Dacia Unirea Brăila își face planuri de viitor, după ce a scăpat de retrogradarea din Liga 3. Florentin Petre: ”Ne-am dori să păstrăm toţi jucătorii şi chiar să mai aducem”

Marius ANGHEL 29 May. 2020, 09:47 Liga 3
Dacia Unirea Brăila își face planuri de viitor, după ce a scăpat de retrogradarea din Liga 3. Florentin Petre: ”Ne-am dori să păstrăm toţi jucătorii şi chiar să mai aducem”

Dacia Unirea Brăila se poate declara mulțumită cu ”înghețarea” acestui sezon de Liga 3 din cauza pandemiei de COVID-19. Echipa antrenată de legenda dinamovistă Florentin Petre și-a asigurat menținerea în acest eșalon, fiindcă nimeni nu va mai retrograda odată cu decizia luată de FRF de a pune punct acestei ediții de campionat în care, după 16 etape, trupa de la Dunăre era pe o poziție care ducea în Liga 4. Acum, conducerea clubului face planuri pentru noul sezon.

Florentin Petre: ”Trebui să vedem pe cine mai putem conta pentru campionatul următor”

Acum, șefii Daciei Unirea fac strategia pentru ediția următoare a Ligii 3 și urmează să le propună prelungirea contractelor jucătorilor pe care îi doresc în continuare în lot. În plus, urmează să aibă loc discuții și cu autoritățile locale, pentru a vedea pe ce sprijin financiar se pot baza.

”La începutul lunii iunie se încheie contractele unora dintre jucători. Iniţial, noi am făcut completări la acestea. Exista opţiunea că perioada de contract se va prelungi până la încheierea sezonului 2019-2020. Dar cum sezonul a fost îngheţat, acestea nu mai au valoare. Într-o săptămână – două va trebui să vedem pe cine mai putem conta pentru campionatul următor. Noi ne-am dori să păstrăm toţi jucătorii şi chiar să mai aducem. Vom purta discuţii cu oficialităţile locale şi avem convingerea că vom fi sprijniţi financiar în continuare de Consiliul Judeţean. Trebuie să ştim pe ce buget vom conta şi ce va trebui să facem în continuare. În funcţie de buget ne vom stabili obiectivul pentru următorul campionat”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Florentin Petre.

În iarnă, clubul din Brăila își adusese un nou finanțator, pe Ovidiu Onosă, cel care a desființat atât echipa de fotbal a clubului Carmen București (Liga 4), campioana Bucureștiului în vara trecută, cât și pe Sportul Snagov (Liga 2), iar prin intermediul acestuia adusese mai mulți jucători de la echipa ilfoveană din liga secundă pentru a îndeplini obiectivul salvării de la retrogradare. Cum Dacia Unirea a ”scăpat” fără cheltuieli mari în această perioadă de inactivitate sportivă, astfel că Onosă a făcut economie, clubul speră să se bazeze pe o finanțare și mai mare din partea acestuia în sezonul următor de Liga 3, pentru a ataca promovarea.

În singurul meci oficial disputat de Dacia Unirea în acest an, echipa din Brăila a câștigat cu 4-1, pe teren propriu, cu Metalul Buzău. Apoi sezonul a fost suspendat și mai apoi ”înghețat”.

Dacia Unirea Brăila, echipă care în vara trecută a retrogradat din Liga 2, a încheiat acest sezon de Liga 3 afectat de pandemia de COVID-19 pe locul 14 din 16 în Seria a 2-a, poziție retrogradabilă, cu 11 puncte acumulate în 16 meciuri.

Foto: Dacia Unirea Brăila

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comitetul-executiv-al-frf-a-aprobat-toate-deciziile-anuntate-pana-acum-privind-modalitate-de-incheiere-a-campionatelor-liga-2-si-3-au-fost-anuntate-si-primele-reguli-pentru-play-off-ul-ligii-2-19133827

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-prelungit-termenul-de-depunere-a-dosarelor-pentru-procesul-de-certificare-la-liga-3-care-e-termenul-limita-si-ce-se-intampla-cu-echipele-care-promoveaza-din-liga-4-19133805

Marius ANGHEL 29 May. 2020, 09:47 Liga 3
Pe aceeași temă