Ripensia a transferat doi noi jucători, trecuți în cariera lor prin Germania și Spania. Problema noii baze sportive unde va juca în noul sezon, ca și rezolvată

  • Ripensia Timișoara a mai parafat două transferuri la început de săptămână.
  • Clubul și-a asigura semnăturile a doi jucători cu profil ofensiv, Alexandru Neagu și Marius Fotescu.
  • Campania de achiziții a roș-galbenilor nu este încheiată. În timp ce echipa e încă în cantonament pe plan local, conducerea spune că mutarea pe Electrica e ca și rezolvată, iar problema împărțiri bazei cu ACS Poli nu prea le surâde.

 

Alexandru Neagu este mijlocaș central cu profil ofensiv, are 26 de ani și vine de la Metaloglobus București, la care a fost legitimat în 2019. Piteștean, în cariera sa a jucat pentru FC Argeș, apoi a ajuns la Real Murcia, în Spania. Ulterior, a fost legitimat la Pandurii, UTA, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Mioveni, SCM Pitești (actuala FC Argeș), Academica Clinceni, CFR Cluj și ASA Târgu Mureș. La Metaloglobus a jucat în nouă meciuri, dintre care opt ca titular, și nu a marcat. La Mioveni, pentru care a jucat în prima parte a sezonului recent încheiat, intrase în 13 meciuri, însă în doar două ca titular.

Marius Fotescu are 24 de ani, are și cetățenie germană, și a jucat extremă dreaptă într-un sistem cu trei atacanți. Fotbalistul a trecut pe la echipa germană Wormatia Worms. A mai fost legitimat la echipa de Liga a 3-a din Cernavodă, la juniorii Viiitorului, dar și la SSC Farul, unde a jucat sezonul trecut. Fotescu a fost utilizat în 26 meciuri pentru „marinari”, dintre care 19 ca titular, și a marcat patru goluri.

Neagu și Fotescu au semnat contracte pe doi ani.

Gueye Mansour, „capitol încheiat”

Ripensia se va despărți, în schimb, și de Gueye Mansour. „Mansour este un capitol încheiat. Avem trei atacanți foarte buni, pe Golda, Staicu și Voinea, suntem acoperiți. Fotescu va juca în banda dreapta. Mai așteptăm unu sau doi jucători zilele acestea. Sunt contract pe doi ani, pentru că proiectul nostru este pe două sezoane”, a declarat, pentru Liga2.ProSport.ro, președintele clubuluri Ripensia, Dumitru Mihu.

Ripensia se va muta în curând pe Electrica. ACS Poli, neagreată

Mihu spune că e bătută palma cu Societatea de Transport Public Timișoara, din subordinea primăriei, pentru ca echipa să se mute pe stadionul Electrica din cartierul Fabric, pentru antrenamente și nu numai. „Mâine vom semna contractul. Echipa mare se va muta acolo, unde probabil vom juca și unele meciuri, urmând ca meciurile importante să le disputăm pe «Dan Păltinișanu»”, spune Mihu.

La ACS Poli, din informațiile noastre, vor reveni jucătorul Bogdan Străuț și managerul Ovidiu Petre.

Șeful Ripensiei spune că nu prea le convine ca ACS Poli să își joace toate meciurile de Liga a 3-a pe Electrica. „Nu prea… Pentru că noi vom avea activitate acolo. Timișoara are destule stadioane de Liga a 3-a”, a precizat Mihu, care a spus, totuși, că echipele trebuie să colaboreze și nu exclude ca ACS Poli să joace, dacă e nevoie, un meci în Ciarda Roșie sau pe Electrica, la fel ca și ASU Poli să joace, la nevoie, pe Electrica.

Ripensia are, miercuri seara, de la ora 18:00, în Ciarda Roșie, primul amical, cu Avântul Tolopovățu Mare, echipă de Liga a 5-a.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă