FC Hermannstadt vrea din nou ”satelit” în Liga 3. Antrenorul a dezvăluit planul, la un an de la desființarea echipei secunde

Andrei PASCU 25 Apr. 2023, 16:54 Liga 3
FC Hermannstadt vrea din nou ”satelit” în Liga 3. Antrenorul a dezvăluit planul, la un an de la desființarea echipei secunde

FC Hermannstadt intenționează să reînființeze echipa a doua, la un an după ce a refuzat invitația de a juca din nou în Liga 3, de unde retrogradase, și nu a înscris-o nici în Liga 4.

Probabil că formația din Sibiu are în plan ca din vară, pentru sezonul care vine, ”satelitul” să activeze în Liga 3, dar totul depinde de eventuale locuri vacante.

FC Hermannstadt intenționează să reînființeze echipa a doua, poate în Liga 3

Este interesantă situația de la FC Hermannstadt pentru că, în momentul în care retrograda în Liga 2, la finalul întrecerii din stagiunea 2020/2021, păstra echipa a doua în Liga 3. Ulterior, în vara lui 2022, după ce FC Hermannstadt a revenit în prima divizie, s-a renunțat la ”satelit”, după ce acesta a retrogradat în Liga 4 la finalul play-out-ului Seriei 5 în Liga 3.

Nu s-a dorit înscrierea echipei secunde în Liga 3, la propunerea Federației Române de Fotbal, după ce au rămas câteva locuri vacante, chiar dacă pe cale sportivă a căzut în Liga 4, ba chiar nici în ”județ” nu a mai fost înscrisă.

Marius Măldărășanu începe să caute tineri pentru FC Hermannstadt 2

Acum, conform antrenorului Marius Măldărășanu, deși FC Hermannstadt se află în continuare în insolvență și a avut probleme financiare importante la începutul sezonului, ceea ce a culminat și cu demisia lui Dănuț Coman, președintele clubului, revenit însă pe aceeași poziție la începutul anului, se discută intens de demersul amintit.

Cum retrogradarea în Liga 2 nu e o problemă pentru FC Hermannstadt la prima vedere, se fac planurile pentru anul fotbalistic următor, iar lui Marius Măldărășanu i s-a transmis, printre altele, și ideea reapariției echipei secunde, care poate lua startul chiar din Liga 3, în funcție de numărul cluburilor care vor avea dreptul de a evolua în una din cele 10 serii și locurile posibil vacante. Nu e exclus, dacă luăm ca istoric ce s-a întâmplat chiar și vara trecută, ca FC Hermannstadt 2 să facă parte din Liga 3.

Echipa secundă a clubului din Sibiu își disputa meciurile de pe teren propriu la Rășinari, sat aflat la mai puțin de opt kilometri de municipiu.

Acum, Măldărășanu și stafful său tehnic se vor uita mai mult la tineri, jucători pe care FC Hermannstadt îi poate legitima și trimite la echipa a doua, unde să prindă experiență și, ulterior, dacă evoluțiile vor fi pe placul antrenorului, poate să facă pasul în SuperLiga României.

FC Hermannstadt a legitimat un tânăr în plin sezon, pe Luca Mitrică

FC Hermannstadt a legitimat un jucător tânăr chiar zilele trecute, în plină desfășurare a campionatului. Luca Mitrică (19 ani) și-a găsit o echipă la care poate să joace, după ce în ianuarie a plecat de la Unirea Constanța și s-a întors la FCSB, de unde era împrumutat. Mijlocașul s-a înțeles cu clubul sibian.

Luca Mitrică s-a numărat, în iarnă, printre mulții jucători care au plecat de la Unirea Constanța. A revenit la FCSB, dar nu a apucat să prindă minute la prima echipă, așa cum și era de așteptat. La începutul săptămânii trecute a fost prezentat de FC Hermannstadt, astfel că face un pas important în carieră, din zona retrogradării în Liga 2, în play-out-ul primei divizii.

Este de așteptat, așa cum a declarat și Marius Măldărășanu, ca FC Hermannstadt să aducă alți tineri până în vară, dar și după finalul campionatului. Câțiva dintre ei vor fi trimiși la ”satelit” în mod cert.

”Încă din iarnă am început să ne gândim la underi, pentru că la anul se schimbă vârsta, ca să spunem așa, și atunci cred că e bine să faci pașii ăștia din timp. Cred că vor suferi aproape toate echipele din punctul ăsta de vedere și atunci trebuie să-i ghicești, pe românește, sau să-i vedem bine.

Probabil se discută și la nivel de conducere și cu alți jucători. Cred că, la fel, sunt tatonări, pentru că campionatul e în curs. Probabil și pe la alte echipe sunt jucători care se află în ultimele 6 luni. Vom vedea ce se va întâmpla.

Am înțeles că se va forma și echipa a doua iar, ceea ce e un lucru bun. Bineînțeles că trebuie găsiți jucători tineri, de perspectivă, nu de dragul de a o face și bineînțeles va fi bine și pentru jucătorii care, pe parcursul unui campionat, nu au un ritm bun și atunci te folosești și de echipa a doua, chiar dacă nu-ți convine, ca jucător, cel puțin ca ritm de joc”, a spus Marius Măldărășanu, conform Tribuna.

SuperLiga României are șase ”sateliți” în Liga 3. Liga 2 e reprezentată de numai două echipe

Dacă demersul de la FC Hermannstadt va fi pus în practică, numărul ”sateliților” cluburilor din SuperLiga României în Liga 3 poate ajunge la șapte. Acum, în actualul sezon, în divizia a treia activează echipele secunde Farul 2, FCSB 2, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, Universitatea Craiova 2, CFR Cluj 2, FC Voluntari 2.

De partea cealaltă, din Liga 2 doar două formații au ”sateliți” în Liga 3, FK Miercurea Ciuc 2 și Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2.

Lupta pentru promovare în Liga 4 Sibiu

Liga 4 Sibiu va da campioana și echipa care poate reprezenta județul în Liga 3, sezonul următor, dintre primele trei clasate, pentru că de la locul 4 în jos diferența de puncte este una destul de mare.

Campionatul diviziei a 4-a din Sibiu este condus de ACS Mediaș, cu 57 de puncte, cu victorii pe linie, 19 victorii în 19 meciuri, urmată, pe locul 2, de Inter Stars Sibiu, 54 de puncte, și FC Avrig, 49 de puncte.

Clasamentul este format din 14 echipe, iar până acum s-au scurs 19 etape din întrecere. Este interesant faptul că ACS Mediaș este un club înființat după dispariția Gazului Metan Mediaș, iar Inter Stars Sibiu se dorește a fi continuarea fostei Inter Sibiu.

Inter Stars Sibiu este condus de Teodor Birț, nimeni altul decât omul care a pus bazele FC Hermannstadt. Sezonul trecut a ratat promovarea în Liga 3 în urma barajului cu Olimpic Zărnești.

Foto: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cand-vor-incepe-campionatele-liga-2-si-liga-3-cat-si-cupa-romaniei-sezonul-2023-2024-19268063

https://liga2.prosport.ro/liga-3/5-din-20-cs-tunari-cs-blejoi-si-csm-alexandria-si-au-asigurat-si-ele-prezenta-in-faza-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cs-afumati-a-urmat-o-pe-corvinul-si-e-sigura-de-locul-1-in-seria-19268084

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/cazurile-a-doi-arbitri-din-lotul-de-liga-2-si-sase-de-liga-3-pe-masa-comisiei-de-disciplina-si-etica-a-frf-au-fost-parati-de-frf-fiindca-ar-fi-jucat-la-pariuri-19268057

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-achizitie-cu-care-ataca-promovarea-in-liga-2-19268038

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-4-din-play-off-si-play-out-19-meciuri-se-disputa-astazi-doua-echipe-si-au-obtinut-biletul-pentru-primul-baraj-de-promovare-19267426

Andrei PASCU 25 Apr. 2023, 16:54 Liga 3
Pe aceeași temă