Fără să aibă garantată promovarea, SC Oțelul începe calculele pe hârtie. Ce buget va avea sezonul următor, dacă va urca în Liga 2

Andrei PASCU 18 Mar. 2022, 15:47 Liga 3
Fără să aibă garantată promovarea, SC Oțelul începe calculele pe hârtie. Ce buget va avea sezonul următor, dacă va urca în Liga 2

SC Oțelul, una dintre favoritele certe la promovare în campionatul Ligii a 3-a, ocupanta locului 1 în Seria 2, începe să creioneze strategia pentru sezonul care vine, deși accederea în Liga 2 nu e, deocamdată, asigurată. Astfel, până și bazele bugetului au fost puse, iar suma se va apropia de un milion de euro!

SC Oțelul, buget de cel puțin 800.000 de euro dacă va promova în Liga 2

În aceste prime luni din 2022, SC Oțelul încearcă să găsească noi sponsori care să vină lângă echipă, să ridice bugetul de care clubul va dispune din vara următoare. Conform președintelui clubului gălățean Marian Brăilescu, SC Oțelul va avea în conturi cel puțin 800.000 de euro.

Cu această sumă, una destul de consistentă de altfel, SC Oțelul nu își face planuri pentru o eventuală promovare imediată în Liga 1, ci își dorește doar să nu aibă emoțiile retrogradării.

Împreună cu domnul Dorinel Munteanu clubul nostru încearcă să atragă cât mai multe resurse din mediul privat, pe lângă cele alocate de autoritățile locale. În mare parte am reușit asta în acest sezon. Pentru Liga a 2-a avem nevoie de resurse mult mai multe. Vor fi cheltuieli mai mari cu arbitrii, lotul va trebui fortificat. Dacă ne dorim să promovăm, și ne dorim, trebuie să fim pregătiți pentru a nu avea soarta celor de la Dacia Unirea Brăila.

Din calculele noastre cred că un buget minim ar fi undeva la 800.000 de euro pentru a spera la o clasate la mijlocul clasamentului, așa estimăm noi în acest moment”, a spus Marian Brăilescu pentru Lider FM, citat de Sport Galați.

Momentan, SC Oțelul are restanțe către jucători

Însă, SC Oțelul nu e lipsită de probleme economice. Chiar managerul Cristian Munteanu recunoștea că echipa are ceva restanțe către jucători, dar promitea că situația se va regla după ce se vor primi fondurile de la autoritățile locale.

La Galați se speră că aceste dificultăți cu banii se vor rezolva, iar planurile pentru sezonul următor, în ceea ce privește o eventuală prezență în Liga 2, să le fructifice pe cele de pe hârtie, cu bugetul de cel puțin 800.000 de euro.

Dosarul (n.r. – pentru finanțarea clubului) este depus, așteptăm ca la ședința din această lună să fie votat de Consiliul Local. Avem sprijinul primăriei, sprijinul Consiliului Local. Mi-aș dori și ca Consiliul Județean să fie alături de noi. Este important și vreau să mulțumesc primăriei, domnilor consilieri, pentru că au grijă de această echipă, de brandul Oțelul, de echipa orașului și îl susțin din toate puterile.

În același timp, nu mă voi opri până nu ajungem în punctul în care să avem cât mai mulți sponsori din oraș, încât să nu mai avem unde să îi punem pe stadion. Îi rog să aibă încredere în echipă, să aibă încredere în tot ce se întâmplă în acest club, pentru că lucrurile se fac profesionist.

Avem un antrenor căruia i se spune neamțul, toată lumea știe valoarea lui Dorinel și trebuie să recunosc că am făcut eforturi… pentru că avem ceva restanțe la jucători, trebuie să o spunem, să fim transparenți. Așteptăm să fie votat bugetul, pentru a primi suma solicitată sau ce sumă se va acorda, pentru a aduce salariile la zi la jucători.

S-au făcut eforturi mari, conducerea tehnică, conducerea administrativă, pentru a crea condiții de cantonament bune, pentru a avea condiții de masă bune, pentru echipament, pentru tot ce înseamnă cheltuiala unui club de zi cu zi.

Așa că, în continuare, aștept oamenii de bine din Galați să vină alături de echipă și le promitem că vom face tot ce ține de noi ca să ne bucurăm”, spunea Cristian Munteanu

SC Oțelul, debut cu dreptul în 2022

SC Oțelul a mers foarte bine în Liga 3 în acest sezon, terminând anul 2021 pe locul 1 în Seria 2. În ciuda parcursului, care prevestește un nou baraj de promovare în Liga 2, gălățenii trebuie să aibă mare grijă la locul 2, CSM Focşani, care se află la numai două puncte în spate.

În prima rundă din 2022, a 16-a a sezonului regular, SC Oțelul a trecut la limită de o echipă cu probleme, CS Făurei, cu scorul de 1-0.

Sâmbătă, 19 martie, de la ora 15:00, SC Oțelul va avea primul meci din acest an pe teren propriu, cu Metalul Buzău, locul 3, 30 de puncte.

Foto: SC Oțelul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-din-lotul-convocat-pentru-urmatoarea-actiune-a-nationalei-u18-din-liga-2-si-liga-3-selectionerul-daniel-oprescu-pregateste-campania-de-calificare-la-euro-2023-19223510

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-faurei-aproape-de-desfiintare-nu-mai-sunt-bani-nici-de-mancare-iar-echipa-are-toate-sansele-sa-se-retraga-din-liga-3-banel-nicolita-patronul-a-dovedit-neseriozitate-nu-putem-plati-ba-19223466

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-face-apel-la-suporteri-inaintea-meciului-cu-fc-pucioasa-fara-ei-nu-avem-cum-sa-reusim-olimpic-cetate-rasnov-e-in-pericol-sa-rateze-play-off-ul-daca-nu-ia-punct-cu-cs-blej-19223454

 

 

Andrei PASCU 18 Mar. 2022, 15:47 Liga 3
Pe aceeași temă