George Florescu a răbufnit la adresa conducerii ”U” Cluj, după ce a fost înlăturat din lot, deși mai are contract: ”Nu sunt acceptați jucătorii cu personalitate! Noi trebuie să fim sclavi”

Andreea VISU 19 Dec. 2020, 07:57 Liga 2
George Florescu a răbufnit la adresa conducerii ”U” Cluj, după ce a fost înlăturat din lot, deși mai are contract: ”Nu sunt acceptați jucătorii cu personalitate! Noi trebuie să fim sclavi”

George Florescu (36 de ani), mijlocașul Universității Cluj, a fost dat la o parte de conducerea clubului, însă nici până acum nu i-a fost reziliat contractul, deși din actualul sezon au trecut 15 etape.

Deși semnalele sunt clare și ”U” Cluj nu pare să mai aibă nevoie de George Florescu, cei din conducere au evitat contactul cu fotbalistul care a jucat ultima dată la 7 martie 2020, acel 1-2 cu Metaloglobus, ultimul meci din sezonul regular trecut, desfășurat înainte ca Liga 2 să fie ”înghețată” din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19.

George Florescu încă e jucătorul Universității Cluj: ”La cei 36 de ani ai mei alergam cot la cot cu tinerii din echipă. Nu mi se reproșează nimic din punct de vedere sportiv”

George Florescu a explicat că a ajuns la o înțelegere în ceea ce privește rezilierea contractului cu ”U” Cluj, însă conducerea clubului nu a făcut apoi niciun demers.

Fostul internațional crede că nu a mai dost dorit la echipă pentru că are personalitate și spunea lucrurilor pe nume, deoarece motive sportive nu existau, din punctul său de vedere.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile cu U Cluj nu sunt foarte clare. Mi se pare că se bate apa-n piuă. Nu știu ce se întâmplă. Sunt încă sub contract cu Universitatea Cluj până în vara anului viitor. Vara aceasta, am decis că o să reziliem contractul, dar n-am mai fost chemat la club să facem acest lucru. Eu sunt deschis oricărei variante.

Nu mi s-a reproșat absolut nimic din punct de vedere fizic. La cei 36 de ani ai mei alergam cot la cot cu tinerii din echipă, cu cei de 20, 25 de ani. Asta se vedea la antrenamente. Nu vreau să mă laud în niciun fel, dar, dacă nu mi se reproșează nimic din punct de vedere sportiv, nu știu de ce se renunță la mine. Mai ales că sunt clujean și am venit cu inima deschisă. Sunt «U-ist», în primul rând. Căutați răspunsurile la cei din conducere, nu la mine.

Problema e că, în România, nu sunt acceptați jucătorii cu personalitate, care spun lucrurilor pe nume, în față. Noi trebuie să fim sclavi, să tăcem și să facem ce ni se spune, să n-avem niciun drept. Ăștia sunt jucătorii din România anului 2020, secolul 21. Iar eu nu pot să tac. Am mult prea multe cunoștințe, m-am autoeducat. Am fost bun și la școală când eram la elev. Am citit sute de cărți, din diferite domenii, și nu pot să tac”, a spus George Florescu la GSP LIVE.

În cariera sa, George Florescu a evoluat pentru ”U” Cluj, Sheriff Tiraspol (Moldova), Torpedo Moscova (Rusia), FC Midtjylland (Danemarca), Alania Vladikavkaz (Rusia), Arsenal Kiev (Ucraina), Astra, Dinamo Moscova (Rusia), FK Qabala (Azerbaidjan) și Omonia Nicosia (Cipru). Florescu are și 11 meciuri jucate și un gol pentru naționala României.

George Florescu și Dorin Goga au venit la ”U” Cluj de când echipa a luat-o din Liga a 4-a

George Florescu și Dorin Goga sunt jucători importanți în fotbalul românesc care au acceptat să coboare tocmai în Liga 4 pentru a juca pentru Universitatea Cluj, când clubul a fost reînființat în ultima ligă a județului Cluj după faliment, în 2016. Cei doi sunt încă legitimați la ”U” Cluj, însă Florescu nu a fost utilizat deloc în acest sezon.

După ce s-a reușit promovarea în Liga 2, Florescu a evoluat în 27 de meciuri și a înscris 6 goluri în ediția 2018/2019, când echipa a ajuns până la barajul de promovare în Liga 1, dar a pierdut cu FC Hermannstadt.

În ediția 2019/2020 a Ligii 2 a fost utilizat în 18 meciuri și a înscris două goluri în campionatul suspendat după etapa 24 din cauza coronavirusului. Apoi, Florescu a fost îndepărtat de la echipă și nu a fost folosit în niciun meci în actualul sezon.

În schimb, Dorin Goga (36 de ani) a fost utilizat în actuala ediție de campionat în 11 jocuri, în care a înscris 2 goluri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-florescu-a-facut-lumina-cu-privire-la-situatia-sa-de-la-u-cluj-mi-s-a-transmis-ca-nu-mai-sunt-in-vederile-lor-ca-urmeaza-o-reconstructie-dupa-doar-cateva-19156878

Andreea VISU 19 Dec. 2020, 07:57 Liga 2
Pe aceeași temă