Fostul antrenor principal al CSM Unirea Alba Iulia rămâne în noul staff tehnic condus de Stelian Gherman. Achiziții de la FK Miercurea Ciuc și ”U” Cluj pentru trupa de pe ”Cetate”

Dan HENEGAR 17 Jul. 2023, 19:50 Liga 3
Fostul antrenor principal al CSM Unirea Alba Iulia rămâne în noul staff tehnic condus de Stelian Gherman. Achiziții de la FK Miercurea Ciuc și ”U” Cluj pentru trupa de pe ”Cetate”

Marea noutate a reunirii echipei din Liga 3 CSM Unirea Alba Iulia este anunțul că antrenorul Marcel Rusu, fost ”principal” în ultimul an și jumătate, va intra în stafful lui Stelian Gherman, noul antrenor principal al ”alb-negrilor”.

Marcel Rusu va fi antrenor secund, la fel ca Mircea Oprea, asta după ce, în urmă cu trei săptămâni, nu fusese inclus în componența băncii tehnice, unde figurau numele lui Mircea Oprea și Petre Clep, acesta din urmă fiind antrenorul portarilor.

Marcel Rusu continuă cu CSM Unirea Alba Iulia, acum ca antrenor secund

Este un gest de reparație al ”alb-negrilor” față de Rusu, persoană care s-a aflat la greu, în momente dificile la gruparea albaiuliană, scrie Ziarul Unirea.

La ședința de pregătire, care în prima parte a fost condusă de Cosmin Corovei, preparator fizic care a fost anunțat la Minerul Ocna Dej, dar a ajuns la Alba Iulia, au participat 24 de jucători, dintre care jumătate nume noi, fotbaliști în probe.

Nu s-a pregătit, din motive medicale, Călin Cristea, iar la stadion a ajuns, pentru discuții și mijlocașul Mario Boldea, fost în pregătiri cu divizionara secundă Gloria Buzău.

Toni Suciu, de la FK Miercurea Ciuc, printre noutățile echipei din Alba Iulia

Gruparea albaiuliană a anunțat în această pauză de vară trei transferuri: Toni Suciu, fost la FK Miercurea Ciuc, respectiv gemenii Darius și Raul Nistor, de la ”U” Cluj. Au fost prelungite înțelegerilor cu experimentații I. Grozav, Fetița și C. Cristea.

A absentat algerianul Benkirat, fiind în plus Lupea și Harangozo, la un moment dat dați ca plecați. De asemenea nu a fost prezent Niakate (CFR Cluj, fost Minaur Baia Mare, dat drept sigur achiziționat) și nici portarul Rareș Bîrlădeanu (UTA Arad, care a refuzat propunerea, după ce inițial fusese de acord), scrie Ziarul Unirea.

Lot reunire CSM Unirea Alba Iulia:

Raț, Josep Onyedikachi Kelachukwu (nigerian) –  P. Codrea, I. Grozav, E. Codrea, Mâlnă, Sebaș, Fetița, C. Cristea (accidentat), Indrei, Roșu, Borza, Harangozo, Lupea.

Plus noutățile T. Suciu (FK Miercurea Ciuc), frații Raul și Darius Nistor (împrumutați de la ”U” Cluj), alți trei tineri din 2003, de la GT Sport (Darius Olălău, Andrei Bogdan și Darius Raica).

Ca nume noi Gabriel Mureșan (2004, ex-Sănătatea Cluj, aparține de ”U” Cluj), Darius Stănilă (2004, din Sebeș, CFR Cluj), Călin Harfaș (2003, mijlocaș, din Mediaș, fost la Ceahlăul Piatra Neamț și Unirea Constanța), Brașoveanu (2003, din Copșa Mică, selectat în urma trialurilor de săptămâna trecută) și camerunezul Gabriel Abu (2004).

”Revin cu mare plăcere la Alba Iulia, unde am fost jucător, antrenor jucător, principal în Liga 1 și Liga 2. Am acceptat această variantă întrucât mereu m-am simțit bine aici. Încercăm, împreună cu toți cei din club, să atacăm promovarea în Liga 2, nu ascundem acest lucru. Voi colabora și cu Marcel Rusu, va continua în postura de secund. Să vedem ce se mai întâmplă cu lotul, dacă mai pleacă cineva sau apar alți jucători, vrem să clarificăm cât de cât acest aspect până la plecarea în cantonament.În principiu eu marșez pe jucătorii din oraș, din zonă, sper să fie copii buni care să mă oblige să-i aduc spre prima echipă”, a spus Gherman la reunirea Unirii.

Foto: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/iosif-biro-si-alexandru-curtean-conducatori-la-acs-medias-19277412

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dinamo-bacau-dispare-din-liga-3-dupa-doua-sezoane-i-a-cesionat-locul-in-campionat-altui-club-si-l-a-numit-antrenor-pe-costel-enache-echipa-se-intareste-la-nivel-de-lot-si-conducere-de-la-aerostar-19277407

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/rezultatele-etapei-a-doua-a-fazei-regionale-din-cupa-romaniei-primele-doua-echipe-care-si-au-castigat-grupa-academica-recea-spulberata-din-nou-19277388

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stelian-gherman-noul-antrenor-al-csm-unirea-alba-iulia-m-a-atras-obiectivul-promovarii-de-centenar-se-va-afla-la-al-patrulea-mandat-la-echipa-din-cetatea-marii-uniri-19276123

Dan HENEGAR 17 Jul. 2023, 19:50 Liga 3
Pe aceeași temă