Jiul Petroșani, fără antrenor după ultimul meci din 2022. George Zima și-a anunțat plecarea: ”S-a încheiat una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2022, 11:42 Liga 3

Jiul Petroșani și-a încheiat meciurile oficiale din 2022 cu o victorie pe teren propriu, 2-1 cu Voința Lupac, însă rămâne la patru puncte de ultimele două poziții care duc în play-off-ul de promovare și speranțele de reușită sunt reduse.

După victoria cu echipa din Caraș Severin, antrenorul George Zima (33 de ani) a anunțat că se desparte de clubul din Valea Jiului.

George Zima și-a anunțat despărțirea de Jiul Petroșani: ”Diferențe de opinii și principii”

Tânărul antrenor, originar din Oradea, care a preluat echipa din Petroșani în vară, înainte de startul actualului sezon, se desparte de Jiul după ce i-a stat pe banca tehnică timp de 19 meciuri oficiale, 15 în campionatul Liga 3 și patru în Cupa României.

Anunțul rupturii de conducerea clubului din Petroșani l-a făcut Zima imediat după jocul cu Voința Lupac.

”Astăzi s-a încheiat una dintre cele mai frumoase perioade din viața mea, să conduc un nume atât de mare ca Jiul Petroșani, cu suporteri minunați, cărora le voi purta respectul în suflet!
În urma unor diferențe de opinii și principii legate de viitorul acestei echipe, cu mine ca antrenor, am hotărât să reziliem contractul de comun acord.
Decizia a fost una grea, dar pentru binele ambelor părți, consider că este una pozitivă și corectă.
Mulțumesc frumos tuturor suporterilor pentru susținere, jucătorilor și staffului tehnic – administrativ.
Inima mea o să rămână mereu alături și de suflarea alb-negru.
În imagini se vede ce am construit și am lăsat în urma mea… Jiul suntem noi!”, a scris George Zima pe pagina sa de Facebook.

Clubul hunedorean a anunțat rezultatul meciului cu Voința Lupac, însă nu a spus, până la publicarea acestui articol, nimic despre despărțirea de George Zima.

Jiul, pe locul 5 în Seria 7 a Ligii 3, cu șanse mici la play-off

Jiul a câștigat cu 2-1 partida disputată pe teren propriu cu Voința Lupac, situată imediat sub ea în clasament, și a încheiat prima parte a sezonului pe locul 5 în Seria a 7-a, cu un total de 27 de puncte acumulate în 15 etape.

Deasupra ei se află CSM Deva (39 puncte), deja calificată matematic în play-off, ACSO Filiași (34 puncte), Viitorul Șimian și Gilortul Târgu Cărbunești (ambele cu câte 31 de puncte).

Campionatul se va relua în data de 10 martie 2022, iar Jiul mai are de disputat trei meciuri în sezonul regular, cu CSM Deva (deplasare), Gilortul Târgu Cărbunești (acasă) și Aurul Brad (deplasare). Având în vedere primii doi adversari pe care îi va întâlnit și diferența de puncte existentă deja, trupa din Petroșani are șanse reduse să obțină calificarea în play-off.

Cu Zima antrenor, Jiul a înregistrat în acest sezon de Liga 3 8 victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri, având golaveraj 29-15. În Cupa României, în această ediție, au fost înregistrate trei victorii (7-1 cu Pandurii Târgu Jiu, 2-0 cu Gilortul și 3-0 după prelungiri cu CSM Deva) și un eșec (1-1, 2-2, 0-3 după lovituri de departajare cu echipa din Liga 2 SC Oțelul Galați).

Patru echipe din Liga 3 antrenate de Zima într-o perioadă scurtă de timp!

Doar șase luni a fost George Zima antrenor la Jiul Petroșani, orădeanul care a antrenat în Liga 2 echipa Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), în 2018, ajungând la doar 33 de ani la un număr deja mare de echipe pe care le-a condus.

După despărțirea de clubul lui Nicolae Sarcină a antrenat doar în Liga 3 și a schimbat echipele după perioade scurte de timp. A antrenat Sportul Șimleu Silvaniei (iulie 2019 – mai 2021), SCM Zalău (mai – octombrie 2021), Luceafărul Oradea (ianuarie – iunie 2022) și Jiul Petroșani (iulie – decembrie 2022).

Cu Luceafărul Oradea este și acum în litigiu la FRF.

Foto: facebook George Zima

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-15-ultima-din-2022-18-partide-se-disputa-astazi-in-seria-10-se-intalnesc-primele-doua-clasate-gloria-bistrita-nasaud-si-fc-bihor-cele-cinci-echipe-calificate-matematic-in-play-off-19255446

https://liga2.prosport.ro/liga-3/interviu-tibor-selymes-socat-de-declinul-clubului-dinamo-un-asemenea-brand-nu-avea-voie-niciodata-sa-ajunga-aici-fostul-international-despre-sansele-echipei-pe-care-o-antreneaz-19255315

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristi-munteanu-a-debutat-cu-dreptul-ca-antrenor-principal-insa-vrea-sa-continue-sa-joace-chiar-daca-are-42-de-ani-mai-pot-fi-util-viitorul-daesti-continua-sa-spere-la-play-off-19255176

https://liga2.prosport.ro/liga-3/moment-inedit-in-liga-3-csm-satu-mare-a-invins-liderul-seriei-10-cu-doi-portari-pe-teren-gueye-mansour-a-adus-victoria-dar-putea-marca-si-din-foarfeca-19254858

Marius ANGHEL 04 Dec. 2022, 11:42 Liga 3
Pe aceeași temă