Punct de vedere surprinzător al șefului de la Dinamo: ”Posibilitatea ca Steaua să poată promova ne-ar face bine.” Meciul ”militarilor” cu SC Oțelul, dat ca exemplu | EXCLUSIV

Silvian BĂDULESCU 14 Apr. 2023, 14:44 Liga 2
Punct de vedere surprinzător al șefului de la Dinamo: ”Posibilitatea ca Steaua să poată promova ne-ar face bine.” Meciul ”militarilor” cu SC Oțelul, dat ca exemplu | EXCLUSIV

Vestea propunerii venite din partea lui Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și a altor doi colegi de-ai săi din PSD, care ar urma să implementeze modificări pentru actuala Lege a Sportului, prin care Steaua ar putea intra, chiar din acest sezon, în SuperLigă, a generat reacții din toate părțile.

O poziție oficială din partea clubului Dinamo, rivala formației din Ghencea, a lipsit până acum. În acest context, ProSport a luat legătura cu Andrei Nicolescu, cel care și-a asumat poziția de președinte – director general al clubului aflat în insolvență și care are noi investitori. Paradoxal, șeful ”câinilor” a subliniat că, în cazul în care ”militarii” ar primi dreptul de a promova chiar din actuala stagiune în prima ligă, pentru Dinamo ar fi un aspect pozitiv.

Andrei Nicolescu: ”Ne-ar face bine, Steaua ar urma să joace toate meciurile cu ardoare, nu doar pe cele cu Dinamo”

Andrei Nicolescu, acționar majoritar al Red&White, firmă ce deține puțin peste 80 la sută din Dinamo, a vorbit despre posibilitatea ca Steaua să aibă dreptul de a promova în SuperLigă chiar din acest sezon, cu toate că până acum avea interzis acest lucru.

Paradoxal, deși știrea vine chiar înaintea meciului direct din Ghencea, programat marți, 18 aprilie, de la ora 19:00, acționarul majoritar al clubului Dinamo a subliniat că, pentru ”câini”, vestea vine ca un aspect pozitiv.

Mai mult, i-a înțepat pe rivali, pentru că, prin prisma faptului că n-ar avea drept de promovare, n-ar trata toate meciurile la 100 la sută.

”Acest lucru ne-ar face bine. Steaua ar urma să joace toate meciurile cu ardoare. Oricum, cu noi, clar, ar urma să joace cu ardoare, dar, poate, n-o să mai avem situații când unii jucători de la Steaua n-o să fie atât de montați la meciuri, precum la cel cu Oțelul. Paradoxal, acest lucru ne face bine”, este de părere Andrei Nicolescu.

  • 6 puncte sunt, în acest moment, între Steaua (locul 2) și Dinamo (locul 4) în clasamentul Ligii 2, înaintea de prima confruntare directă din play-off dintre cele două echipe.

”Există suficiente pârghii procedurale care să se opună unor excese”

Totuși, Andrei Nicolescu consideră că, cel puțin pentru actuala stagiune, posibilitatea ca Steaua să aibă drept de promovare este o utopie. Asta, în condițiile în care chiar FRF a răspuns că va permite Stelei să promoveze dacă Legea Sportului va fi modificată în scurt timp.

”Cred că e o discutie falsă legată de promovarea lor. Le văd ca niște speculații, nu se pune problema pentru acest sezon. Oricum, în principiu, cred că este o problemă de concurență. Consiliul Concurenței, sunt convins, se va sesiza la această propunere de modificare legislativă. Sunt reguli și principii europene care funcționează peste tot și există și în România sisteme care să ajusteze astfel de încălcări ale principiilor. Mi se pare că există suficiente pârghii procedurale, în sistemul de legiferare român, care să se opună unor excese. La nivel de FIFA, regulamentele sunt destul de clare”, susține Nicolescu.

Reacția celui care deține 60 la sută din Red&White este prima din partea alb-roșiilor. Dorin Iacob, administrator al Red&White, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al ”câinilor”, a vorbit despre acest subiect la ProSport LIVE. Totuși, a ținut să precizeze că ”nu vorbesc în numele lui Dinamo”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adversarele-stelei-din-play-off-reactioneaza-19266662

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/in-numele-statului-editorial-de-vali-moraru-19266542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sperantele-stelei-sa-promoveze-din-acest-sezon-cresc-chiar-inaintea-derby-ului-cu-dinamo-raspunsul-frf-dupa-ce-s-a-propus-schimbarea-legii-sportului-si-reactia-lui-daniel-oprita-19266525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-mana-de-ajutor-din-partea-lui-vasile-dincu-fostul-ministru-al-apararii-propune-schimbarea-legii-sportului-pentru-ca-trupa-din-ghencea-sa-fie-primiti-in-superliga-foto-cu-proiectul-depus-in-p-19266473

Silvian BĂDULESCU 14 Apr. 2023, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă