5 din 20! CS Tunari, CS Blejoi și CSM Alexandria și-au asigurat și ele prezența în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. CS Afumați a urmat-o pe Corvinul și e sigură de locul 1 în seria sa

Marius ANGHEL 25 Apr. 2023, 14:57 Liga 3
5 din 20! CS Tunari, CS Blejoi și CSM Alexandria și-au asigurat și ele prezența în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. CS Afumați a urmat-o pe Corvinul și e sigură de locul 1 în seria sa

Patru etape s-au desfășurat din actuala ediție a play-off-ului Ligii 3, mai sunt de disputat încă cinci, iar necunoscutele privind echipele care vor participa la prima serie de baraje de promovare sunt încă multe.

Primele două clasate din cele zece serii se vor califica în faza semifinală a barajului pentru accederea în Liga 2, iar, în acest moment, din cele 20 de locuri disponibile pentru faza a treia a campionatului sunt ocupate doar cinci. Două dintre cele cinci echipe și-au asigurat și locul 1 în grupa din care fac parte.

Corvinul Hunedoara și CS Afumați sunt campioane în acest sezon de Liga 3, în Seria 9, respectiv Seria 3

În urma rezultatelor din etapa din weekendul trecut, a 4-a a play-off-ului Ligii 3, alte trei echipe și-au asigurat matematic accederea în faza semifinală a barajelor de promovare în Liga 2. Este vorba despre CS Tunari, CS Blejoi și CSM Alexandria, liderii din seriile 4, 5 și 6.

Acestea le urmează pe Corvinul Hunedoara și CS Afumați. Liderul din Seria 9 și-a asigurat matematic accederea în primul baraj după chiar prima etapă din play-off, iar locul 1 și l-a asigurat după etapa a 2-a, în timp ce liderul din Seria a 3-a a obținut calificarea, cât și locul 1 după meciurile din etapa a 3-a.

În acest moment, Corvinul, rămasă singura echipă neînvinsă în acest sezon de Liga 3, are nu mai puțin de 64 de puncte acumulate, cele mai multe dintre cele 98 de cluburi participante în tot campionatul. Este urmată în clasamentul play-off-ului Seriei a 9-a de Unirea Ungheni (38 puncte) și de Metalurgistul Cugir (35 puncte).

În schimb, CS Afumați are 57 de puncte și și-a asigurat titlul de campioană a Seriei a 3-a, având un avans de 17 puncte față de Farul Constanța 2 (40 puncte), care în scurt timp își va asigura și ea locul 2 și prezența la baraj, fiindcă este la mare distanță de Gloria Albești (32) și Înainte Modelu (30).

CS Tunari participă pentru al doilea sezon consecutiv la barajul de promovare, momentan cel semifinal

Revenind la cele trei echipe care în urma rezultatelor din precedenta etapă și-au asigurat prezența la primul baraj, dar încă nu și primul loc în seria lor, situația acestora este următoarea.

În etapa a 4-a, CS Tunari s-a impus cu scorul de 4-1 în deplasarea de la Real Bradu, a acumulat 49 de puncte, a profitat de eșecul celor de la SC Popești Leordeni (0-1 la Flacăra Moreni) și, astfel, și-a asigurat matematic prezența la faza semifinală a barajului de promovare. Ilfovenii conduși de Gabriel Manu, fost antrenor în Liga 2 la Metaloglobus, sunt aproape siguri și de clasarea pe locul 1 la finalul play-off-ului.

Pentru al doilea loc la baraj din această serie se luptă SC Popești Leordeni (37 puncte) și Flacăra Moreni (33 puncte), având în vedere că Real Bradu, cu doar 22 de puncte, nu mai are șanse. În joc mai sunt încă 15 puncte de fiecare echipă.

”După victoria de astăzi, echipa noastră este calificată din punct de vedere matematic la baraj”, a fost mesajul scurt al clubului din Tunari prin care și-a anunțat suporterii despre realizarea sa.

  • CS Tunari a participat și în sezonul trecut la barajele pentru promovare, în prima fază a trecut de CS Afumați (3-2 acasă, 2-0 deplasare), însă a ratat accederea în Liga 2 după ce a fost surclasată în finală de Progresul Spartac (0-4 acasă, 1-3 deplasare).

CS Blejoi e matematic calificată la barajul semifinal de promovare, iar locul 1 în Seria 5 va fi asigurat în curând

În Seria a 5-a, CS Blejoi, chiar dacă a fost egalată pe final în deplasarea de la Olimpic Cetate Râșnov (scor 2-2), a profitat de remiza celor de la SR Brașov acasă cu CSO Plopeni (scor 1-1), astfel că a rămas la 17 puncte față de brașoveni și și-a asigurat matematic prezența la baraj. Are 12 puncte față de CSO Plopeni, iar în curând își va îndeplini și obiectivul de a termina pe locul 1.

CS Blejoi are 50 de puncte în acest moment, cu cinci runde rămase până la finalul play-off-ului, iar pentru locul 2 în grupă este mare favorită CSO Plopeni (38 puncte). SR Brașov (33) și Olimpic Cetate Râșnov (32) mai au și ele speranțe la baraj, însă destul de mici.

”Punctul care ne califică şi matematic la barajul pentru Liga 2. A fost un meci frumos, ȋncins, jucat până la ultima fază, ca toate partidele cu râşnovenii”, a transmis CS Blejoi după egalul de la Râșnov.

  • În sezonul trecut, CS Blejoi, CSO Plopeni și SR Brașov au jucat în play-out, iar ultima s-a salvat in extremis în ultima rundă. Râșnovul a fost singura care a evoluat în play-off, dar a terminat pe locul 3, sub AFC Odorheiu Secuiesc și FC Pucioasa, acum prezențe în play-out.

CSM Alexandria e sigură de prezența la barajul de promovare în Liga 2 cu cinci runde înainte de finalul play-off-ului

În fine, în Seria a 6-a, CSM Alexandria a defilat în acest sezon de Liga 3, iar cu cinci runde înainte de finalul play-off-ului și-a asigurat matematic prezența în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 și este aproape să își asigure și locul 1, având în acest moment un avans de 14 puncte față de Sporting Roșiori, cu 15 puncte rămase în joc.

Alexandria a trecut în ultima rundă cu 1-0 de Viitorul Dăești, ocupanta locului 2 înaintea jocului, în deplasare, astfel că și-a asigurat matematic prezența la primul baraj, deoarece s-a distanțat la 16 puncte de formația vâlceană. Alexandria are 52 de puncte în acest moment.

Pentru locul 2 rămân în luptă deschisă probabil până la final echipele Sporting Roșiori (38 puncte) și Viitorul Dăești (36), iar Flacăra Horezu pare că va ocupa ultima poziție, acum având 32 de puncte.

”CSM Alexandria invincibilă. Fotbaliștii de la CSM Alexandria și-au menținut invincibilitatea, trecând de Viitorul Dăești, în etapa a patra din play-off, asigurându-și prezența la barajul pentru promovarea în Liga 2. Formația noastră s-a impus în această deplasare grea, 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de Robert Jerdea, în minutul 29”, a comunicat CSM Alexandria despre performanța realizată în etapa din weekendul trecut.

  • În sezonul trecut, CSM Alexandria a evoluat tot în play-off, a terminat la egalitate de puncte cu Viitorul Dăești, însă vâlcenii au mers la baraj, fiindcă au terminat sezonul regular cu mai multe puncte, acesta fiind primul criteriu de departajare.

Încă 15 locuri disponibile în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2

Din play-off-ul Ligii 3 mai sunt de disputat cinci etape.

În acest moment, pe locurile de baraj de promovare în Liga 2 se situează următoarele echipe, cinci dintre acestea, cele amintite mai sus, fiind matematic sigure de prezența în faza semifinală:

  • Foresta Suceava (50 puncte), Ceahlăul Piatra Neamţ (41)(Seria 1)
  • CSM Râmnicu Sărat (52), Metalul Buzău (48)(Seria 2)
  • CS Afumați (57), Farul Constanța 2 (40)(Seria 3)
  • CS Tunari (49), SC Popești Leordeni (37)(Seria 4)
  • CS Blejoi (50), CSO Plopeni (38)(Seria 5)
  • CSM Alexandria (52), Sporting Roșiori (38)(Seria 6)
  • CSM Deva (51), ACSO Filiași (44)(Seria 7)
  • CSM Reșița (51), Șoimii Lipova (46)(Seria 8)
  • Corvinul Hunedoara (64), Unirea Ungheni (38)(Seria 9)
  • FC Bihor Oradea (49), Gloria Bistriţa Năsăud (46)(Seria 10)

Ordinea desfășurării meciurilor din runda semifinală a barajelor de promovare în Liga 2:

  • B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
  • B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
  • B3: Locul 1, Seria 3 v Locul 2, Seria 4
  • B4: Locul 1, Seria 4 v Locul 2, Seria 3
  • B5: Locul 1, Seria 5 v Locul 2, Seria 6
  • B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5
  • B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8
  • B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7
  • B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10
  • B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9

Ulterior, cele zece câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. De această dată însă, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

Meciurilor din runda finală a barajelor de promovare în Liga 2:

  • Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
  • Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
  • Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
  • Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
  • Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

Cele cinci învingătoare ale rundei finale vor promova în sezonul 2022-2023 de Liga 2.

Foto: CS Afumați, CS Tunari, CS Blejoi și CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cand-vor-incepe-campionatele-liga-2-si-liga-3-cat-si-cupa-romaniei-sezonul-2023-2024-19268063

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/cazurile-a-doi-arbitri-din-lotul-de-liga-2-si-sase-de-liga-3-pe-masa-comisiei-de-disciplina-si-etica-a-frf-au-fost-parati-de-frf-fiindca-ar-fi-jucat-la-pariuri-19268057

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-achizitie-cu-care-ataca-promovarea-in-liga-2-19268038

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stadionul-municipal-bacau-adus-din-nou-in-discutii-pentru-a-fi-reconstruit-19267867

https://liga2.prosport.ro/liga-3/szilard-suto-colectie-de-injuraturi-in-liga-3-19267544

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-4-din-play-off-si-play-out-19-meciuri-se-disputa-astazi-doua-echipe-si-au-obtinut-biletul-pentru-primul-baraj-de-promovare-19267426

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tensiuni-la-kse-targu-secuiesc-jozsef-gazda-unul-dintre-cei-mai-longevivi-antrenori-din-liga-3-a-fost-demis-hienele-s-au-luptat-pentru-os-19267395

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-vizitata-de-un-important-conducator-din-italia-gianluca-nani-19267380

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corvinul-hunedoara-prima-echipa-din-liga-3-calificata-in-baraj-19265543

Marius ANGHEL 25 Apr. 2023, 14:57 Liga 3
Pe aceeași temă