Sportul Şimleu Silvaniei debutează în play-out-ul Ligii 3 cu noul antrenor! Cine e ”principalul” ales de ultima clasată din Seria 10

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2023, 16:21 Liga 3
Sportul Şimleu Silvaniei debutează în play-out-ul Ligii 3 cu noul antrenor! Cine e ”principalul” ales de ultima clasată din Seria 10

Sportul Şimleu Silvaniei, ultima clasată în Seria 10 a Ligii 3 la finalul sezonului regular, are un nou antrenor! După ce a reziliat contractul cu Dănuț Șomcherechi, ”lanterna roșie” a ajuns la un acord cu George Zima, un ”principal” cu pretenții mai mari în divizia a treia, în ultimii ani.

Sportul Șimleu Silvaniei are un nou antrenor, George Zima

Este o lovitură pentru Sportul Şimleu Silvaniei, George Zima fiind în urmă cu doi ani, pe vremea când pregătea SCM Zalău, aproape să promoveze în Liga 2. În altă ordine de idei, nici situația financiară a clubului nu e una excelentă, chiar fostul antrenor recunoscând anumite probleme cu banii.

George Zima și-a motivat decizia de a semna cu Sportul Şimleu Silvaniei și datorită experienței trecute, din urmă cu aproape doi ani, acum fiind practic o revenire la ultima clasată din Seria 10 a Ligii 3.

George Zima revine pe banca echipei Sportul Șimleu Silvaniei în prima etapă a play-out-ului

Antrenorul și-a intrat în drepturi încă de joi, iar sâmbătă va avea primul meci oficial, în prima rundă a play-out-ului de Liga 3, cu SCM Zalău, în deplasare.

În primul rând vreau să-l felicit pe domnul Şomcherechi pentru toată munca pozitivă făcută la Şimleu şi să-i urez mult succes în continuare pentru că merită cu prisosinţă. În 2019 când am venit pentru prima dată la Şimleu am făcut o promisiune şi consider că am dus-o la bun sfârşit cu bine.

De data aceasta lucrurile sunt diferite şi clubul se afla într-un moment mai greu din toate punctele de vedere. Totuşi nu am revenit acasă doar să fac act de prezenţă, m-am înhămat anul trecut la o muncă mult mai grea şi am reuşit ca la final să respectăm competiţia, iar 10 copii pe care i-am antrenat să nu se lase de fotbal, 5 dintre ei luptându-se în play-off la alte echipe.

În momentul când am fost sunat, am stat şi m-am gândit în primul rând la tot ce înseamnă pentru mine Şimleul din punct de vedere sportiv si uman. Am atâtea amintiri frumoase şi nu pot uita de respectul care mi s-a oferit când m-am reîntors ca adversar sau doar în vizită, îmi era foarte greu să nu îi ajut, sunt sigur că merită.

Pentru toate acestea şi pentru că iubesc enorm această meserie am acceptat să vin într-un moment greu, doar cei curajoși pot câştiga într-un final.

Principalul meu obiectiv pe un termen atât de scurt este să redau speranţa copiilor din echipă, să nu cedeze şi să creadă în visul lor până la capăt. Să încerc să renasc din nou spiritul şimleuan din comunitate şi să ne bucurăm împreuna în aceste două luni de frumuseţea pură a fotbalului.

Nu vreau să discutăm despre finalitatea acestui sezon pentru că trebuie să continuăm dintr-un punct realist. Eu cred în ideea de a trăi şi de a da totul în fiecare clipă, iar la final vom analiza ce s-a întâmplat.

Cel mai important este să ne autodepăşim, să credem şi să ne bucuram că suntem sănătoşi”, a spus George Zima, conform Sportul Sălăjean.

George Zima a mai pregătit o echipă din Liga 3 în acest sezon, Jiul Petroșani

George Zima, originar din Oradea, în vârstă de 33 de ani, a pregătit ultima dată Jiul Petroșani (foto articol), pe care o prelua în vara trecută și de care s-a despărțit în decembrie 2022. A ocupat banca tehnică a grupării din Petroșani pentru un total de 19 meciuri oficiale, 15 în campionatul Liga 3 și patru în Cupa României.

De-a lungul carierei, Zima a antrenat Energeticianul, actuala Viitorul Pandurii, (2018), Sportul Șimleu Silvaniei (iulie 2019 – mai 2021), SCM Zalău (mai – octombrie 2021), Luceafărul Oradea (ianuarie – iunie 2022) și Jiul Petroșani (iulie – decembrie 2022).

Sportul Şimleu Silvaniei începe play-out-ul Seriei 10 din Liga 3 de pe ultimul loc

Sportul Şimleu Silvaniei ia startul în play-out-ul Seriei 10 a Ligii 3 de pe ultimul loc, cu 11 puncte, la trei puncte pe penultima clasată, CSM Victoria Carei, și la cinci puncte de următoarea formație mai sus clasată, CFR Cluj 2.

Dănuț Șomcherechi a plecat de la Sportul Șimleu Silvaniei după un eșec, 2-4 cu CSM Sighetu Marmaţiei. Sportul Șimleu Silvaniei va debuta în play-out cu un meci pe terenul formației SCM Zalău, primul, iată, pentru George Zima după revenire.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto și Jiul Petroșani

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-start-in-play-off-si-play-out-12-meciuri-au-loc-acum-19264854

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-focsani-a-renuntat-la-ionut-mosteanu-19264757

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dunarea-calarasi-are-un-nou-administrator-special-19264740

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-trei-necunoscute-in-privinta-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-3-csm-focsani-si-scm-zalau-sunt-marile-perdante-ale-ultimei-etape-din-sezonul-regular-corvinul-si-csm-deva-au-rezistat-invincib-19264509

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2023, 16:21 Liga 3
Pe aceeași temă