CS Dinamo și Daniel Iftodi s-au despărțit: ”Era normal să existe un șoc la echipă.” Dănuț Lupu asigură interimatul

Christian LUȚĂ 19 Nov. 2022, 11:24 Liga 3
CS Dinamo și Daniel Iftodi s-au despărțit: ”Era normal să existe un șoc la echipă.” Dănuț Lupu asigură interimatul

Daniel Iftodi (54 de ani) a fost demis de la CS Dinamo după eșecul din runda trecută a Ligii 3, 2-3 la Flacăra Moreni, meci din etapa a 12-a a sezonului regular, iar Dănuț Lupu (55 de ani) va fi noul antrenor interimar!

Anunțul a fost făcut chiar de team-managerul clubului din ”Ștefan cel Mare”, fostul mare fotbalist dezvăluind că, până la găsirea unui nou antrenor, el se va ocupa de echipă, alături de antrenorul secund.

Dănuț Lupu asigură interimatul la CS Dinamo

După 12 etape și anularea rezultatelor înregistrate în acest sezon de Astra, numai eșecuri pe linie, retrasă din campionat cu o rundă înainte de finalul turului, CS Dinamo ocupa locul 5 în Seria a 4-a a Ligii 3, cu 14 puncte acumulate în 11 meciuri.

În etapa din acest weekend, a 13-a, CS Dinamo stă, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe teren propriu chiar pe Astra.

”Daniel Iftodi nu mai este antrenorul echipei. Încercăm să reducem din eșecurile din ultima perioadă. Ne dorim în continuare să promovăm. Momentan, eu și antrenorul secund ne ocupăm de echipă, dar suntem în discuții cu mai mulți antrenori. Vom lua o decizie finală cât mai curând.

Ne gândim la promovare, de ce nu? La cum se desfășoară campionatul, mai sunt multe etape de disputat. În play-off se joacă tur-retur (n.r. – se joacă tur-retur-tur). Nu știu dacă se înjumătățesc punctele (n.r. – nu se înjumătățesc), dar avem nouă puncte puse în joc cu un adversar direct. Am jucat bine cu echipele de sus, dar am avut eșecuri cu echipele mai slab cotate. În general, am dominat formațiile bune și am câștigat. Poate Iftodi n-a reușit să strângă echipă la meciurile mai accesibile cum a făcut-o la cele mai importante”, a spus Dănuț Lupu, pentru Playsport.

Daniel Iftodi și CS Dinamo s-au despărțit

De cealaltă parte, Daniel Iftodi a oferit un punct de vedere după ce a fost demis și a recunoscut că era nevoie de un șoc la echipă, după o serie de rezultate negative.

”Da, am încheiat colaborarea cu CS Dinamo. Obiectivul este promovarea. Din moment ce ne îndepărtam de el, era normal să existe un șoc la echipă. Pentru a promova, consider că trebuie aduși jucători de Liga a 2-a, cu experiență. Ca la orice echipă, dacă vrei să promovezi dintr-un eșalon inferior într-un eșalon superior, ai nevoie de astfel de jucători.

Ne-am câștigat meciurile cu primele locuri și am pierdut cu formații din a doua jumătate”, a precizat și Daniel Iftodi, pentru sursa citată.

Iftodi antrena CS Dinamo din 2021 și cu el pe bancă a câștigat Liga a 4-a București și ulterior a promovat în Liga 3 în urma barajului cu Venus Independenţa (Ialomița / 3-2 în deplasare și 1-0 acasă).

CS Dinamo, locul 6 din 10 în Seria a 4-a a Ligii 3. Play-off-ul e la 3 puncte distanță

CS Dinamo va încheia etapa a 13-a, în care stă, pe locul 6, la trei puncte în spatele ultimelor două clasate pe pozițiile de play-off, Unirea Bascov și Real Bradu (ambele cu câte 17 puncte, Bascovul având un meci mai mult disputat). Flacăra Moreni poate acumula 19 puncte și, astfel, le va depășit pe cele două.

Ulterior, până la finalul sezonului regular mai sunt de disputat cinci etape, iar următoarele două au loc în 2022, iar celelalte în primăvara anului 2023.

CS Dinamo mai are meciuri în acest an cu FCSB 2 (deplasare / locul 7, 13 puncte) și Real Bradu (acasă).

Foto: ProSport, Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CS Dinamo București

Christian LUȚĂ 19 Nov. 2022, 11:24 Liga 3
Pe aceeași temă