Foresta Suceava, „salvată” de Ordonanța de Guvern? Ciutac: „Noi ne încadrăm în cuantumul stabilit”

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 24 Mar. 2020, 08:58 Liga 3
Foresta Suceava,

Ordonanța de Guvern prin intermediul căruia s-a transmis faptul că echipele de fotbal primesc sprijin pentru plata salariilor ar trebui, cel puțin teoretic, să scoată multe formații dintr-o situație complicată financiar. În această categorie intră, cu precădere, cele din diviziile inferioare. Foresta Suceava, din Liga 3, risca să nu-și plătescă jucătorii, dacă ordonanța nu se adresa și sportului.

Acordarea a 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 ajută conducerea Forestei să acopere integral remurerațiile sportivilor, e de părere președintele clubului sucevean.

„Este o veste bună pentru toate cluburile din România și urmează să vedem când vor veni banii și modalitatea de plată. În ce ne privește, noi ne încadrăm în cuantumul stabilit de Guvern, salariile jucătorilor noștri fiind sub acel nivel. Este un ajutor binevenit, mai ales că în perioada următoare prioritățile sunt altele, iar banii pe care ar fi trebuit să-i primim de la autoritățile locale ar putea fi direcționați către alte domenii de activitate aflate în prima linie a luptei împotriva coronavirusului”, a declarat Andrei Ciutac, citat de site-ul Monitorul de Suceava.

Plata salariilor pe luna martie a fost incertă 

Înainte ca Ordonanța de Guvern să fie pusă în practică, oficialul preciza faptul că sunt șanse mari ca jucătorii să nu-și primească salariile începând cu luna martie.

„Jucătorii și-au primit salariile pe lunile ianuarie și februarie, dar nu știu cum vom proceda în perioada în care campionatul este suspendat. Probabil va fi o ședintă cu cluburile, cu oficialii Federației Române de Fotbal și cu reprezentanții jucătorilor care să clarifice această problemă”, spunea Ciutac pentru Gazeta de Suceava.

Totuși, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori (AFAN), Emilian Hulubei, spunea, luni, la ProSport LIVE, că această lege nu este aplicabilă și că este mai degrabă dată pentru a fi dată.

Foresta Suceava este pregătită de Petre Grigoraș și este implicată în lupta pentru promovare. Moldovenii sunt pe locul 2 în Seria 1 a Ligii 3, la 7 puncte de primul loc, Aerostar Bacău, după 16 etape. Foresta a început anul cu o înfrângere, 1-3 în deplasare cu Sporting Liești (locul 10), în singurul meci oficial desfășurat în 2020, înainte ca sezonul să fie suspendat din cauza coronavirusului.

Foto: Foresta Suceava

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 24 Mar. 2020, 08:58 Liga 3
Pe aceeași temă