CS Dinamo susține schimbarea Legii Sportului, cea care poate ajuta Steaua. Președintele clubului din ”Ștefan cel Mare”: ”Sportul românesc trebuie să se modernizeze”

Marius ANGHEL 14 Apr. 2023, 16:47 Liga 3
CS Dinamo susține schimbarea Legii Sportului, cea care poate ajuta Steaua. Președintele clubului din ”Ștefan cel Mare”: ”Sportul românesc trebuie să se modernizeze”

După ce Federația Română de Fotbal a informat că Steaua ar putea participa în SuperLigă încă din sezonul viitor, dacă Legea Sportului care îi interzice promovarea va fi modificată în scurt timp, iar echipa va reuși sportiv accederea în elită, reacțiile din fotbalul românesc au fost unele de nemulțumire.

Cei care au vorbit după propunerea fostului ministru al Apărării Vasile Dîncu au spus că nu e corect ca Stelei să i se permită să promoveze, având în vedere că tot sezonul s-a știut că nu are acest drept, în ciuda faptului că echipa lui Daniel Oprița a ajuns iar în play-off și sportiv demonstrează că merită să urce în prima ligă.

CS Dinamo, de partea Stelei în schimbarea Legii Sportului, pentru ca echipele de drept public să poată promova în SuperLigă

Dintre cei care au reacționat, Cristian Munteanu, managerul executiv al Oțelului, s-a arătat foarte iritat, antrenorul gălățenilor, Dorinel Munteanu, a spus că acestea sunt doar jocuri de culise, în timp ce Adrian Mihalcea, antrenorul Gloriei Buzău, a declarat că nu-l interesează această situație în acest moment, având în vedere că formația sa suferă.

Dinspre Dinamo, chiar următoarea adversară a Stelei, președintele Andrei Nicolescu a spus că această situația i-ar face bine echipei lui Ovidiu Burcă.

Interesant este că și cealaltă echipă cu numele de Dinamo, CS Dinamo, participantă în play-out-ul Ligii 3, nu este pe aceeași poziție ca majoritatea celor din fotbalul românesc, cluburi, oameni de fotbal sau analiști TV. Clubul care aparține de Ministerul de Interne și care își desfășoară meciurile pe stadionul din ”Ștefan cel Mare” este de partea Stelei.

Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa: ”Suntem de acord cu modificarea legislativă, întrucât sportul românesc trebuie să se modernizeze”

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, spune că susține această modificare propusă de fostul ministru al Apărării, Vasile Dincu, pe care o consideră benefică pentru fotbalul românesc.

Popa nu a vorbit strict despre fotbal, ci despre toate ramurile sportive ale unui club.

”Suntem de acord cu modificarea legislativă, întrucât sportul românesc trebuie să se modernizeze, şi Steaua, Dinamo, Rapid sunt în imposibilitatea de a participa la handbal, baschet, volei, dacă se înfiinţează ligi profesioniste.

Modernizarea sportului românesc trebuie să plece de la cele trei echipe. Inclusiv ideea de a veni un privat să investească în sport… Mult mai uşor vine privatul la echipe precum Dinamo, Rapid sau Steaua, pentru că, aşa cum se conturează, toate aceste trei echipe vor avea o infrastructură modernă în viitorul apropiat.

Şi atunci prezentăm nişte garanţii, suntem cluburi fără datorii, suntem cluburi care avem academii foarte puternice, suntem cluburi care producem venituri proprii destul de mari şi cred că prin aceste cluburi trebuie să se modernizeze sportul românesc.

Şi tot noi trebuie să dăm un exemplu de echipe, chiar şi de fotbal – în momentul de faţă Dinamo şi CSA – să dăm exemplu faptul că statul român poate să vină cu infrastructura, iar privatul să vină cu banii şi pot exista echipe sănătoase”, a spus Ionuț Popa, potrivit OrangeSport.

Clubul Ministerului de Interne, la fel ca cel al Apărării Naționale, și-a refăcut secția de fotbal și a fost o echipă de seniori, care în vara trecută a promovat în Liga 3. CS Dinamo îl are ca manager pe Dănuț Lupu și în acest sezon a fost aproape de o calificare în play-off, însă a ratat-o în ultima rundă, în urma jocurilor rezultatelor.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-de-vedere-surprinzator-al-sefului-de-la-dinamo-posibilitatea-ca-steaua-sa-poata-promova-ne-ar-face-bine-meciul-militarilor-cu-sc-otelul-dat-ca-exemplu-ex-19266678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adversarele-stelei-din-play-off-reactioneaza-19266662

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/in-numele-statului-editorial-de-vali-moraru-19266542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sperantele-stelei-sa-promoveze-din-acest-sezon-cresc-chiar-inaintea-derby-ului-cu-dinamo-raspunsul-frf-dupa-ce-s-a-propus-schimbarea-legii-sportului-si-reactia-lui-daniel-oprita-19266525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-mana-de-ajutor-din-partea-lui-vasile-dincu-fostul-ministru-al-apararii-propune-schimbarea-legii-sportului-pentru-ca-trupa-din-ghencea-sa-fie-primiti-in-superliga-foto-cu-proiectul-depus-in-p-19266473

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-dinamo-a-ratat-play-off-ul-ligii-3-si-acuza-jocuri-de-culise-in-ultima-etapa-daca-sesiseaza-cineva-sfat-pentru-sora-mai-mare-din-liga-2-si-cat-de-aproa-19264668

Marius ANGHEL 14 Apr. 2023, 16:47 Liga 3
Pe aceeași temă