CSM Unirea Alba Iulia pregătește în Turcia atacul final către play-off-ul Ligii 3! Alexandru Pelici are trei achiziții din Liga 2 și explică motivele alegerii unui cantonament extern

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 20:05 Liga 3

CSM Unirea Alba Iulia este printre puținele echipe din Liga 3 care în această iarnă va beneficia de un cantonament în afara României. Trupa din Seria a 9-a care are emoții inclusiv pentru accederea în play-off-ul acestui campionat va pleca de marți, 6 februarie, într-un stagiu în Turcia, Antalya.

Alexandru Pelici este de la finalul toamnei anului trecut antrenorul echipei, iar printre achizițiile perfectate se numără trei jucători care vin de la cluburi din Liga 2: portarul Laurențiu Bucur (CS Mioveni) și fundașii Cornel Ardei (CSM Reșița) și Nenad Lalici (CSC Dumbrăvița).

Alexandru Pelici, despre alegerea de a-și duce echipa într-un cantonament în Turcia: ”În afară de calculele economice, mai sunt alte trei aspecte importante”

Reunită din 15 ianuarie, CSM Unirea Alba Iulia s-a pregătit până acum pe plan local, unde a efectuat și primul cantonament din 2024 și a disputat două amicale, iar de marți, 6 februarie, se va afla într-un stagiu de 10 zile în Turcia, Antalya, până în data de 17 februarie.

În acest stagiu de pregătire, Pelici și stafful său vor avea la dispoziție 24 de jucători, potrivit Ziarul Unirea.

”În afară de calculele economice, care nu sunt cu mult diferite de alte locuri din România, mai sunt alte trei aspecte importante. Acești jucători sunt tineri și au nevoie să vadă ce înseamnă fotbalul la cel mai înalt nivel și să facă parte dintr-un club cu pretenții. Apoi, faptul că mergem în Antalya va fi o dovadă de seriozitate și o atracție pentru jucători mai galonați, și mă refer că au fost discuții în această iarnă cu fotbaliști care priveau cu neîncredere proiectul nostru. În plus, vom beneficia de tot ce avem nevoie, terenuri, adversari, recuperare, în condițiile în care pe «Cetate» vor începe lucrările la modernizarea suprafeței de joc. Trecem la alt nivel la pregătirii, la capitolul tehnico-tactic, asta după ce în primul cantonament am lucrat din punct de vedere fizic”, a spus antrenorul Alexandru Pelici despre alegerea de a duce echipa într-un cantonament în Turcia.

În perioada de pregătire de până acum, echipa din Alba Iulia a disputat amicale cu Viitorul Sântimbru (Liga 4 Alba, scor 4-0) și CIL Blaj (Liga 4 Blaj, scor 3-0).

În Antalya, CSM Unirea va disputa patru partide test, doi dintre adversari urmând să fie Gremio Esportivo Mauaense (Brazilia, ligile inferioare, 9 februarie) și TJ Kovo Belusa (liga a treia din Slovacia, 11 februarie).

Patru achiziții pentru CSM Unirea, dintre care trei vin de la cluburi din Liga 2. Alex Giurgiu s-a întors și el

Plecare în Turcia va avea loc marți dimineață, iar în lot vor fi 24 de jucători: Alexandru Stoian, Laurențiu Bucur, Răzvan Pauletti – Vlad Stanciu, Darius Nistor, Sebaș, Cornel Ardei, Tudor Vomir, Nenad Lalic, Ion Grozav, Emanuel Codrea, Denis Ciaun, Mario Boldea, Alexandru Giurgiu, George Mâlnă, Călin Cristea, Alexandru Raicea, Ionuț Frăsineanu, Răzvan Fetița, Florin Istrate, Darius Indrei, Raul Nistor, Marian Codrea, Andrei Roșu.

Printre aceștia se numără, după cum se poate vedea, cele patru achiziții anunțate oficial până acum. Portarul Laurențiu Bucur, împrumutat de la CS Mioveni, a fost prezent încă de la reunire.

Între timp au fost prezentați și fundașul Cornel Ardei, ultima dată la CSM Reșița, fundașul sârb Nenad Lalici, despărțit tot de o echipă din Liga 2, de CSC Dumbrăvița, și mijlocașul Alexandru Giurgiu, de la CS Universitar din Alba Iulia. Acesta din urmă revine la clubul Unirea.

”Mă bucur că am revenit la echipa la care am evoluat încă de când eram junior. Am fost primit foarte bine de toată lumea, am găsit o echipă foarte organizată care dispune de condiții care ne duc cu gândul la nivelul următor. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut ca acest transfer să se realizeze”, a declarat Giurgiu, ajuns la 31 de ani și fost la Dinamo, CS Turnu Severin, Astra, Metalul Reșița, Slavia Sofia, SC Bacău, Performanță Ighiu sau CS Ocna Mureș.

  • Potrivit Ziarul Unirea, echipa din Alba Iulia merge din nou într-un stagiu de pregătire în Antalya după 14 ani, ultima dată fiind în 2010, când, din postura de prim-divizionară, îl avea ca antrenor pe Adrian Falub și în lot se aflau doi dintre jucătorii care sunt și acum la dispoziția lui Pelici: Călin Cristea și Alexandru Giurgiu.

CSM Unirea Alba Iulia are emoții în privința accederii în play-off-ul Ligii 3

În acest moment, CSM Unirea Alba Iulia ocupă locul 6 în Seria 9 a Ligii 3, cu 22 de puncte acumulate în 15 etape, și se află în lupta pentru accederea în play-off, unde merg primele patru clasate la finalul sezonului regular, împotriva ACS Mediaș (locul 2, 30 puncte), Unirea Ungheni (l3, 27p), CS Universitar din Alba Iulia (l4, 24p), ACS Târgu Mureș (l5, 23p) și Metalurgistul Cugir (l7, 20p).

Liderul Gloria Bistriţa Năsăud (36 puncte) este calificat matematic în play-off, cu trei runde înainte de finalul sezonului regular, în care echipa lui Pelici va întâlni Unirea Ungheni (acasă), Avântul Reghin (acasă, l8, 11p) și Metalurgistul Cugir (deplasare).

Foto: CSM Unirea Alba Iulia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-spectacol-in-amicalul-cu-afc-campulung-muscel-scor-5-1-19298842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-amicalul-cu-scm-zalau-19298809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remiza-in-amicalul-cu-csm-deva-19298802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/sperante-pentru-timisoara-a-demarat-renovarea-arenei-stiinta-iar-in-curand-incepe-santierul-la-viitorul-stadion-lego-situatia-noului-dan-paltinisanu-19298667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-unirea-alba-iulia-are-doua-achizitii-din-liga-2-si-tinteste-si-altele-19297749

Marius ANGHEL 05 Feb. 2024, 20:05 Liga 3
Pe aceeași temă