FC Bihor Oradea, două plecări importante. Tiberiu Serediuc a cerut rezilierea din motive personale, iar un tânăr a fost împrumutat la CFR Cluj. În locul lor au venit doi mijlocași

Andrei PASCU 13 Sep. 2023, 19:07 Liga 3
FC Bihor Oradea, două plecări importante. Tiberiu Serediuc a cerut rezilierea din motive personale, iar un tânăr a fost împrumutat la CFR Cluj. În locul lor au venit doi mijlocași

FC Bihor Oradea s-a despărțit de doi jucători, dar a și adus doi înlocuitori, cu ajutorul cărora speră să mențină ritmul din startul sezonului, atât din Liga 3, cât și din Cupa României.

Clubul din Seria 8 a reziliat contractul cu experimentatul Tiberiu Serediuc (31 de ani) și l-a împrumutat pe Raul Clemeniuc (17 ani) la CFR Cluj, cu opțiune de transfer definitiv pentru o sumă de bani, dar și procente dintr-un viitor transfer.

În schimb, la FC Bihor Oradea au venit Bogdan Vasile (28 de ani, ex Gloria Bistrița Năsăud) și Andrei Militaru (21 de ani, ex Sporting Dubai – Emiratele Arabe Unite).

FC Bihor Oradea, două plecări și două veniri

Tiberiu Serediuc, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din Liga 2 în prima parte a sezonului trecut, a plecat de la Unirea Slobozia în luna ianuarie. Mijlocașul de 31 de ani, care nu a prins nici măcar un minut în 2022/2023 în eșalonul secund, a semnat cu FC Bihor Oradea apoi, dar de care s-a despărțit acum.

Mijlocașul dreapta Tiberiu Serediuc a mai jucat la formațiile Jiul Petroșani, CS Otopeni, Concordia Chiajna, FC Botoșani, FC Hermannstadt și Turris Oltul Turnu Măgurele, dar și Rodos, în al doilea eșalon al Greciei, de-a lungul carierei.

De la FC Bihor Oradea a plecat, potrivit informațiilor oficiale, din cauza unor probleme personale.

Regretăm despărţirea de Tiberiu, este un jucător cu experienţă, un jucător pe care ni l-am dorit şi ne-am bucurat când a venit la noi, dar sigur că nu ne putem opune dorinţei lui de a pleca, mai ales că avea o înţelegere prin care se putea despărţi oricând de echipa noastră”, a precizat antrenorul Florin Farcaş, conform Bihor Online.

Raul Clemeniuc, trimis de FC Bihor Oradea la CFR Cluj

Raul Clemeniuc a plecat de la FC Bihor Oradea sub formă de împrumut și poate aduce mulți bani formației din Liga 3. A ajuns la CFR Cluj pentru un sezon, iar fosta campioană a României poate activa clauza de transfer definitiv.

Va plăti CFR Cluj o sumă de bani, dacă va dori să îl aducă de la FC Bihor Oradea definitiv, dar va ceda și un procent dintr-o eventuală viitoare revânzare.

Bogdan Vasile și Andrei Militaru, la FC Bihor Oradea

Bogdan Vasile a evoluat ultima dată la Gloria Bistrița Năsăud, dar de-a lungul carierei a prins peste 50 de meciuri în Liga 2. A fost legitimate la formații ca Unirea Slobozia, ASU Poli Timișoara, Chindia Târgoviște sau Dunărea Călărași.

De partea cealaltă, Andrei Militaru (foto articol), care este tot mijlocaș, la fel ca Bogdan Vasile, a evoluat ultima dată în Arabia Saudită, la Sporting Dubai, iar în România a mai jucat la formații ca Sportul Studenţesc, Regal Sport Atletico Madrid, Sport Team Bucureşti sau Minerul Costeşti.

A trecut și prin Germania, unde a jucat pentru TSV Bernhausen, FSV Waiblingen, SV Vaihingen şi SGV Freiberg, iar în Emiratele Arabe Unite a evoluat pentru Fleetwood United.

Andrei este un jucător tânăr, de perspectivă, cu calităţi foarte bune din punct de vedere tehnic. Îi prevăd un viitor frumos”, a declarat antrenorul Florin Farcaş, conform Bihor Online.

FC Bihor Oradea, în grupele Cupei României

FC Bihor Oradea va da peste două echipe mari din SuperLiga României în grupele Cupei României, peste FCSB și Dinamo în primele două etape, așa cum s-a stabilit în urma tragerii la sorți.

Clubul din Seria 8 a Ligii 3 are parte de meciuri tari, care vor arăta nivelul pe care îl are la acest moment, într-un sezon în care pare că va fi o pretendentă importantă la promovarea în Liga 2, la cum a debutat în primele trei etape, cu victorii pe linie.

FC Bihor Oradea a fost repartizată în Grupa C, iar primul duel va avea loc contra FCSB-ului, pe teren propriu. Tot acasă va disputa și confruntarea din runda a 2-a, cu Dinamo, iar grupa va fi încheiată, în etapa a 3-a, cu un meci în deplasare, cu SCM Zalău.

În fazele anterioare ale acestui sezon al Cupei României, FC Bihor Oradea a trecut, după cum aminteam, de Lotus Băile Felix (3-0 la Sânmartin), Sănătatea Cluj (2-0 la Cluj-Napoca) și Campionii FC Argeș (1-0 la Oradea).

FC Bihor Oradea, locul 1 în Seria 8 de Liga 3

Echipa pregătită de Florin Farcaș are plus de moral și datorită startului de Liga 3, unde, în Seria 8, are trei victorii în primele trei meciuri. E pe locul 1, după 2-0 cu Peciu Nou (acasă), 2-0 cu Phoenix Buziaş (deplasare) și 1-0 cu Şoimii Lipova (acasă).

Are trei puncte peste locul 2 FC Bihor Oradea, peste CS Socodor.

Foto: Bihor Online și FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inainte-modelu-a-schimbat-iar-antrenorul-19284652

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-repartizata-in-grupa-c-a-cupei-romaniei-19284641

https://liga2.prosport.ro/liga-3/eugen-trica-noul-antrenor-al-echipei-gloria-baneasa-19284628

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-a-pierdut-amicalul-cu-portugalia-u20-scor-1-2-19284621

https://liga2.prosport.ro/liga-3/s-au-disputat-cele-patru-restante-din-etapa-1-a-ligii-3-19284594

Andrei PASCU 13 Sep. 2023, 19:07 Liga 3
Pe aceeași temă