Unirea Dej a început căutarea noului antrenor. Cine e primul pe listă și ce variantă mai au clujenii

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2023, 19:04 Liga 2
Unirea Dej a început căutarea noului antrenor. Cine e primul pe listă și ce variantă mai au clujenii

Unirea Dej este în căutare de antrenor în aceste zile, după ce nu a ajuns la un acord de prelungire cu Dragoș Militaru, care a preferat să nu continue la echipa clujeană, să nu semneze un nou contract. Liga2.ro a aflat că Unirea Dej are pe listă cel puțin două variante.

Unirea Dej, două variante de antrenor

Din sursele noastre, prima variantă pe lista ardelenilor este Adrian Iencsi, iar alt nume luat în calcul de conducere este Dacian Nastai. Iencsi (48 de ani, foto articol) este acum antrenor în Liga 3, la CSM Sighetu Marmației, formație alături de care a terminat pe locul 3 în play-out-ul Seriei 10.

De partea cealaltă, Nastai (50 de ani) tocmai a retrogradat cu Unirea Constanța în Liga 3, iar situația echipei este una complicată, întrucât nu se știe exact forma după care își va face strategia.

Referitor la Dacian Nastai, Liga2.ro l-a contactat telefonic și antrenorul a recunoscut că a purtat anumite discuții cu Unirea Dej, cu președintele Gabriel Magdaș mai exact, cu care este prieten.

Adrian Iencsi, primul pe lista echipei Unirea Dej. Dacian Nastai e și el o variantă

Antrenorul Unirii Constanța, care mai are contract cu formația de la malul mării până la finalul lunii iunie, este atras mai mult de continuarea proiectului clubului recent retrogradat în Liga 3, după care va lua în calcul și alte propuneri.

Însă, dacă nu se va înțelege cu Unirea Constanța, trebuie să aștepte negocierile dintre Unirea Dej și Adrian Iencsi, care, după cum spuneam, e primul pe lista dejenilor. Situația lui Iencsi e asemănătoare cu cea a ”adversarului” său, mai având și el contract cu CSM Sighetu Marmației tot până la finele acestei luni iunie.

În presa maramureșeană a apărut informația conform căreia Adrian Iencsi nu va mai continua la formația din divizia a treia și pentru stagiunea următoare. Clubul a negat că ar fi vorba de un acord prin care părțile și-au dat mâna și au decis să se despartă, precizând că sunt șanse să se semneze o nouă înțelegere.

Reacția lui Dacian Nastai (foto articol) pentru Liga2.ro.

Au fost discuții cu Unirea Dej, dar nu s-a concretizat nimic momentan. Eu mai am contract până la finalul lunii cu Unirea Constanța. Săptămâna următoare voi afla ce se dorește cu acest proiect de la Constanța, sub ce formă va continua. Apoi, vedem ce aflu și voi lua o decizie. În primă fază voi vorbi cu cei de la Unirea Constanța. Probabil se dorește acolo continuarea proiectului sub o formă.

Dacă proiectul nu va continua, atunci mă voi orienta cât mai aproape de casă (n.r. – Dacian Nastai este născut la Satu Mare). Mi-ar plăcea să rămân la un nivel superior, Liga 2 sau Liga 3. Eu m-am simțit bine la Unirea Constanța și cred că e normal să vorbesc și cu domnul Vasile Geambazi (n.r. – omul care investește la Unirea Constanța).

(N.r. – Despre șansele de a ajunge la Unirea Dej) Eu sunt în relații foarte bune cu Magdaș, am discutat și discutăm mereu, legat de fotbal, ne consultăm, legat de contracte, pentru că el știe foarte bine aceste detalii. El discută cu mine probleme legate de scouting și, sigur, am discutat multe probleme, dar până să semnăm un contract sunt multe lucruri de pus la punct.

Înclin să rămân la Unirea Constanța, iar apoi vedem ce va fi. Săptămâna următoare e săptămâna finală, pentru că toată lumea își finalizează stafful și nu vreau să rămân fără echipă”.

Adrian Iencsi și Dacian Nastai, antrenorii doriți de Unirea Dej, sunt pe final de contract

Referitor la CV-urile celor doi antrenori pe care îi are Unirea Dej pe listă, Adrian Iencsi a pregătit până acum, ca ”principal”, formații precum CS Corbeanca, Gloria Popești Leordeni, FC Voluntari, FC Hunedoara, Rapid, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii sau Universitatea Craiova 2.

Ca ”principal”, Nastai a activat înainte de Unirea Constanța în Liga 3, la Sportul Șimleu Sivaniei. O lungă perioadă de timp a activat la formațiile ”under” ale FCSB-ului.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Alex Nicodim (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-ramas-fara-antrenor-dragos-militaru-a-plecat-19273569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/umilita-in-tur-campionii-fc-arges-incearca-toate-posibilitatile-sa-evite-retrogradarea-a-cerut-retragerea-licentei-de-superliga-a-echipei-dinamo-19273582

https://liga2.prosport.ro/seria-1/arbitrii-delegati-la-meciul-retur-arges-dinamo-19273574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-demersuri-pentru-schimbarea-formei-de-organizare-19273558

 

 

 

 

 

 

 

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 02 Jun. 2023, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă