Dinu Maghici e noul coordonator al Centrului de Copii şi Juniori al CS Hunedoara: ”Sunt convins că vom găsi suficiente talente cât să repunem pe harta academiilor importante de fotbal şi pe cea de aici”

Călin MNERIE 04 Jan. 2022, 16:42 Liga 3

De ceva timp în echipa lui Bogdan Apostu la Fusion Group Agency, Dinu Maghici a cochetat, la un moment dat, și cu funcția de antrenor secund la UTA. Până la urmă, fostul fundaș a stat pe banca unei echipe de Liga 1, ca ajutor al lui Ionuț Badea, la Astra, pe finalul sezonului trecut. După retrogradarea echipei din Giurgiu a revenit acasă, unde s-a ocupat de Păulișana Păuliș, în Liga a 4-a Arad, dar și de echipa Under 17 a celor de la ACB Ineu, alături de Marcel Ponta. Zărăndanii aveau să ajungă în play-off-ul Campionatului Național și ocupă primul loc în Seria a 7-a, cu 14 victorii și o remiză.

Dinu Maghici, coordonator al Centrului de Copii şi Juniori al CS Hunedoara: ”Sunt nerăbdător să începem treaba”

În această iarnă însă, Maghici și-a schimbat planurile profesionale. A renunțat la colaborările cu Păulișul și ACB Ineu și a optat pentru funcția de coordonator al Centrului de Copii şi Juniori al celor de la CS Hunedoara. În schimb, a rămas implicat în proiectul ACS Șiriana Șiria, club – de asemenea – specializat pe creșterea copiilor și juniorilor.

Am discutat, de ceva vreme, cu Bogdan Apostu, care m-a întrebat dacă aș fi dispus să fiu coordonatorul centrului și, sincer, nu am stat foarte mult pe gânduri, având în vedere și modul în care este organizată și echipa de seniori și parcursul pe care îl are în acest sezon. Am purtat discuții și cu președintele clubului și cu primarul Dan Bobouțanu și am bătut, repede, palma. Sunt nerăbdător să începem treaba, am primit și asigurări din partea administrației locale că vom beneficia și de o infrastructură sportivă mai bună, dar până atunci trebuie să dezvoltăm o filosofie a Academiei, un stil de joc aparte, la toate grupele de copii și juniori și să nu uităm și de partea educațională, pe care vom pune un accent la fel de mare. Sunt convins că vom găsi suficiente talente cât să repunem pe harta Academiilor importante de fotbal şi pe cea de aici, de la Hunedoara”, a spus Dinu Maghici despre modul în care a ajuns la CS Hunedoara, club care în vară își va schimba oficial numele în Covinul Hunedoara.

CS Hunedoara: ”7 grupe de copii sunt, în acest moment, în cadrul clubului nostru”

În această dimineață, CS Hunedoara a anunțat numirea oficială a lui Maghici la gruparea din orașul Corvinilor:

”Dinu Maghici (39 de ani) este noul coordonator al Centrului de Copii şi Juniori al clubului nostru. Fost fotbalist, printre altele, la UTA și ACU, în liga secundă, dar și Frontiera Curtici, Gloria Arad sau CS Ineu, în eșalonul terț, Maghici și-a făcut stagiatura ca tehnician la Academia celor de la FC Liverpool (grupele de copii Under 12), după care a antrenat 6 luni la trei cluburi de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii și până în prezent a adunat o experiență de 10 ani la toate nivelurile juvenile. Din 2014 a fost antrenor la Viitorul Arad, club privat specializat în creșterea copiilor și juniorilor, iar anul acesta a avut rezultate remarcabile la Campionatul Național Under 17 și în Cupa României, unde a adunat 15 victorii și două remize, iar la Under 16 a terminat în primele opt echipe din țară, în urmă cu două sezoane.

La nivel de seniori, anul acesta, a făcut parte și din staff-ul tehnic al celor de la Astra Giurgiu, unde a fost antrenorul secund al lui Ionuț Badea și, de-a lungul carierei, a mai pregătit, la nivelul ligii a patra, Progresul Pecica, Frontiera Curtici și Păulișana Păuliș – grupare de care s-a despărțit în această iarnă, înainte de a oficializa trecerea la Hunedoara

7 grupe de copii sunt, în acest moment, în cadrul clubului nostru: Under 7, Under 9, Under 11, Under 13 (două grupe), Under 15 (două grupe). Lor li se adaugă şi echipa secundă, formată din juniori Under 17 şi Under 19.”

Echipa de seniori a celor de la CS Hunedoara, pregătită de Florin Maxim, antrenor impresariat tot de Bogdan Apostu, ocupă primul loc în Seria a 9-a a Ligii 3, cu 43 de puncte, fiind la șapte puncte distanță față de Metalurgistul Cugir.

Clubul ocupa locul 55 din 61 la ultima clasificare a academiilor de copii și juniori făcută de FRF

CS Hunedoara se organizează pentru a avea o academie de fotbal bine clasată în fotbalul românesc și în eventualitatea în care echipa promovează în Liga 2, iar apoi se va gândi la Liga 1.

Mai nou, pentru a promova în Liga 1, cluburile au nevoie de o acedemie de copii și juniori care să fie clasificată cu cel puțin cu 60 de puncte în analiza FRF, altfel nu primește licența.

În vara anului 2021, FRF a publicat pe site-ul ei clasamentul clasificării academiilor de copii și juniori, cu un total de 61 de cluburi participante în competițiile de juniori, iar CS Hunedoara ocupa locul 55, cu 31 de puncte.

Mircea Alic se ocupa până acum de Centrul de Copii și Juniori al CS Hunedoara, însă fără prea multe sarcini. Acesta este și antrenorul echipei a doua a clubului.

Călin MNERIE 04 Jan. 2022, 16:42 Liga 3
Pe aceeași temă