Alexandru Pelici a semnat contractul cu Unirea Alba Iulia, însă nu preia imediat echipa din Liga 3. ”Mi-aș dori să creștem, să realizăm ceva, după modelele Oțelul Galați sau Corvinul Hunedoara”

Marius ANGHEL 19 Oct. 2023, 13:23 Liga 3

Alexandru Pelici (49 de ani) este noul antrenor al echipei CSM Unirea Alba Iulia, clasată pe locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3 după opt etape desfășurate în ediția 2023-2024.

Timișoreanul fost ultima dată antrenor la Campionii FC Argeș, în primele patru etape ale acestui sezon de Liga 2, a semnat, miercuri, 18 octombrie 2023, un contract valabil până în vara anului 2025 cu trupa din orașul unde și-a încheiat cariera de fotbalist și a început-o pe cea de antrenor.

Alexandru Pelici este noul antrenor al echipei Unirea Alba Iulia

Alexandru Pelici a semnat contractul cu CSM Unirea Alba Iulia la mijlocul acestei săptămâni, însă va începe, efectiv, munca la echipă de la începutul lunii septembrie, ”din motive de familie”, scrie Ziarul Unirea.

Acesta va încerca să prindă play-off-ul și mai apoi o poziție care să ducă echipa în barajele de promovare în Liga 2.

”Vrem să facem performanță, încercăm cât mai repede posibil. M-am răzgândit și am venit de acum pentru a ne bate să intrăm în play-off, asta ne dorim (n.r. – inițial acceptase să preia echipa din pauza de iarnă). De întărirea lotului vorbim la iarnă, acum trebuie să scoatem maximum în jocurile din acest an”, a spus Pelici, care revine după două decenii la echipa din Alba Iulia, aceasta fiind una nouă, dar care se consideră continuatoarea celei înființate în 1924.

  • Ca antrenor principal, Alexandru Pelici a condus echipele Apulum Unirea Alba Iulia, FCM Reșița (în două perioade), Forex Brașov, Arieșul Turda, CSM Școlar Reșița, Voința Sibiu (în două perioade), FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea (în două perioade), Metalul Reșița, FC Brașov, FC Bihor Oradea, CS Mioveni (în două perioade), FC Hermannstadt, Ripensia Timișoara, CSM Reșița și Campionii FC Argeș, iar între 2022 și 2023 a fost selecționer al naționalei U19 a României. Ca ”principal” a reușit promovări în prima ligă cu Voința Sibiu, FC Hermannstadt și CS Mioveni.

Pelici vrea la Alba Iulia proiecte ca la Oțelul sau Corvinul!

Alexandru Pelici și-a încheiat cariera de jucător la Alba Iulia, în 2002, și tot atunci și-a început-o pe cea de antrenor, mai întâi ca ”secund”, până în 2004, și apoi ca ”principal”, din 2004 până în 2005. A reușit atunci, ca ”secund”, promovarea în Divizia A (Liga 1 sau SuperLiga actuală), iar în următorul sezon, cu el ”principal”, când avea vârsta de 30 de ani, Apulum Unirea Alba Iulia înregistra cea mai bună clasare din istoria sa, locul 6 prima ligă.

Și atunci, ca și acum, Pelici a preluat echipa de la Stelian Gherman.

”Sunt sentimente aparte legate de revenirea la Unirea Alba Iulia, o echipă unde am cunoscut momente incredibile. Mi-aș dori să creștem, să realizăm ceva, după modelele Oțelul Galați sau Corvinul Hunedoara, care au început proiectele fotbalistice în Liga 3. Sunt rare locurile unde există răbdare, toți vor rezultate ieri”, a spus Pelici, citat de Ziarul Unirea.

”Am răspuns cu o oarecare emoție propunerii venite din parte clubului. Mă leagă amintiri fantastice de această echipă, aici am debutat ca antrenor. Consider ca pe o datorie de onoare misiunea mea aici, Unirea mi-a oferit foarte mult și aș dori să întorc măcar o parte. Le mulțumesc tuturor pentru încredere și susținere și fac un apel la suporteri să ne susțină la fiecare meci, avem mare nevoie de ei”, a mai spus Pelici, citat de noua sa echipă.

Acesta a avut o singură solicitare în privința staffului său tehnic, discuțiile fiind în derulare, potrivit sursei citate, urmând să colaboreze și cu Cosmin Corovei, Marcel Rusu, Mircea Oprea și Petre Clep, cei care au fost și în stafful lui Stelian Gherman, au asigurat interimatul în ultimele trei jocuri și o vor face și în următoarele două, până la venirea lui Pelici.

Pelici, prezentat de primarul din Alba Iulia. ”Echipa trece printr-un moment delicat și că are nevoie de o direcție strategică nouă, clară”

Prezentarea lui Pelici la CSM Unirea Alba Iulia a fost făcută de către primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

”În această dimineață am avut plăcerea să îl cunosc mai bine pe antrenorul și omul Alexandru Pelici. Urmărisem traiectoria profesională a domniei sale, ca jucător și, mai apoi, ca antrenor care a debutat la Unirea Alba Iulia și am fost impresionat de tenacitatea cu care și-a îndeplinit obiectivele acolo unde l-au purtat pașii în profesie.

Iată că, începând de astăzi, destinul său profesional se intersectează din nou cu Unirea Alba Iulia. Am avut o scurtă discuție plecând de la ceea ce își propune la echipă pe termen scurt, mediu și lung. Am apreciat declarația domniei sale conform căreia Unirea reprezintă începuturile sale în fotbal și în, același timp, o datorie morală. Am căzut de acord că, în prezent, echipa trece printr-un moment delicat și că are nevoie de o direcție strategică nouă, clară, pentru a ajunge la obiectivele stabilite. Probabil că moralul jucătorilor are de suferit în prezent din cauza rezultatelor mai slabe și trebuie intervenit mai ales în acest sens, dar potențialul fotbalistic este totuși unul de calitate. Pe termen lung, planul noului nostru antrenor este de a extinde baza de selecție în propria pepinieră sportivă și de a dezvolta și mai mult Academia de juniori a clubului.

Îi doresc, și pe această cale, multă baftă domnului Alexandru Pelici și staff-ului său, să readucă Unirea în prim-planul competițiilor fotbalistice din România!
Hai Unirea!”, a sunat mesajul postat de Gabriel Pleșa pe pagina sa de Facebook.

Unirea Alba Iulia, abia pe locul 6 în Seria a 9-a a Ligii 3

CSM Unirea Alba Iulia ocupă locul 6 din 10 în Seria a 9-a a Ligii 3 după opt etape, cu doar 9 puncte acumulate, mult sub primele cinci clasate, în ciuda faptului că în vară s-a anunțat că se va ataca promovarea.

De exemplu, liderul ACS Mediaș are 19 puncte, iar pe locul 4, ultimul care duce în play-off-ul de promovare, se află acum Gloria Bistrița Năsăud, cu 15 puncte.

În etapa a 9-a, CSM Unirea joacă pe teren propriu cu rivala din județ Metalurgistul Cugir, clasată deasupra sa, pe locul 5, cu 14 puncte. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 15:00, pe stadionul Cetate din Alba Iulia.

Pelici va conduce Unirea de pe bancă abia în etapa a 11-a, când va avea meci în deplasare la ACS Târgu Mureș. Până acum, echipa va avea antrenor interimar și la jocul cu ACS Mediaș, din runda a 10-a.

În 2024, clubul din Alba Iulia aniversează 100 de ani de la înființare și își dorea să celebreze centenarul cu o promovare în Liga 2.

Foto: CSM Unirea Alba Iulia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-va-antrena-in-liga-3-unirea-alba-iulia-19288812

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-ianca-isi-schimba-antrenorul-19288890

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-mutu-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-3-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19288884

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-lupescu-va-ajuta-cs-dinamo-echipa-din-seria-4-de-liga-3-19288874

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-memoriu-dupa-jocul-cu-csm-olimpia-satu-mare-19288819

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-bacau-are-un-nou-manager-la-sectia-de-fotbal-19288833

Marius ANGHEL 19 Oct. 2023, 13:23 Liga 3
Pe aceeași temă