FOTO | CSM Alexandria răspunde acuzelor lui Gică Hagi și lămurește situația prin fotografii explicite. Președintele Bogdan Ciobanu: ”Dezmințim acest lucru”. Arena din Turnu Măgurele, aleasă și din motive sentimentale

Partida dintre CSM Alexandria și Farul, din prima etapă a fazei grupelor Cupei României, scor 2-2, a fost marcată și de un moment care a atras atenția, dar nu din perspectivă fotbalistică. Formația din Liga 3 a fost acuzată că nu a organizat partida la un nivel decent, că nu ar fi avut suficienți copii de mingi.

CSM Alexandria răspunde acuzelor echipei Farul, că nu a organizat așa cum trebuie meciul de Cupa României, de la Turnu Măgurele

Gică Hagi, antrenorul Farului, a declarat la finalul partidei, la interviuri, că formația din Alexandria nu a asigurat la jocul disputat la Turnu Măgurele numărul necesar de copii de mingi, astfel încât partida să aibă loc în condiții optime, așa cum scrie în regulament.

Acum, președintele clubului din Liga 3 a vorbit pentru Liga2.ro, în urma insinuărilor antrenorului liderului din SuperLigă, pe care l-a contrazis și a venit cu probe clare, cu fotografii din timpul jocului (imagini în galeria foto). La mijloc poate fi pusă și o oarecare frustrare din partea Farului, pentru că nu a putut învinge o formație inferioară din toate punctele de vedere.

Bogdan Ciobanu, președintele echipei CSM Alexandria, răspuns după declarația lui Gică Hagi: ”Dezmințim acest lucru punând la dispoziție fotografii din timpul jocului”

Președinte echipei CSM Alexandria, Bogdan Ciobanu, a afirmat că la duelul cu Farul au fost la marginea terenului 25 de copii de mingi și că organizarea partidei s-a făcut în termenii impuși de Federația Română de Fotbal.

Din imaginile inserate în articol, conducătorul clubului din Liga 3 pare că are dreptate.

Având în vedere declarațiile de la sfârșitul partidei de Cupa României, CSM Alexandria – Farul Constanța, ale oficialilor clubului constănțean, privind slaba organizare, faptul că nu au existat copii de mingi în timpul jocului, CSM Alexandria dorește să dezmintă acest lucru punând la dispoziție fotografii din timpul jocului, cu copii de mingi aflați în spatele panourilor publicitare.

Pe această cale, CSM Alexandria mulțumește domnului Gheorghe Hagi pentru aprecierile făcute la adresa echipei noastre și îi dorește succes în toate obiectivele pe care și le a propus”, a spus Bogdan Ciobanu, pentru Liga2.ro.

Gică Hagi, despre copiii de mingi și anumite decizii ale arbitrilor: 

Nu am văzut copii de mingi la meciul ăsta. E meci oficial, de Cupa României. Nu se poate așa ceva! Avem pretenții, dar nu avem copii de mingi. Care e nivelul, unde suntem? Nu știu ce organizare a fost la meciul ăsta. Am ajuns prea departe din punctul meu de vedere!

Apoi ce s-a văzut pe teren, penalty clar, gol anulat pentru ofsaid

CSM Alexandria a ales să joace la Turnu Măgurele din motive tehnice, dar și sentimentale 

Referitor la motivul pentru care partida s-a jucat la Turnu Măgurele, Ciobanu a afirmat că decizia a fost una obligatorie, întrucât stadionul din Alexandria nu dispune de condițiile necesare unei confruntări din grupele Cupei României, aici fiind vorba de mai multe detalii tehnice.

A fost aleasă arena amintită și pentru că echipa s-a gândit că fanii merită să vadă o echipă ca Farul, dorind astfel să ofere o alternativă cât mai bună deplasării din Alexandria. Asta deși, după cum a afirmat Bogdan Ciobanu în dialogul cu Liga2.ro, clubul său a fost contactat de oficialii Farului.

Conducerea formației din prima divizie a trimis o solicitare către CSM Alexandria, pentru ca partida să aibă loc la Ovidiu, însă echipa din Liga 3 a refuzat și nu a procedat precum CSC Dumbrăvița, care a evoluat în partida cu Rapid în Giulești, deși jocul trebuia să aibă loc pe terenul formației din Liga 2, conform celor stabilite de FRF.

Bogdan Ciobanu: ”Am mulțumit și suporterii că am jucat la Turnu Măgurele”

Facem această paralelă întrucât Farul și Rapid au meci direct vineri, în campionatul din SuperLigă, iar Gică Hagi declara în urma partidei cu CSM Alexandria că Farul a fost nevoită să facă o deplasare foarte lungă, până la Turnu Măgurele, pe când formația pregătită de Adrian Mutu a evoluat pe teren propriu.

Am fost contactat telefonic de conducerea Farului, dacă am vrea să jucăm la Constanța. Am refuzat oferta pentru că avem și noi susținătorii noștri, oameni care își doreau să vadă o partidă de acest nivel și 50 de kilometri distanță de la Alexandria la Turnu Măgurele era mai ușor de parcurs decât să ne deplasăm la Constanța.

Acesta a fost motivul pentru care am refuzat să ne deplasăm noi. Dacă nu aveam la Turnu Măgurele un stadion modern, care să ne ofere condiții de calitate, poate că așa puteau să stea lucrurile, să acceptăm oferta celor de la Farul.

Așteptăm și noi la Alexandria terminarea stadionul cel nou, care încă se află în construcție, pe care să disputăm partidele.

Am organizat jocul la Turnu pentru că la Alexandria nu aveam momentan condițiile optime pentru a desfășura o partidă de asemenea nivel, ținând cont că întâlneam liderul SuperLigii și am hotărât să solicităm Primăriei Turnu Măgurele să ne pună la dispoziție baza sportivă și toate anexele pentru a putea avea condiții organizatorice de calitate.

Pe această cale mulțumesc domnului primar al Municipiului Turnu Măgurele pentru susținerea pe care ne-a acordat-o, pentru toate cele trei partide de Cupă.

Cu toate astea, sunt sigur că am nemulțumit și din suporterii noștri pentru disputarea partidei la Turnu Măgurele, dar așa mi s-a părut normal, ca o partidă de acest nivel să fie desfășurarea în condiții optime, care din punctul meu de vedere au fost la înălțime.

Regulamentul FRF al Cupei permite clubului organizator să decidă unde își poate disputa jocul, pe teren propriu sau în altă localitate, dacă nu există condițiile necesare pentru bună desfășurare a partidei”, a mai spus conducătorul clubului din Liga 3, pentru Liga2.ro.

Gică Hagi, despre drumul lung parcurs de echipa sa:

Rapidul joacă acasă, noi mergem 400 de km. Pentru unii ceva, pentru alții altceva. Eu nu comentez formatul, spun doar că am făcut 400 de km, dar nu aveam copii de mingi. Ce să înțeleg?

Rivalii noștri joacă meci acasă, noi am făcut deplasare de 400 de km. Pentru unul e odihnă, pentru altul… O fi o întâmplare poate. Ei știu mai bine, eu nu știu”.

Rezultatul, istoric pentru CSM Alexandria. Bogdan Ciobanu a recunoscut că nu se aștepta la o remiză cu Farul

Cât despre rezultat, despre meci în sine, Bogdan Ciobanu a fost sincer și s-a declarat surprins de ce s-a întâmplat, spre deosebire de antrenorul Ștefan Odoroabă, care se aștepta la un rezultat favorabil, lucru recunoscut și înainte, dar și după partidă, la interviuri.

Rezultatul cu siguranță a atras atenția oamenilor din fotbal, dar și suporterilor fotbalului de la noi. Acum, CSM Alexandria speră la un rezultat bun și în partida următoare, cu ”U” Cluj, altă formație din SuperLigă.

Nu ne așteptam la un rezultat favorabil, ținând cont că jucam cu liderul primei ligi, dar faptul că băieții s-au motivat foarte bine și au avut o atitudine demnă de o echipă de Liga 2, rezultatul cred că este meritat.

Le mulțumesc băieților că au adus Alexandria pe harta fotbalului național și comentatorilor posturilor care au televizat meciul de la Turnu Măgurele pentru că toate comentariile care au fost făcute de ei au fost de laudă și de aprecieri pentru echipa noastră”, a mai afirmat conducătorul.

CSM Alexandria, meci cu ”U” Cluj în etapa a 2-a din grupele Cupei României

CSM Alexandria se află în Grupa C a Cupei României, cu CFR Cluj, Farul Constanța, Rapid, Universitatea Cluj și CSC Dumbrăvița. După jocul cu Farul, în etapa a 2-a va juca împotriva Universității Cluj, iar în ultima va evolua în compania celor de la CSC Dumbrăvița.

Foto: CSM Alexandria

Pe aceeași temă