Fotbal Comuna Recea nu acuză probleme financiare din cauza pandemiei. ”Bugetul e alcătuit în cea mai mare parte din bani de la autoritățile locale”. Condiția pusă de președintele clubului cu privire la sistemul play-off / play-out în Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 17 Apr. 2020, 14:01 Liga 3
Fotbal Comuna Recea nu acuză probleme financiare din cauza pandemiei. ”Bugetul e alcătuit în cea mai mare parte din bani de la autoritățile locale”. Condiția pusă de președintele clubului cu privire la sistemul play-off / play-out în Liga 3

Fotbal Comuna Recea este liderul Seriei a 5-a din Liga 3 și vrea să își păstreze locul și după ce se trage linie la finalul sezonului. Tocmai de aceea, președintele clubului maramureșean, Florin Gherasim, este foarte clar în momentul în care vine vorba de reluarea campionatului și spune că vrea să se anuleze singura etapă disputată în 2020. Aceasta este condiția pe care o pune oficialul, cu privire la implementarea sistemului play-off / play-out.

  • În singurul meci jucat în acest an, echipa din Recea a remizat, în deplasare, cu Metalurgistul Cugir (locul 4), scor 1-1. În schimb, principala contracandidată în lupta pentru promovare, Minaur Baia Mare, a câștigat cu 6-0 jocul cu Sticla Arieşul Turda și s-a apropiat la două puncte de locul 1.

”Noi suntem de acord cu varianta play-off și play-out, dar cu o condiție. Să se anuleze prima și singura etapă etapă jucată în returul campionatului. Noi vrem să promovăm, eram pregătiți pentru meciul pe care trebuia să-l jucăm acasă cu CS Minaur, doream să ne consolidăm poziția de lideri. Dar a venit starea de urgență și totul s-a oprit.

Și spectatorii sunt foarte importanți. Numai să nu se producă acte de huliganism. Mă refer aici la meciul cu CS Minaur, echipă care are o galerie mai mare decât a noastră”, a spus Florin Gherasim, președintele echipei Fotbal Comuna Recea, pentru Axa News.

Florin Gherasim: ”Bugetul nostru este alcătuit în cea mai mare parte din bani proveniți de la Consiliul Local Recea și Consiliul Județean Maramureș”

Din punct de vedere financiar, Recea nu are probleme. Multe dintre echipe vor avea de suferit din cauza pandemiei, dar nu este și cazul liderului din Seria 5. Gherasim dă asigurări că momentul va fi trecut cu bine, întrucât bugetul este format, în cea mai mare parte, din ajutorul acordat de autoritățile locale.

”De obicei, noi îi plătim în fiecare lună în data de 15. Ne-am gândit ca jumătate din luna martie să primească salariul întreg, pentru că au participat la antrenamente, iar pentru a doua parte a lunii să încaseze 75 la sută din salariu, conform ultimelor reglementări în ceea ce privește contractele de activitate sportivă. Fotbalul se va schimba foarte mult după această perioadă. Fac part dintr-un grup al președinților de echipe din Liga 3. Sunt echipe care s-au bazat mult pe aportul unor agenți economici a căror activitate este oprită sau mult diminuată în această perioadă.

După încheierea stării de urgență va fi foarte greu ca acești sponsori să fie readuși la echipele pe care le finanțau. Deocamdată la noi situația financiară este stabilă. Bugetul nostru este alcătuit în cea mai mare parte din bani proveniți de la Consiliul Local Recea și Consiliul Județean Maramureș și mai puțin de la agenți economici. Sperăm să nu avem probleme nici în continuare”, a precizat Florin Gherasim.

La echipă au venit șapte fotbaliști în iarnă, dar a plecat un om de bază 

Fotbal Comuna Recea vrea neapărat să promoveze în Liga 2, după ce în precedentele ediții ale Ligii 3 a ratat acest obiectiv în fața celor de la FK Csikszereda (2018/2019), respectiv ”U” Cluj (2017/2018), de fiecare dată încheind pe locul 2 în Seria 5. Pentru asta, în ultima perioadă de transferuri, clubul din Recea a investit destul de mult în aducerea de jucători. A făcut șapte transferuri în pauza de iarnă.

La echipa maramureșeană au ajuns inițial jucătorii: Dorian Răileanu (portar, Petrocub Hîncești, Republica Moldova), Mihai Marc (portar, CSM Sighetu Marmației), Gabriel Oiță (fundaș, Pandurii Târgu Jiu), Adrian Balha (atacant, Național Sebiș), Paul Szecui (mijlocaș, Campionii FC Argeș) și Claudiu Coltor (atacant, Metalurgistul Cugir). Ultimul nume care a semnat cu Recea este fundașul stânga Cristian Ursu (22 de ani), component al naționalei U21 a Republicii Moldova.

În același timp, s-a și despărțit de un jucător important, de Norbert Janos (21 de ani). Mijlocașul a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai echipei maramureșene în acest sezon, iar decizia a fost luată după o discuție între conducere și jucător, de comun acord. Janos a făcut, până la suspendarea campionatului, meciuri foarte bune. A marcat de nouă ori și a ajutat Fotbal Comuna Recea să ajungă și să se mențină pe primul loc în Seria 5.

În acest moment, după 16 etape desfășurate din acest sezon, Fotbal Comuna Recea conduce Seria a 5-a cu 35 de puncte. Pe locul 2 se află altă echipă din Maramureș, Minaur Baia Mare, cu 33 de puncte. Podiumul e completat de Viitorul Șelimbăr, cu 28 de puncte.

Foto: Axa News și Sportul Sălăjean

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-micas-vrea-sa-promoveze-in-liga-2-cu-comuna-recea-ne-mobilizam-mai-bine-cu-echipele-din-fata-mijlocasul-imprumutat-de-u-cluj-pana-la-finalul-sezonului-aste-19129498

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fotbal-comuna-recea-s-a-despartit-de-norbert-janos-incerc-sa-ma-pregatesc-cat-mai-bine-acasa-dupa-posibilitati-19128920

Răzvan STÎNGĂ 17 Apr. 2020, 14:01 Liga 3
Pe aceeași temă