După un sezon de coșmar la FCSB, Dan Spătaru își dă restart în Liga 2, la unde dintre echipele cu pretenții la promovare

Adi MARICA 10 Jul. 2024, 10:58 Liga 2
După un sezon de coșmar la FCSB, Dan Spătaru își dă restart în Liga 2, la unde dintre echipele cu pretenții la promovare

La 19 ani, Dan Spătaru primește o nouă șansă și ajunge la Concordia Chiajna, o echipă cu pretenții și în noul sezon de Liga 2.

Mijlocașul brașovean a fost împrumutat pentru un sezon la Chiajna de Kids Tâmpa (Liga 3), club care îl deține în coproprietate cu ACS Steagul Roșu Brașov.

Dan Spătaru a ajuns la Concordia Chiajna

Directorul sportiv al Concordiei, Gabriel Tamaș, îl cunoaște foarte bine pe Dan Spătaru din perioada în care oficialul ilfovenilor s-a pregătit la Brașov cu echipa lui Dan Alexa.

Spătaru a atras atenția la FC Brașov în sezonul 2022-2023 de Liga 2, când, la debutul său în acest eșalon, a fost utilizat în 22 de meciuri (1460 minute) și a înscris 4 goluri. Ulterior, clubul nu a primit certificarea pentru a continua la Liga 2 și și-a desființat echipa de seniori.

La Concordia, Dan Spătaru este coleg cu foștii săi colegi de la FC Brașov Daniel Dumbravă, Rareș Lazăr și Andrei Marc, acesta din urmă revenit și el la Chiajna după doi ani, după experiențele de câte un sezon avute la FC Brașov și Chindia.

”După un sezon în care nu a jucat deloc, pentru Dan important este să joace. La Chiajna va avea șansa să-și relanseze cariera”, spun apropiații fotbalistului braşovean.

Iulian Roșu, Adrian Scarlatache, Adrian Petre, Alex Misarăș, Dan Spătaru, Adrian Iancu, Mihai Dobrescu și Mario Iordan, în cantonament cu Concordia Chiajna.

Ghinioane cu carul la FCSB! Gigi Becali a ajuns să-l ironizeze: ”Te duci la mama sau joci fotbal?”

În toamna anului trecut, Dan Spătaru prindea transferul carierei sale de până acum.

Talentatul mijlocaș braşovean mergea la FCSB. Ajuns la clubul lui Gigi Becali, Spătaru a fost urmărit de ghinioane. Chinuit de o pubalgie nu a apucat să prindă nici măcar o dată lotul echipei care avea să câștige titlul la finalul sezonului de primă ligă.

Nu a jucat niciun minut, motiv pentru care Gigi Becali a renunțat la el. Mai mult, Dan Spătaru a ajuns să fie luat în colimator de Becali, în stilul caracteristic. ”Dan Spătaru… am zis să-l vedem, să joace. «Stați că vine mama să mă ia, stați că am de luat carnetul, stați că e indigestie». Nici n-am putut să-l văd. Când am zis să-l băgăm, să-l vedem… «Stai că vine mama, trebuie să mă duc până la mama». Te duci la mama sau joci fotbal? El se duce la mama, auzi”, spunea Gigi Becali, la finalul anului trecut.

ACS Kids Tâmpa și ACS Steagul Roșu s-au judecat la comisiile FRF pentru Spătaru

Dan Spătaru a început fotbalul la ACS Steagu Roșu, iar la 14 ani s-a transferat la Kids Tâmpa, unde a fost antrenat de Nicolae Văduva și Florin Nistoroschi.

Spătaru a făcut pasul în Liga 2 în sezonul 2022- 2023, la FC Brașov, unde a confirmat așteptările și a atras atenția cluburilor din Liga 1. A ales FCSB , iar cluburile care îl dețin în coproprietate, Kids Tâmpa Brașov și ACS Steagul Brașov, au ajuns să se judece la comisiile FRF.

În final, ACS Steagul Roșu a avut câștig la Comisia de Recurs a FRF, iar clubul Kids Tâmpa a fost obligat să achite celor de la ACS Steagul Roșu a parte din cei 30.000 de euro încasați de la FCSB pentru împrumutul jucătorului!

Adi MARICA 10 Jul. 2024, 10:58 Liga 2
Pe aceeași temă