circov (Unirea Alba Iulia), S. Mureșan (ex-CS Ocna Mureș), Goguța și Cl. Oara (CSU Alba Iulia), Al. Stan, Hălălae și Nicola (Viitorul Sântimbru), Oniche și Brânză (Spicul Daia Română), Trifa și Goangă (Voința Stremț), Rahovean (Dacia Orăștie), Val. Drăgan (CSU Alba Iulia), Tripșa, Javla, Potopea, Bălaș sau D. Ianc (Performanța Ighiu), Csegoldi, B. Cristea și P. Man (la care CS Ocna Mureș a renunțat recent) sau Lepădat (ce aparține de Industria).

Galda de Jos nu mai dă bani către Industria

Industria Galda nu mai beneficiază în acest an de susținerea financiară a Consiliului Local din Galda de Jos, punându-se foarte serios problema retragerii la mijlocul celui de-al 7-lea campionat consecutiv petrecut pe a treia scenă, mai ales că nici negocierile din finalul anului trecut, cu CS Universitatea Alba Iulia, nu au avut finalitatea scontată.

Din efectivul cu care Industria a încheiat turul mai sunt dispobibili Căt. Suciu, An. Anghel – Puha, Goța, Petruse – Ov. Truță, Căt. Crișan, Ad. Hăprian, Vonya, R. Giorgiu – G. Scheau, Baghiu, R. Anghel; plecări: Haiduc, Frențiu, Cioară, Tocu, Cunțan (CS Ocna Mureș), Tegbo (Unirea Ungheni), Gîrnod, Hodea, Al. Costea, Al. Hada (din diverse motive).

După 10 etape desfășurate în acest sezon, Industria Galda ocupă locul 10, ultimul, în Seria a 9-a a Ligii 3, cu doar 4 puncte acumulate. Prima clasată este Unirea Dej, cu 25 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/industria-galda-aproape-de-abandon-dupa-sapte-ani-in-liga-3-echipa-din-alba-are-sanse-minime-sa-mai-primeasca-finantare-19164084

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiri/exemplu-de-responsabilitate-un-jucator-al-unei-echipe-din-liga-3-revenit-din-italia-inainte-de-declararea-pandemiei-s-a-autoizolat-asa-am-considerat-ca-trebuie-sa-procedam-19003896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-achizitie-in-2021-a-unirii-alba-iulia-este-unul-dintre-jucatorii-plecati-de-la-unirea-slobozia-atacantul-care-il-impresiona-pe-hagi-cu-tehnicitatea-sa-si-a-indeplinit-un-vis-19167700

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-alba-iulia-si-a-reluat-antrenamentele-fara-noutati-in-lot-dar-cu-un-obiectiv-indraznet-primaria-promite-ca-va-sprijini-financiar-clubul-19165483

Dan HENEGAR 05 Feb. 2021, 08:56 Liga 3
Pe aceeași temă