Gilortul, liderul din Seria 7 a Ligii 3, și-a anunțat noul antrenor chiar în ziua meciului. Cel care a dus echipa pe primul loc a obosit să facă naveta

Marius ANGHEL 30 Sep. 2022, 15:50 Liga 3
Gilortul, liderul din Seria 7 a Ligii 3, și-a anunțat noul antrenor chiar în ziua meciului. Cel care a dus echipa pe primul loc a obosit să facă naveta

Liderul surpriză din Seria a 7-a a Ligii 3 s-a despărțit joi, 29 septembrie, de antrenorul principal și la doar o zi distanță și-a numit un nou conducător al staffului tehnic, dar și un antrenor secund.

Gilortul Târgu Cărbuneşti a încheiat prematur colaborarea cu Alexandru Stoica, iar a doua zi l-a numit ca antrenor principal pe Mario Găman, care a venit alături de colaboratorul său Dan Staicu.

Echipa din Gorj este pe primul loc în Seria a 7-a a Ligii 3, în runda trecută suferind primul eșec în acest sezon, după ce începuse cu patru victorii consecutive.

Alexandru Stoica s-a despărțit de Gilortul din cauza ”oboselii acumulate”

Gilortul a anunțat joi dimineață, pe pagina sa de Facebook, faptul că s-a despărțit amiabil de antrenorul Alexandru Stoica, cu care începuse colaborarea la finalul lunii ianuarie a acestui an 2022.

Fiul mult mai cunoscutului antrenor Ștefan Stoica mai avea contract până în vară, iar trupa din Târgu Cărbunești spune că ruptura s-a produs din cauza faptului că ”principalul” obosise de atâta navetă zilnică făcută de la Craiova.

”Alex Stoica și Gilortul au încetat colaborarea
Gilortul a ajuns la un acord cu antrenorul Alexandru Stoica cu privire la încetarea contractului, care era valabil până în vara anului viitor. Din cauza oboselii acumulate în urma deplasărilor zilnice de la Craiova la Târgu Cărbunești și înapoi, și pentru a dedica un timp mai mare familiei, Alex Stoica a decis să se despartă de Gilortul de comun acord cu conducerea clubului nostru. În plus, Alex Stoica mai pregătește și o grupă de copii la Craiova.
Clubul nostru doreşte să-i mulţumească lui Alex Stoica pentru munca depusă la Gilortul. Acesta a încheiat sezonul trecut cu echipa noastră pe locul 2 în play-out-ul seriei a 7-a și lasă echipa pe locul 2 în sezonul 2022-2023, cu 12 puncte după 5 etape, 4 victorii și o singură înfrângere.
Îi dorim lui Alex Stoica sănătate și mult succes în carieră!”, a transmis Gilortul.

Între Craiova și Târgu Cărbunești sunt 90 de kilometri.

Înainte să semneze cu echipa din Târgu Cărbunești, Alexandru Stoica a condus ca antrenor echipa secundă a Universității Craiova, fiind înlocuit cu Corneliu Papură.

Mario Găman și Dan Staicu revin la Gilortul după doi ani

Gilortul nu a stat însă mult timp fără antrenor, deoarece a doua zi după despărțirea de Stoica, vineri, 30 septembrie, a anunțat că a ajuns la un acord cu un ”principal” și un ”secund”.

Este vorba despre Mario Găman și Dan Staicu, care au mai condus echipa în sezonul 2019-2020 și care acum revin după ce între timp au mai antrenat echipele ACSO Filiași și Pandurii Târgu Jiu, tot în Liga 3.

”Mario Găman și Dan Staicu au preluat Gilortul
După despărțirea de Alex Stoica, conducerea Gilortului a ajuns la un acord cu Mario-Sergiu Găman și Dan-Iulian Staicu pentru a prelua banca tehnică a echipei noastre. Astfel, Mario Găman este noul antrenor principal al Gilortului, iar Dan Staicu va ocupa funcția de antrenor secund.
Cuplul de antrenori a mai pregătit Gilortul în sezonul 2019-2020. Cei doi tehnicieni au semnat contracte cu Gilortul valabile până în vara anului viitor. Aceștia vor putea sta pe banca echipei noastre chiar de la meciul de azi cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.
Le urăm bun venit celor doi antrenori, mult succes și cât mai multe rezultate pozitive cu Gilortul!”, a comunicat trupa din Târgu Cărbunești.

Gilortul Târgu Cărbuneşti, lider în Seria a 7-a a Ligii 3

După ce în sezonul trecut s-a clasat pe locul 2 în play-out-ul Seriei a 7-a a Ligii 3, echivalentul locului 6 din 10 la general, Gilortul are un parcurs mult mai bun în această nouă ediție de campionat.

Echipa din județul Gorj are 12 puncte acumulate în primele cinci etape, acum venind chiar după primul eșec, 0-3 în deplasare la ACSO Filiași. În primele patru etape câștigase tot: 1-0 cu Voința Lupac, 4-3 cu Aurul Brad, 1-0 la Retezatul Hațeg și 4-0 cu Viitorul Șimian.

În această ediție a Cupei României, Gilortul a trecut în Turul 1 de Viitorul Șimian, cu 3-0, acasă, și a pierdut în Turul 2 în deplasare la Jiul Petroșani, cu scorul de 0-2.

După cum puteți remarca în anunțul despărțirii de Alexandru Stoica, clubul din Târgu Cărbunești susține că este pe locul 2 în clasament, nu pe 1. Într-adevăr, CSM Deva nu a jucat în etapa trecută și ar trebui, în mod normal, să câștige la ”masa verde” partida cu Viitorul Pandurii 2, la care nu a fost ambulanță cu medic, și ar acumula un total de 13 puncte, însă Comisia de Disciplină și Etică a FRF nu s-a pronunțat până acum în acest caz, astfel că nici rezultatul nu este unul omologat. Din partea FRF se poate întâmpla orice, astfel de cazuri ca la Viitorul Pandurii 2 – Deva s-au mai întâlnit și meciurile au fost reprogramate.

În aceste condiții, Gilortul încă ocupă locul 1 în Seria a 7-a, iar în etapa a 6-a joacă chiar astăzi, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii 2 (locul 7, 5 puncte).

 

Marius ANGHEL 30 Sep. 2022, 15:50 Liga 3
Pe aceeași temă