Hunedoara, din nou în Liga 2 după 15 ani! Florin Maxim a vorbit despre promovarea reușită cu Corvinul, invincibilitatea din ultimii doi ani și planurile de viitor. Vești bune despre partea financiară: ”Am înțeles că va veni alături de noi”

Marius ANGHEL 12 Jun. 2023, 16:44 Liga 3
Hunedoara, din nou în Liga 2 după 15 ani! Florin Maxim a vorbit despre promovarea reușită cu Corvinul, invincibilitatea din ultimii doi ani și planurile de viitor. Vești bune despre partea financiară: ”Am înțeles că va veni alături de noi”

Municipiul Hunedoara va avea, după o pauză de 15 ani, din nou echipă în Liga 2. Noul Corvinul a reușit, din a doua încercare sub noua conducere, promovarea, acum la capătul barajelor cu Gloria Bistrița Năsăud și Unirea Ungheni.

Publicul hunedorean, al 12-lea jucător pentru Corvinul. ”Am simțit o energie pozitivă”

Pe stadionul ”Michael Klein” au fost peste 10.000 de spectatori la meciul retur cu Unirea Ungheni, la finalul căruia mulți dintre fani au pătruns pe gazon pentru a sărbători alături de jucători accederea în Liga 2. Antrenorul Florin Maxim (42 de ani) este de părere că aportul publicului i-a împins de la spate jucătorii în îndeplinirea obiectivului.

”Lumea e dornică de fotbal, de 15 ani echipa nu a mai evoluat în Liga a 2-a. Am simțit o energie pozitivă de la începutul jocului. Toată lumea era zâmbitoare, exact ca un public cunoscător de fotbal. Se bucurau la o alunecare, la o intercepție, la un duel umăr la umăr, toate lucrurile contează și băieții sunt împinși de la spate. În două meciuri de acasă să strângi peste 20 și ceva de mii de oameni nu e puțin lucru și asta i-a motivat pe băieți, fiindcă au simțit publicul aproape de ei”, a spus Maxim într-o intervenție la emisiunea ”În prelungiri” de la TVR Timișoara.

Florin Maxim, despre seria de invincibilitate a echipei sale: ”E Liga a 3-a, dar nu e simplu la niciun nivel să-ți câștigi meciurile”

Echipa hunedoreană condusă de Florin Maxim a încheiat al doilea sezon fără nici măcar o înfrângere în campionatul Ligii 3. Dacă în ediția trecută a ratat promovarea în Liga 2 din cauza unui eșec, în jocul decisiv al barajului cu Minaur Baia Mare, acum, în jocurile de baraj de la finalul acestui sezon, nu a mai fost cazul.

Fostul fundaș născut la Brad, în Hunedoara, a vorbit despre această performanță unică în acest sezon de Liga 3. În ediția trecută, într-o postură asemănătoare echipei sale a fost CSM Reșița, care, la fel, nu a pierdut vreun joc în timpul campionatului, însă nici măcar la baraj, acolo unde promovarea a fost ratată la loviturile de departajare, în fața Dumbrăviței.

”E Liga a 3-a, dar nu e simplu la niciun nivel să-ți câștigi meciurile. Anul acesta, mai ales în retur, am hotărât să facem un sistem al rotației, să fie toată lumea plătită, pentru că nu poți știi ce se întâmplă la un meci, poate depinzi de un junior, trebuia să-i rulăm pe toți, să aibă minute jucate și când se apelează la ei să-și aducă aportul. Nu ne-am înșelat în privința aceasta. Băieții au răspuns foarte bine, plus acei jucători pe care i-am adus să facă diferența au făcut-o în meciurile care contează”, a declarat Maxim despre acest lucru.

În cele două sezoane petrecute până acum pe banca echipei din Hunedoara, Florin Maxim a pierdut doar o singură partidă în 62 de meciuri disputate în sezonul regular al Ligii 3, play-off şi meciuri de baraj. Este vorba despre returul barajului cu Minaur Baia Mare (1-4), ce a compromis toată stagiunea 2021-2022. Au fost, totuși, pierdute și alte două jocuri, ambele în Cupa României, cu FCSB, pe care a dus-o până în prelungiri, în 2021, și cu CSM Deva, în 2022.

”Ne-au ieșit implanturile și lotul l-am structurat cumva pentru Liga a 2-a”

Rezultatele înregistrate de Florin Maxim cu Corvinul nu sunt însă deloc surprinzătoare. A avut parte de stabilitate financiară, multă susținere și de un lot plin de jucători cu mare experiență pentru nivelul Ligii 3. Printre fotbaliștii pe care i-a avut la dispoziție s-au numărat Alexandru Curtean, Andrei Hergheligiu, Alexandru Neacșa, Marius Chindriș, Elton da Silva, Marius Coman sau Nicolae Pîrvulescu.

Odată cu promovarea în Liga 2 nu va avea nevoie de multe schimbări în lot. Nici nu-și dorește acest lucru, deoarece consideră că integrarea nou-veniților va dura o perioadă.

”Noi, când am format lotul, anul trecut, am încercat să aducem jucătorii care am considerat noi că ne pot ajuta și e bine că ne-a și ieșit. Nu e foarte simplu să faci niște transferuri, chiar dacă aduci niște jucători consacrați sau cu experiență la ligile superioare, nu-ți garantează nimeni și nimic că ei pot da satisfacții. Depinde de multe lucruri, nu se pot acomoda, poate nu se acomodează cu mine, cu orașul, cu mediul. Dar ne-au ieșit implanturile acestea și lotul l-am structurat cumva pentru Liga a 2-a, bineînțeles, cu unele implanturi. Proiectul va merge tot pe doi ani și în Liga a 2-a. Vedem începutul cum va fi. Eu consideră că echipa e pregătită, avem un lot bun, o echipă pregătită bine fizic, e și foarte greu să-ți aduci foarte mulți jucători. Până se acomodează cu ceilalți jucători din lot… De asta trebuie să fim atenți acum, când facem transferurile, pentru că suntem și obligați cumva și de regulile under, trebuie să vedem unde băgăm acele poziții, și sperăm să avem noroc. Îți trebuie și noroc în aducerea jucătorilor”, a spus fostul fotbalist la Corvinul, Apulum Alba Iulia, UMT, Sportul Studențesc, Farul, FC Timișoara, Petrolul, Concordia Chiajna și FC Voluntari.

Afișul prin care Corvinul Hunedoara și-a anunțat promovarea în Liga 2.

”În afară de primărie și am înțeles că va veni Consiliul Județean alături de noi, nu avem alți sponsori sau pe cineva care să vină cu un aport financiar”

În emisiunea de la TVR Timișoara, Florin Maxim a vorbit și despre faptul că, odată cu promovarea în Liga 2, alături de echipă ar veni și Consiliul Județean Hunedoara. Primăria a fost principalul sponsor până acum și va rămâne în continuare. Un investitor privat nu există la Corvinul.

”În afară de primărie și am înțeles că va veni Consiliul Județean alături de noi, nu avem alți sponsori sau pe cineva care să vină cu un aport financiar. Nu mă pricep la lucrurile acestea financiare, dar e normal până la urma umei săi ne propunem niște lucruri, dar nu vor fi, cum nu au fost nici până acum, niște salarii foarte mari, cum s-a exagerat. Am fost chibzuiți să ne echilibrăm lotul, nu am vrut să fie diferențe foarte mari între jucători, pentru că ele se aud. Noi am avut acest suport financiar din partea primăriei, nu s-a întârziat nici măcar o zi de când sunt la echipă, de doi ani de zile, cu plata salariile sau cu prime de joc ce au fost promise. Oamenii s-au ținut de promisiune. Câți au fost banii, aceia s-au dat. Și vrem să mergem pe această linie, nu vrem să facem diferențe foarte mari între jucătorii, fiindcă după aia riști să pierzi vestiarul”, a declarat Florin Maxim.

”Proiectul de Liga a 2-a este pe doi ani. Stadionul nostru va intra în construcție, nu reconstrucție, se contruiește stadion nou. Trebuie să formăm un lot competitiv pentru a ataca promovarea (n.r. – Moderatorul emisiunii a intervenit peste Maxim și a completat cu ”în anul trei”), a spus Florin Maxim.

Anul doi, după cum a spus Maxim, înseamnă sezonul 2024-2025. Anul trei, cum a completat moderatorul emisiunii, înseamnă atacarea promovării în prima ligă abia în sezonul 2025-2026.

  • Florin Maxim este la a doua promovare în Liga 2 în cariera de antrenor principal. A mai reușit-o în 2021 cu Viitorul Şelimbăr, actuala CS Comunal Șelimbăr, cu care, însă, nu a mai continuat după ce nu s-a mai înțeles cu conducerea sibienilor. Atunci a trecut la echipa din Hunedoara.

Cantonament de vară la Curtea de Argeș pentru Corvinul. ”Nu ne permitem pe plan local”

Antrenorul Corvinului a vorbit și despre ceea ce urmează pentru echipă, din punct de vedere sportiv. Florin Maxim, care a semnat un nou contract cu hunedorenii, valabil până în 2025, vrea să își ducă jucătorii într-un cantonament la Curtea de Argeș.

”O să facem undeva în țară pregătirea, cred că acum vom afla ultimele detalii, am intrat în legătură cu cei de la Curtea de Argeș. Noi am fost și anul trecut acolo, în vară, sunt niște condiții extraordinare, un teren foarte-foarte bun de iarbă. Aici, în jurul orașului, găsești adversari cu care să joci. Nu ne permitem pe plan local, pentru că infrastructura, deocamdată, la noi suferă puțin. A intrat terenul 2 în cosmetizare, să-i spun așa, va fi bun când începem pregătirea, dar două săptămâni vom merge la Curtea de Argeș. Iarna nu prea ai unde să faci cantonament în țară, de aceea ar fi ideal să mergem undeva afară”, a spus Maxim despre acest subiect.

Despre reunire sau date de pregătire, clubul nu a comunicat nimic până în acest moment.

  • Actuala echipă din Hunedoara, Corvinul, până în vară numită CS Hunedoara, readuce municipiul în Liga 2 după o pauză de 15 ani. Ultima dată a fost în sezonul 2007-2008, atunci când SC Corvinul 2005 Hunedoara SA retrograda din Seria a 2-a de pe ultimul loc, 18, într-o ediție câștigată de FC Argeș.
  • În faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, Corvinul (l1S9) a trecut de Gloria Bistrița Năsăud (l2S10)(2-1 la Bistrița și 2-1 la Hunedoara), iar în faza finală a întrecut Unirea Ungheni (l2S9)(2-0 la Ungheni și 4-1 la Hunedoara). Aceasta din urmă trecuse în faza semifinală de FC Bihor Oradea (l1S10)(1-1 la Ungheni și 3-2 la Oradea).

Foto: Bogdan Popescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florin-maxim-si-a-prelungit-contractul-cu-corvinul-dupa-ce-a-reusit-promovarea-in-liga-2-hunedorenii-aproape-de-prima-achizitie-un-jucator-de-la-uta-19274753

https://liga2.prosport.ro/liga-3/probleme-mari-de-la-foresta-suceava-dorin-goian-si-a-dat-demisia-19274846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-si-foto-peste-30-000-de-spectatori-au-asistat-la-meciurile-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-a-fost-nebunie-la-hunedoara-si-piatra-neamt-dar-nici-resita-nu-s-a-lasat-mai-prej-19274471

Marius ANGHEL 12 Jun. 2023, 16:44 Liga 3
Pe aceeași temă