FC Bihor Oradea pune presiune pe primele clasate în Seria 10 din Liga 3 și a depășit așteptările. Autoritățile județene sunt gata să se implice. Președintele Sandor Kulcsar: ”Dacă lucrurile merg bine, vor veni lângă noi”

Andrei PASCU 22 Dec. 2022, 18:07 Liga 3
FC Bihor Oradea pune presiune pe primele clasate în Seria 10 din Liga 3 și a depășit așteptările. Autoritățile județene sunt gata să se implice. Președintele Sandor Kulcsar: ”Dacă lucrurile merg bine, vor veni lângă noi”

FC Bihor Oradea a avut un parcurs peste așteptări în prima parte a sezonului din Seria 10 a Ligii 3, fiind ca și calificată în play-off. Mai mult, e la numai un punct de locurile 1 și 2, Gloria Bistrița și CSM Satu Mare, iar președintele Sandor Kulcsar este și el mulțumit de cum a mers până acum echipa.

FC Bihor Oradea pune presiune pe primele clasate în Seria 10 din Liga 3

Deși nu se mândrește cu un buget foarte mare pentru Liga 3, cel puțin sub o echipă din Seria 10 fiind, sub liderul Gloria Bistrița, care a și făcut primele mutări pentru a doua parte a stagiunii, cu veniri importante, Sandor Kulcsar speră ca formația pe care o reprezintă să continue parcursul de până acum și să aibă un cuvânt important de spus în play-off.

Mulți ne-au prevăzut un viitor sumbru, că vom avea probleme să rămânem în Liga 3. După ce am cunoscut lotul, am văzut antrenamentele și câteva jocuri amicale mi-am dat seama că situația nu este așa de sumbră și i-am liniștit pe toți din jurul nostru.

Eram sigur că nu vom avea probleme cu retrogradarea și simțeam că ne vom clasa pe un loc confortabil. Previziunea mea, cum că având atitudinea și mentalitatea corectă suntem în stare să învingem orice echipă, dar cu abordarea nepotrivită putem pierde cu oricine, s-a adeverit. Avem slăbiciuni, lotul nu este unul ideal, avem de lucru, de remediat anumite probleme și pentru toate astea încercăm să găsim rezolvări.

Dacă mi-ar fi garantat cineva în vară că vom fi la un punct de lider și cu un avantaj destul de confortabil de locul 5, care nu joacă în play-off, cu siguranță aș fi zis că mă așteaptă o perioadă foarte ușoară până în decembrie. Nu a fost așa, am avut dificultăți de tot felul, dar per total dacă tragem linie ne putem declara mulțumiți din toate punctele de vedere”, a spus Sandor Kulcsar, conform Bihor Online.

Oamenii au început să vină lângă FC Bihor Oradea

În plus, după ce proiectul a luat naștere chiar în vara lui 2022, spectatorii au început să vină în număr mare la meciurile de acasă ale FC Bihor Oradea, numărul fanilor care au plătit pentru bilete fiind de câteva sute, un număr important dacă ne raportăm la faptul că e vorba, până la urmă, de Liga 3 și nici SuperLiga României nu se poate lăuda, la anumite meciuri, cu prea mulți spectatori.

Având în vedere că anul trecut media era undeva la 200-250 spectatori din care 90-110 plătitori, ar trebui să mă declar mulțumit pentru că în acest sezon am avut în jur de 1000 de spectatori și am avut și jocuri cu peste 600 de bilete vândute. Sună ciudat să ai doar atâția spectatori, dar sunt convins că în continuare rezultatele și jocul echipei vor aduce un număr și mai mare de spectatori”, a mai spus președintele clubului orădean.

Discuții pozitive pentru atragerea autorităților județene la FC Bihor Oradea

Există discuții pozitive în ceea ce privește implicarea autorităților județene în proiectul FC Bihor Oradea, care să suplimenteze serios bugetul, poate chiar să îl dubleze. Ar transforma clubul într-unul important în lupta pentru promovare, din vară, dacă în actuala stagiune nu se va contura surpriza în totalitate.

În mod cert, Gloria Bistrița e principala favorită la accederea în Liga 2 din Seria 10 a Ligii 3.

Deocamdată acest sezon va trebui să-l gestionăm din resurse asemănătoare ca cele existente până în această iarnă. Nu vor fi prea mari schimbări din acest punct de vedere până în vara anului viitor. Avem speranțe și promisiunea din partea Consiliului Județean că din vara anului viitor, dacă lucrurile merg bine, vor veni și dânșii alături de noi.

Avem foarte mare nevoie și de sprijinul Consiliului Județean, dar și din partea mediului de afaceri privat, să atragem alături de noi oameni potenți financiar. Va trebui să le transmitem un mesaj că lucrurile merg într-o direcție bună la FC Bihor, sumele sunt gestionate corect și cred că suntem pe un drum bun în această privință”, a mai spus Sandor Kulcsar.

FC Bihor Oradea, 31 de puncte în Seria 10 din Liga 3

FC Bihor Oradea e pe locul 3 în Seria 10 din Liga 3, cu 31 de puncte, la distanță minimă, de un punct, față de primele două clasate, Gloria Bistrița și CSM Satu Mare. În 15 meciuri disputate în actuala stagiune de divizie a treia, orădenii au 10 victorii, o remiză și patru înfrângeri, dar și un golaveraj de 32 de goluri marcate și 23 primite.

În plus, FC Bihor Oradea are avans de șapte puncte peste locurile 4 și 5, SCM Zalău și Lotus Băile Felix. Astfel, e ca și calificată în play-off, din sezonul regular mai fiind de disputat trei etape, toate în 2023.

Foto principal: FC  Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-muscelul-campulung-elite-a-reziliat-cu-doi-jucatori-19256770

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-prima-achizitie-a-iernii-19256734

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ceahlaul-a-mai-renuntat-la-un-jucator-cu-experienta-19256727

https://liga2.prosport.ro/liga-3/veste-mare-pentru-hunedoara-guvernul-romaniei-a-aprobat-construirea-complexului-sportiv-michael-klein-capacitatea-noului-stadion-al-corvinului-si-valoarea-proiectului-19256704

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-noi-plecari-importante-19256657

 

 

 

 

Andrei PASCU 22 Dec. 2022, 18:07 Liga 3
Pe aceeași temă