Gilortul a schimbat antrenorul și speră la menținerea în Liga 3. Fostul ”principal” a rămas în stafful echipei din Târgu Cărbunești

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 31 Jan. 2022, 12:01 Liga 3
Gilortul a schimbat antrenorul și speră la menținerea în Liga 3. Fostul ”principal” a rămas în stafful echipei din Târgu Cărbunești

Angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării în Seria 7 din Liga 3, Gilortul Târgu Cărbunești va fi pregătită în partea a doua a campionatului de Alexandru Stoica, fost antrenor, în prima parte a sezonului, la Universitatea Craiova 2, în Seria 6.

Alexandru Stoica, noul antrenor principal al echipei Gilortul Târgu Cărbunești. Fostul antrenor, Mihai Dinu, devine director sportiv

Sâmbătă, antrenorul de 33 de ani a condus primul antrenament la Gilortul, echipă la care a și evoluat în sezonul 2015-2016 din Liga 4 Gorj și a pierdut, din postura de jucător, barajul pentru promovarea în Liga 3, cu FC Hermannstadt. În urmă cu 5 ani și jumătate, sibienii se impuneau în ambele manșe ale barajului, cu 1-0 pe teren propriu și cu 5-1, în retur, iar mijlocașul Alexandru Stoica s-a regăsit printre titularii Gilortului.

Echipa era pregătită la vremea respectivă de Mihai Dinu, antrenor care a condus Gilortul și în prima parte a actualului sezon din Liga 3. După venirea lui Stoica pe postul de principal, Dinu va rămâne în cadrul clubului, ca director sportiv.

”Conducerea Gilortului a ajuns la un acord cu Alex Stoica pentru a prelua banca tehnică a formației noastre. Tehnicianul în vârstă de 33 de ani a fost antrenorul echipei de Liga 3, Universitatea Craiova 2, formație cu care a încheiat conturile în urmă cu câteva zile. Proaspătul tehnician al echipei noastre a îmbrăcat tricoul Gilortului în ediția de campionat 2015-2016.
Lotul formației noastre va suferi și în această pauză competițională o serie de modificări. Oficial, au plecat de la Gilortul Dragoș Săulescu (CSM Deva) și Daniel Miroiu (Minerul Costești), dar vor ma fi și alte plecări. În schimb, de 5 zile se antrenează cu formația noastră 4 jucători noi, iar de luni se vor alătura la antrenamente încă 5-6 jucători. Conducerea clubului a stabilit și 5 jocuri de pregătire până la startul părții a doua a campionatului, cu Petrolul Stoina, Pandurii Târgu Jiu, Flacăra Horezu și Minerul Costești (două partide), însă este posibil să se mai caute un adversar.
Mihai Dinu, antrenorul din prima parte a campionatului, va ocupa funcția de director sportiv în cadrul clubului nostru.
Bun venit, Alex Stoica!”, a anunțat Gilortul, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Alexandru Stoica a fost înlocuit zilele trecute cu Corneliu Papură pe banca echipei Universitatea Craiova 2, alături de care încheiase Seria 6 pe locul 8, cu doar 14 puncte.

Craioveanul Alexandru Stoica este fiul lui Ștefan Stoica, actualul selecționer al Naționelei de Tineret a Republicii Moldova.

Gilortul e la 2 puncte de retrogradare

După 15 etape, Gilortul se află pe locul 8 în Seria 7, cu doar 12 puncte, fiind urmată în clasament de Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2, cu 10 puncte. Locurile 6-7 sunt ocupate de CSM Jiul Petroșani și Progresul Ezeriș, ambele cu câte 16 puncte.

În sezonul regular, Gilortul mai are de jucat cu CSM Jiul (a), CSM Reșița (d) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 (a). Liga 3 se reia la data de 11 martie.

Al treilea sezon de la revenirea în Liga 3

Gilortul Târgu Cărbunești a promovat în Liga 3 în 2019, după ce a trecut la baraj campioana județului Mehedinți, CS Strehaia. Învinși în prima manșă cu 2-1, gorjenii, antrenați pe atunci de Octavian Iordache, s-au impus în terurul de pe teren propriu cu scorul de 3-0 și astfel au revenit în eșelonul terț, după 13 ani zăboviți prin campionatul județean Gorj.

În Liga 3, Gilortul a fost pregătită, în ultimii 2 ani și jumătate, de Mario Găman, Florin Popete și Mihai Dinu.

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 31 Jan. 2022, 12:01 Liga 3
Pe aceeași temă