FC Bihor Oradea a început activitatea, iar conducerea și autoritățile publice au planuri mari. A reapărut ideea construirii unui nou stadion, iar primăria a anunțat suma cu care va finanța clubul din Liga 3

Andrei PASCU 06 Aug. 2022, 11:41 Liga 3
FC Bihor Oradea a început activitatea, iar conducerea și autoritățile publice au planuri mari. A reapărut ideea construirii unui nou stadion, iar primăria a anunțat suma cu care va finanța clubul din Liga 3

FC Bihor Oradea, echipă care va lua startul în noul sezon de Liga 3, după ce stagiunea trecută a jucat în eșalonul al treilea sub denumirea de CA Oradea, a început activitatea și au fost anunțate, deja, câteva idei importante, în cadrul unei conferințe de presă, printre care se regăsește și aspectul construirii unui nou stadion.

Planuri mari odată cu startul proiectului FC Bihor Oradea! Se dorește construirea unui nou stadion, dar ideea nu e nouă

Arena din Oradea se vrea, din nou, reconstruită, dar acest demers a fost luat în calcul și în anii trecuți. În cele din urmă, dorința pusă pe hârtie nu a devenit și realitate, iar acum a revenit în atenție această variantă. Oricum, poate mulți dintre iubitorii de fotbal din Oradea sunt sceptici în privința anunțului.

Tocmai primarul Florin Birta a făcut precizări în acest sens, conform Crișana, care își dorește ca arena să fie gata cel târziu peste cinci ani, în anul 2027. Întregul proiect ar trebui să aibă următoarele caracteristici, potrivit sursei amintite: stadionul cu hotel de două etaje, protejarea și punerea în valoare a clădirii Rhedey precum şi a celei din fața LPS Bihorul, parc și terenuri de sport pe amplasamentul actualei Grădini Zoologice care va fi relocată în afara orașului, sală de sport și bazin de înot didactic în incinta LPS Bihorul, stadionul de atletism cu pistă și tribună (Sadionul Tineretului renovat) la LPS Bihorul.

Prin acest proiect ne dorim ca în momentul când va fi finalizat stadionul, undeva în jurul anilor 2026-2027, echipa FC Bihor să activeze în prima ligă a fotbalului românesc”, a spus, surprinzător, Florin Birta.

Primăria va finanța FC Bihor Oradea cu 250.000 de euro. Președintele clubului este Sandor Kulcsar

Un alt aspect discutat la ședința organizată zilele trecute privește bugetul pe care FC Bihor Oradea va miza în sezonul 2022-2023 al Ligii 3. Se pare că, în primă fază, Consiliul Județean Bihor nu se va implica și financiar în proiect, ci doar primăria va ajuta la conturarea bugetului.

Primăria va finanța cu o sumă importantă FC Bihor Oradea în stagiunea care va începe curând, cu 250.000 de euro. A fost numit și noul președinte al clubului, în persoana lui Sandor Kulcsar, o legendă a fotbalului din Oradea.

FC Bihor Oradea a început pregătirile și a disputat mai multe amicale

FC Bihor Oradea a reluat și pregătirile, iar obiectivul nu este îndrăzneț, așa cum a fost sezonul trecut cu CA Oradea. Deși mulți se așteptau ca promovarea să fie principalul țel, fanii au fost surprinși să afle că se dorește menținerea în Liga 3, precizări fiind făcute chiar de Florin Farcaș, antrenorul echipei:

Vrem să consolidăm și să formăm un lot competitiv pentru nivelul Ligii a 3-a. Avem o echipă cu mulți tineri, nu mai puțin de 18 jucători, astfel că există mult entuziasm și dorință de afirmare.

Nu va fi ușor pentru că am pierdut 10 jucători în această perioadă, dintre care șase titulari, dar noi tot timpul am fost încrezători și considerăm că acești tineri pot crește frumos”.

FC Bihor Oradea a și disputat câteva partide amicale. În primul duel după reunire a învins CSM Satu Mare cu 3-2, după care a trecut de Aurul Brad cu 4-0 și a cedat cu 2-3 în fața formației Șoimii Lipova.

  • FC Bihor Oradea în amicalul cu Șoimii Lipova: R. Bob – P. Andraș, Cl. Petruș, Al. Popa, L. Ioviță – R. Ardelean, R. Săutiuț – A. Moga, A. Roșca, A. Gheorghiță – Sg. Jurj. Pe parcursul părții a doua au mai intrat: Ed. Nergheș – R. Gunie, D. Stan, S. Oșvat, D. Lupșe – G. Cherman, I. Pop – I. Ban, A. Hosu (80 D. Șandro), A. Chindlea – M. Hosu;

Foto: Dor de FC Bihor și Crișana

Andrei PASCU 06 Aug. 2022, 11:41 Liga 3
Pe aceeași temă