Fost campion în San Marino, David Pop vrea în Liga 2 cu Ghiroda, apoi speră să revină în Peninsulă: ”Puteam juca în preliminariile Champios League”

Mircea OGLINDOIU 10 Apr. 2022, 17:10 Liga 3

Originar din comuna timișeană Ghiroda, mijlocașul David Pop (22 ani, 1,9 m) joacă, din iarnă, la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă alături de care vrea să promoveze în Liga 2.

Bănățenii sunt lideri în Seria a 8-a a Ligii 3 și, în cazul în care își vor păstra primul loc și după play-off vor juca baraj cu ocupanta locului secund din Seria 7, poziție ocupată în prezent de CSM Deva. Pop a mai jucat în trecut pentru echipa din comuna natală, în perioada în care aceasta se numea ACS Ghiroda.

David Pop a început fotbalul a LPS Banatul Timișoara, apoi a trecut la FC Poli Timișoara, în perioada în care patron era Marian Iancu, a debutat în Liga 3 la 15 ani, pentru FC Poli II, a trecut apoi la CSC Ghiroda, de unde a ajuns la ACS Poli Timișoara, imediat după retrogradarea din Liga 1. După doar un sezon petrecut în Liga 2 din România a ajuns în Serie D, la FC Forli, din Emilia – Romanga, iar după un tur de campionat a semnat cu SP Tre Fiori, din Fiorentino, campioana din San Marino. N-a apucat să joace decât trei jocuri, fiindcă, ulterior, a venit pandemia COVID-19, iar fotbalul a fost ”închis”.

Viitorul Șimian l-a trimis la pensiune și a ajuns la rezilierea contractului

A revenit în țară și a semnat cu Șoimii Lipova, alături de care a câștigat, vara trecutră, Seria a 8-a a Ligii 3, după care a semnat cu nou-promovata Viitorul Șimian, care i-a făcut o ofertă de nerefuzat.

”Chiaș dacă era un pas înapoi, am semnat cu Șimian, chiar fiindcă am primit o ofertă foarte bună, din punct de vedere financiar, pentru Liga 3. Soția urma să nască și e firesc să mă gândesc la familie. Cred că am avut cel mai mare salariu de la Viitorul Șimian, unde, din câte știu, sunt salarii foarte bune. M-am consultat înainte și cu fostul meu coleg de la Lipova, Ghighilicea, care e severinean și doar ce semnase și el cu Șimian, dar și cu fostul meu antrenor Sorin Vlaicu, de la Poli, care e mehedințean la origine. Am stat la apartament, în Severin, dar, în iarnă, mi-au propus să stau la o pensiune în Șimian. Soția născuse în decembrie și nu am vrut să plec de la apartament, fiindcă ea nu putea sta la pensiune, unde nu e nici spatiu și era și gălăgie, probabil. Cum nu am vrut să stau departe de copil, am preferat să reziliem contractul, deși, din 14 meciuri, în 13 am fost integralist, iar un meci l-am ratat fiindcă aveam întindere. Am marcat și două goluri, deși am jucat fundaș central, iar postul meu de bază e cel de mijlocaș la închidere. Am decis să revin acasă la Ghiroda. Chiar dacă pe bani mai puțini, dar măcar sunt lângă familie”, a dezvăluit, pentru Liga2.ro, David Pop motivele despăriții de echipa la care a avut cel mai mare salariu din România, pentru care a evoluat el.

Coleg cu Campagno și Paramatti, de la ”FC U” Craiova

Bani frumoși a câștigat David Pop și la SP Tre Fiori Fiorentino, în San Marino.

”Regret enorm că am plecat din San Marino, fiindcă urma să joc în preliminariile Champions League, dar m-am panicat un pic. În Italia mureau zilnic sute de oameni, a fost țara cea mai afectată, la începutul pandemiei, din Europa. Sper să revin într-o zi la Tre Fiori, sau măcar în Serie D, pentru ca mai apoi să fac pasul în Serie C sau, de ce nu, Serie B. Sunt încă tănăr și simt că pot mai mult. Momentan, vreau să promovez cu Ghiroda. Va fi greu, fiindcă favorită certă pe cele 2 serii e CSM Reșița, dar ne jucăm șansa. La Tre Fiori am fost coleg cu Campagno, de la FCU Craiova, iar la ACS Poli cu Paramatti, care e acum tot la echipa lui Mititelu. Vara trecută, pe când juca la Rimini, în Serie D, Paramatti chiar m-a întrebat mai multe detalii despre Craiova. Dacă nu voi putea juca în străinătate și nici măcar în Liga 2 din România, cred că mă apuc de antrenorat, în câțiva ani. Deja am Licenta UEFA C”, a spus David Pop, care a și marcat deja două goluri pentru noua sa echipă.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii ocupă primul loc în Seria a 8-a a Ligii 3, cu 39 puncte, urmată de Crișul Chișineu Criș (33 puncte), CSC Dumbrăvița (32 puncte) și Șoimii Lipova (31 puncte), în play-off.

În ultima etapă desfășurată în campionat, a 3-a a play-off-ului, Ghiroda a remizat, vineri, cu Dumbrăvița, scor 0-0 pe teren propriu, iar runda viitoare va juca în deplasare la Crișul Chișineu Criș (16 aprilie, ora 17:00).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-a-2-a-de-play-off-si-play-out-15-partide-au-loc-acum-primele-doua-clasate-din-seriile-5-si-6-au-meci-intre-ele-19226488

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flacara-horezu-s-a-despartit-de-antrenorul-narcis-enachescu-si-si-a-ales-noul-principal-situatia-devine-critica-trebuie-sa-producem-un-soc-la-echipa-19226831

https://liga2.prosport.ro/liga-4/special-dream-team-ul-de-la-erbiceni-liderul-ligii-a-4-a-iasi-flacara-erbiceni-are-in-componenta-fosti-fotbalisti-valorosi-care-au-jucat-impreuna-aproape-1-000-de-meciuri-in-liga-1-19226808

Mircea OGLINDOIU 10 Apr. 2022, 17:10 Liga 3
Pe aceeași temă