Dunărea Călărași nu va mai fi singura echipă care joacă pe stadionul ”Ion Comșa”. Un club a comunicat FRF că își dispută meciurile de acasă pe aceeași arenă

Autor: Andrei PASCU Publicat: 05 Sep. 2020, 17:02 Actualizat: 05 Sep. 2020, 17:26 Liga 3
Dunărea Călărași nu va mai fi singura echipă care joacă pe stadionul ”Ion Comșa”. Un club a comunicat FRF că își dispută meciurile de acasă pe aceeași arenă

Dunărea Călărași nu va fi singura echipă care va juca pe arena ”Ion Comșa” din localitate. Acolo va mai disputa meciurile de acasă, pe durata sezonului 2020/2021 cel puțin, și formația Mostiștea Ulmu. Deși aceasta din urmă va lua startul tot în Liga 3, după ce a pierdut barajul de promovare pentru Liga 2 cu Unirea Slobozia, va juca tot pe cel mai mare stadion al Călărașiului. Înaintea partidelor cu Slobozia se vorbea că acest lucru se întâmplă doar dacă urcă în divizie.

Mostiștea Ulmu a comunicat decizia către FRF 

Decizia este una oficială, formația din Ulmu comunicând deja Federației Române de Fotbal acest aspect luat în seamă și precizat la tragerea la sorți pentru stabilirea programului Ligii 3. Mostiștea Ulmu începuse să caute variante cu privire la stadionul pe care ar fi jucat, dacă urca în Liga 2, încă din luna mai.

Vasile Tîrșolea, finanțatorul echipei, declara încă de pe atunci, că erau șanse foarte mari ca echipa lui să evolueze pe ”Ion Comșa”, dar nu menționa și dacă înțelegerea intră în vigoare în cazul unei nepromovări.

Suntem în discuții cu oficialii echipei Dunărea pentru a găsi un acord. Noi vrem să jucăm la Călărași meciurile din Liga 2. Vă dați seama că este un câștig enorm, atât pentru noi cât și pentru Dunărea, pentru acest județ. Am avea parte de mulți suporteri care să ne susțină. Ulmu este o echipă care reprezintă județul Călărași! Eu sunt mândru de ceea ce am realizat până acum și vreau să împart această bucurie cu toți oamenii care ne sprijină”, declara Vasile Tîrșolea la începutul lunii mai.

Stadionul ”Ion Comșa” are de câteva luni nocturnă 

Dunărea Călărași și Mostiștea Ulmu vor putea să își dispute meciurile de pe teren propriu în nocturnă.  A fost ridicat și ultimul stâlp al instalației de iluminat acum câteva luni, astfel că încă de la primul meci de acasă, disputat seara, au posibilitatea să pună în funcțiune noctura luată cu titlu gratuit de la fosta arenă din Giulești. Pe 23 octombrie anul trecut a fost adusă instalația la stadionul ”Ion Comșa”. Tot atunci au început și lucrările, care au durat fix șase luni și două zile.

Consiliul Județean Călărași promite că va face și alte lucrări de modernizare la stadion. După nocturnă, Dunărea va beneficia și de o bază de pregătire modernă. Rămâne de văzut când vor începe demersurile, întrucât situația în care se găsește România din cauza COVID-19 ar putea să nu permită acest lucru prea curând.

Mostiștea Ulmu va juca în Seria 3 a Ligii a 3-a 

Mostiștea Ulmu a ratat promovarea în Liga 2, în urma barajului pierdut cu Unirea Slobozia. Și-a aflat seria din care va face parte și ce adversari va avea în stagiunea care va începe pe 11 septembrie în Liga 3. A fost repartizată în Seria 3, alături de următoarele echipe: Înainte Modelu, Agricola Borcea, Gloria Albeşti, ACSM Olteniţa, Viitorul Constanța 2, CS Afumaţi, SC Popeşti-Leordeni, Axiopolis Sport Cernavodă, Recolta Gheorghe Doja.

În prima etapă, Mostiștea Ultmu va evolua chiar pe stadionul ”Ion Comșa”, împotriva formației Axiopolis Sport Cernavodă.

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 05 Sep. 2020, 17:02 Actualizat: 05 Sep. 2020, 17:26 Liga 3
Pe aceeași temă