Recea a perfectat încă un transfer în cursa spre Liga 2 cu Baia Mare. Maramureșenii și-au adus un component al naționalei U21 a Moldovei

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 15 Mar. 2020, 15:20 Liga 3

Fotbal Comuna Recea a perfectat un nou transfer în 2020, în încercarea de a promova în Liga 2 la finalul sezonului din care s-a scurt o singură etapă din retur, iar campionatul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus. Liderul Seriei a 5-a din Liga 3 l-a achiziționat pe fundașul stânga Cristian Ursu (22 de ani), component al naționalei U21 a Republicii Moldova.

„Am adus un fundaș stânga din Republica Moldova, Cristian Ursu, componenat al lotului național U21. S-au făcut toate formalitățile”, a spus, pentru Sportul Sălăjean, Ovidiu Mic, antrenorul secund al echipei din Recea, care este convins că apărătorul va aduce un plus important în defensivă.

Cine este Cristian Ursu

Fotbalistul de 22 de ani a făcut pasul la seniori la 18 ani, atunci când a fost cedat de echipa U19 a celor de la Zimbru Chișinău la Spicul Chișcăreni, echipă din prima ligă a Moldovei. A evoluat acolo doi ani, iar din 2019 a fost legitimat la Codru Lozova. În total, Cristian Ursu (foto, cu numărul 3) a prins 34 de meciuri în prima ligă din Moldova, fără să înscrie.

La echipele naționale, fundașul lateral are trei partide, dintre care două pentru selecționata U19. Acum este component al echipei U21 și a prins o partidă în actuala campanie de calificare la EURO 2021.

Recea, la al șaptelea transfer în 2020

Liderul Seriei a 5-a din Liga 3 a ajuns, astfel, la al șaptelea transfer în acest an. În pauza de iarnă, la echipa maramureșeană au mai ajuns jucătorii: Dorian Răileanu (portar, Petrocub Hîncești, Republica Moldova), Mihai Marc (portar, CSM Sighetu Marmației), Gabriel Oiță (fundaș, Pandurii Târgu Jiu), Adrian Balha (atacant, Național Sebiș), Paul Szecui (mijlocaș, Campionii FC Argeș) și Claudiu Coltor (atacant, Metalurgistul Cugir).

Fotbal Comuna Recea are 35 de puncte în campionat, după 16 etape. Diferența față de locul secund, Minaur Baia Mare, este de doar două puncte, astfel că lupta pentru promovarea în Liga 2 va fi foarte disputată. Pentru prima poziție intră în cărți și echipa care închide podiumul, Viitorul Șelimbăr, cu 28 de puncte.

În singurul meci oficial disputat în 2020, echipa din Recea a remizat, în deplasare, cu Metalurgistul Cugir (locul 4), scor 1-1.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Foto: Federația Moldovenească de Fotbal

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 15 Mar. 2020, 15:20 Liga 3
Pe aceeași temă